Leserspørsmål fra Kolymbia

Hvor i Hellas var dere og hva het hotellet dere bodde på? Vi var på Rhodos, men på et sted som het Kolymbiakysten. Dette lå ca en halvtimes kjøretur unna Rhodos by, og det var bare helt perfekt. Så slapp vi å bli plaget av det bråkete barlivet eller fulle ungdom som reiser ned i fellesferien. Sensimar Imperial Resort and Spa het hotellet, og vi hadde booket oss en juniorsuite med basseng. Slikt basseng var det også mulig å få på vanlige dobbeltrom, men disse var opptatt da jeg skulle kjøpe ferien i gave til Daniel. Det beste av alt syntes jeg var at hotellet var barnefritt. Det er et voksenhotell for par, hvor aldersgrensen er 18 år, så her nøt vi ethvert måltid og ethvert kveldsshow uten så mye som et barneskrik rundt oss. Absolutt et hotellkonsept jeg vil anbefale videre!

Hvilket reiseselskap dro dere med og hvor booket du? Vi dro med Startour, og turen bestilte jeg som en pakkereise på Startour sin nettside HER. I prisen jeg betalte fulgte det altså med både hotell, fly, frokost og middagsbuffe for hele oppholdet. Ellers fikk vi også frukt og vann på rommet vårt hver dag.

Var det noen restauranter, butikker eller kjøpesentre i nærheten? Ja, like utenfor hotellet lå Kolymbia by og her var det gater proppfulle av supermarked, fiskespa, bilsjapper og diverse. Vi fant alt vi behøvde like utenfor hotellets dører så vi behøvde aldri å dra inn til Rhodos for den slags.

Hvor leide dere bil og hvor mye kostet det? Vi kunne leid bil både gjennom Startour, flyplassen, og hotellet, men vi valgte istedet og ta turen ut i gata for å sjekke ut tilbudene i en av de nærmeste bilsjappene som lå der. Her fant vi en ypperlig liten panda-bil til 300kr døgnet. Det var ca halv pris av hva vi kunne leie bil for gjennom en av de andre stedene. Jeg hadde fryktelig lyst til å leie luksusbil og cruise rundt i den en dag(høhø), og sjekket da ut tilbudene hotellet hadde, men ettersom de ikke hadde noe ledig på dagen måtte vi bare droppe det. -Men for en rålekker cabriolet måtte vi ha betalt rundt 1000kr for en dag, og da ville vi hatt så bra forsikring at vi ville hatt råd til å krasje bilen også. Hehe, det vil jeg jo si er en stor fordel.

Hvordan var prisene på hotellet? En heel del bedre enn prisene i Dubai, det er ihvertfall helt sikkert! Daniel kjøpte ølen sin for rundt 20 kroner i baren på hotellet mens i Dubai kostet en 0,33l 90kr. -Så her var det bare å drikke! Hehe. Ellers var jo alt bortsett fra lunsj inkludert så det eneste vi betalte var rundt 200kr i lunsj per person hver dag og en bedre middag ute på en av de andre restaurantene siste kveld. Her betalte vi rundt 600kr til sammen for to superdeilige retter, dessert og en flaske vin. Det var rimelig med andre ord.

Hvordan planla og booket dere utfluktene deres? Båtturen vi var på til Lindos booket vi gjennom en av de nærmeste sightseeing-sjappene like utenfor hotellet og da betalte vi 300kr for fem timer på havet med sightseeing og badestopp. Ellers kan man alltids booke gjennom Startour også, men da blir man gjerne plukket opp i en sånn turistbuss som bruker en halv dag på å komme gjennom alle hotellene turistene skal plukkes opp på.

Hvordan er shoppingen i Rhodos? Vi dro aldri på shopping i Rhodos ettersom mannen ikke er noe glad i den slags, men jeg har vært på shopping i Rhodos tre ganger før og vet at byen har absolutt alt man trenger. Her finner du Pull & Bear, Zara, Stadivarius og alle disse kjente butikkene som man jakter på i utlandet. Ellers har de vel også noen merkekjeder for de som foretrekker det.

Nevn topp tre ting man MÅ få med seg når man ferierer på Rhodos? 1. Rhodos gamleby – by night! Å tusle rundt i den borgen i 40 varmegrader er det ingen vits i. Daniel og jeg prøvde, men ga opp da vi ikke kunne gå mer enn fem meter før vi ville drukne i våre egne svetteperler. Om kvelden er byen derimot helt fantastisk idyllisk. Full av sjarmerende boder, greske restauranter, juice og pannekakesjapper. Mmm! 2. Lindos by. Enten med båt eller bil. Her er det helt stappfullt av turister i fellesferien, men stedet må oppleves likevel. Tipper 90% av postkortene fra Rhodos er tatt her, og  det er for en grunn! 3. Leie bil og kjøre halve øya rundt på en dag! Elsker, elsker, elsker alle opplevelsene som følger med en slik spontan-utflukt med leiebil. Da styrer du hele løpet selv, og kan velge akkurat når og hvor du vil dra, eller stoppe for spise og badepauser. Det var overhode ingen problem å kjøre i Rhodos. Veiene er fine og det er godt skiltet, så her behøvde vi bare kart!

Var det noe som ikke var bra med ferien? Nei, jeg synes ikke strendene på øya er så fryktelig fine, men det visste jeg på forhånd så jeg vil ikke akkurat klage på det. Flyplassen på Rhodos derimot.. Den er ikke den flotteste med det beste systemet. Vær ute i god tid før innsjekking på hjemreisen for køene her kan bli uendelige når det står på som verst i fellesferien. Heh! Ellers på året går det helt sikkert greit.

Hva var det aller beste med ferien? At hotellet var så forbaska fint og bedagelig å oppholde seg på.. Det å ha tilgang på dette nydelige bassenget til enhver tid var en fryd, og maten… Jeg har aldri opplevd maken! Frokostbuffeen hadde et egne honingbrett med fersk honning tatt rett fra bikuben, og hver morgen spiste jeg gravlaks som kokken sto og skar av fisken til meg. Champagne fikk vi også til alle døgnets tider og i middagsbuffeten var utvalget bare helt enormt. Er det noe jeg savner så er det faktisk den maten.

Det var akkurat en sånn avslapningsferie med god mat og drikke vi ønsket oss.
Spør hvis dere lurer på noe mer! Legger også med en liten videosnutt fra båtturen vår.

20 kommentarer

Siste innlegg