Burger med coleslaw i pitabrød

God formiddag alle sammen! Da var det endelig klart for en ny middagsoppskrift her inne. Er det bare meg eller er det evigheter siden sist? Middag er definitivt mitt favorittmåltid i løpet av dagen, og denne retten her.. Den MÅ dere sette av en ettermiddag til å teste ut i nærmeste fremtid. Hjemmelaget burger i pitabrød, med coleslawsalat, og søtpotetfries med hint av lime.. Åh, himmelsk var det! Nå skal jeg dra god og mett til min tredje dag i praksis, og der blir jeg helt til sene kvelden denne torsdagen <3 Eller sent og sent.. Jeg kommer hjem før midnatt, så jeg håper jeg kan få startet litt på disse spørsmålsrunde-svarene da! Vet at noen av dere venter i spenning!

Du trenger – Pitabrød: 1. 2 ss tørrgjær 2. 400g hvetemel 3. 3dl skummet kulturmelk 4. 1ss smør 5. 1 egg til pensling 6. Litt maldonsalt

Slik gjør du: 
1.
Smelt smøret og varm melken til lunken temperatur. (Ca 37grader).
2. Mål opp alt det tørre og hell det i den lunkede melk/smørblandingen.
3. Rør til du har en fast deig, dekk med plastfolie og sett til heving i 30 minutt. 
4. Del deigen i 7-8 biter og rull boller av dem før du kjevler bollene flate som pitabrød.

5. Pensle med 1 egg, og strø over litt maldonsalt på toppen av hvert brød.
6. Stek fire og fire brød på et brett med bakepapir på 270 grader i midten av ovnen. 
6. Følg nøye med! Etter 6-7 minutt vil brødene blåse seg opp og bli gylne. Da er de klare!

Du trenger – Coleslaw, Burger & Fries: 1. 1 pakke kjøttdeig 2. 1 sjalottløk 3. 2 fedd hvitløk (most) 4. salt/pepper 5. 1 egg 6. 1 gulrot 7. 1 grønt eple 8. 1/3 kålhode 9. 1dl majones 10. 1/2 dl ekte creme fraiche 11. 1/2 sitron 12. 1 stor søtpotet 13. Saften av 1/2 lime 14. 1ts sukker 15. Litt salatblad

Slik gjør du: 
1.
Skjær søtpoteten i strimler, strø over litt lime-saft, og krydre godt med salt og pepper.
2. Stek søtpotet-friesen midt i ovnen på 225g i ca 20 minutt. (Til de er blitt gylne og sprø)
3. Ha kjøttdeigen, egget, sjalottløken og hvitløksfeddene i en bolle. Kna alt sammen med fingrene.
4. Krydre også her med masse salt og pepper for en godsmakende burger!

5. Lag 4 store boller av kjøttdeig-blandingen, legg en bit plastfolie på bollene, og press dem flate med en kjevle eller en bok. Vil du at de skal bli like runde på formen som mine så presser du nå ut små burger-rundinger av et bredt glass eller en bred skål. Bare husk å lage burgerne store, for de kryper en del i stekepannen!
6. Stek dem i panna på begge sider (på middels varme) i ca 4-5 minutt.
7. I coleslaw-salaten hadde jeg 1 eple i strimler, 1 gulrot (skrelt og revet), 1/3 hodekål, Saften av en halv sitron, 1ts sukker, 1dl majones, og 1/2dl creme fraiche. Miks alt dette sammen og NOM! Ha det over burgeren! 

– This Weeks Recipe –


Kanskje noe å lage seg til helgen? Det er jo fredag allerede i morgen! Jeg lagde pitabrødene kvelden i forveien slik at middagen i dag bare tok 30 minutt å stelle i stand, (og det var med bildeknipsing), så jeg vil tippe det går litt raskere hjemme hos dere ikke-bloggere. Hehe! Eller man vet jo aldri.. Jeg er vel ikke den eneste som deler maten min med snapchat i 2017.. 

Håper dere lar dere friste! En super torsdag må dere ha uansett <3

15 kommentarer

Siste innlegg