Ukens rett: Pita med kebabspyd

– Kebabspyd med deilig tilbehør –

Hei og hopp! Da var endelig dagens kokkeleringsprosjekt i boks! Pita med “kebabspyd”, grønnsaker og basilikumsyoghurt. Mmm! Så enkelt, men likevel så godt. Jeg kjøpte pitabrødene ferdige i dag, men jeg har faktisk en vanvittig god oppskrift på disse luftige brødene, så den får jeg dele med dere ved en senere anledning.

Solen skinner som bare det her i dag også, og ettersom jeg hadde det så forbaska hyggelig med mine nye medstudenter i går kveld, tenker jeg å hive på meg sandalene og dra ut og grille med gjengen igjen senere i ettermiddag. Jeg må bare få unnagjort litt planlegging av blogginnlegg til resten av uken først, så det blir litt enklere å holde dere oppdatert under skoledagene som starter allerede i morgen! Kjenner jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang med selve studeringen også. Jeg har forkurs i kjemi nå på torsdag og selv disse forelesningene gleder jeg meg til. Lurer meg på om det er et tegn på at jeg har hatt mange nok “friår”?

Du trenger: 1. 1 pakke kjøttdeig 2. Grillspyd pinner 3. 1 agurk 4. 4 tomater 5. 3 fedd hvitløk 6. 1 boks gresk yoghurt 7. En håndfull basilikum 8. 1 lime 9. pitabrød 10. 2 ts garam masala krydderpose 11. 2 ts paprikapulver 12. 1/2 ts tandori India spice krydder 13. 1 egg 14. 1/2 gul løk

Slik gjør du:
1.
Lag “kebabspydene” ved å mose sammen en pakke kjøttdeig, 1 egg, 2 fedd finhakket hvitløk, 1/2 finhakket gul løk, 1 ts paprikapulver, 2 ts garam masala posekrydder og 1/2 ts tandori India Spice krydder.
2. Press det hele sammen til 7-8 små pølser og klem pølsene på grillspyd.
3. Ha spydene i en ildfast form og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 12-15 minutt.
4. I mellomtiden hakker du  opp en hel agurk og 4 store tomater i små biter, og har i en skål.

Slik gjør du – Yoghurt:
1.
Hell boksen med gresk yoghurt over i en skål med en håndfull finhakket basilikum.
2. Press i et fedd hvitløk og og saften av 1/2 lime, og smak til med ca 1 ts paprikapulver.

Varm pitabrødene etter anvisning på pakken, og dra kjøttet av de ferdig stekte spydene. Del det gjerne i to eller fire mindre deler og dytt det nedi pitabrødene når de er oppvarmet. Server med litt av tomat/agurkblandingen og en liten dæsj yoghurt på toppen. Mmm! Oppskriften holder til tre store porsjoner.


Håper det smaker! Det gjorde det ihvertfall her i hus <3

18 kommentarer

Siste innlegg