Ukens vegetar: Deilig Falafel

I dag har jeg prøvd meg på ei litta vegetar-rett dere! Ikke bare fordi flittige vegetarianere der ute kaller meg både miljøsvin og dyremisshandler når jeg spiser noe med kjøtt i, men rett og slett og fordi jeg syntes falafel hørtes fryktelig godt ut. Da bestis i tillegg fortalte meg hvordan det skulle lages en gang i forrige uke, bestemte jeg meg for å få fingeren ut! Dette er ingen superbudsjettvennlig oppskrift, men har dere de fleste kryddervariantene i hus så blir retten faktisk ganske rimelig likevel! Ikke la dere skremme av alle ingrediensene, for mesteparten er krydder, og når disse er målt opp er det bare å smelle alt sammen i en gryte og en bolle. -Gryten for tomatsausen og bollen for kikertbollene. Det er virkelig ikke så avansert som det ser ut <3

Om du vil steke bollene i stekepanne med olje eller ha dem i ovnen som jeg valgte, er helt opp til deg. De blir tørrere når du har dem i ovnen, men lager du en smakfull saus til så gjør det ingen verdens ting <3 NOM!

Du trenger: 1. 2 bokser 400g kikerter i lake 2. 1 gul løk 3. 2 fedd hvitløk 4. 1/2 ts bakepulver 5. 1/2 ts kardemomme 6. 1 ss finhakket persille 7. 1 ss finhakket basilikum 8. 1ts paprikapulver 9. 1ts spisskummen 10. Salt/pepper 11. 2 hermetiske bokser tomat 12. 2ss tomatpure 13. 1dl matfløte 14. 2 poser ris 15. 1ts gurkemeie 16. Litt erter 17. 1/2 -1ss garam masalakrydder

Slik gjør du:
1.
Hell vannet av kikertene, og ha dem i en bolle med et knust fedd hvitløk, 1/2 finhakket løk, litt salt/pepper(eventuelt chillikrydder), kardemommen, spisskummen, finhakket persille, basilikum og paprikapulver.
2. Mos alt med en stavmikser. Er deigen perfekt så er det bare å forme små kuler av den, er den litt for våt så tilsett 2-3 ss hvetemel, er den litt for tørr så tilsett noen dråper vann. Her er det bare å prøve seg frem.
3. Legg falafel-bollene i en ildfast form og stek dem midt i ovnen på 225 grader i 20 minutt.

4. I mellomtiden koker du posene med ris og ca en håndfull frossne erter. 
5. Ha to bokser tomater,  2ss tomatpure, 1 fedd knust hvitløk, andre halvdel av den finhakkede løken, og garam masalakrydderet i en gryte. La det hele stå og småputre til løken er blitt myk, og mos så den varme blandingen med en stavmikser. Tilsett 1 dl matfløte og smak sausen til med litt salt/pepper.
6. Ertene trenger bare 1 minutts oppkok, og når risen også er ferdig siler du av vannet og tilsetter 1 ts gurkemeie for å få den fin og gul. Dette kan du selvfølgelig bare sløyfe om du vil. Bare jeg som digger gul ris..

Bland ertene inn i risen og server med ris nederst, tomatsaus over og falafel-boller helt på topp. Nanbrød smaker også helt nydelig til spør du meg! -Og dere? Oppskriften bør holde til å mette fire mager <3

– Håper det smaker hjemme hos deg også –

27 kommentarer

Siste innlegg