– Just delicious –
Denne brilliante idéen fikk jeg under et restaurantbesøk i Italia! Det var en av våre siste kvelder jeg bestilte meg en pizza carbonara fra menyen og på bordet ble det 20 minutter senere plassert en merkelig variant med litt simpel skinke, løk og ja rett og slett hele stekte egg på. Ikke heeelt det jeg hadde sett for meg, men middagen inspirerte meg ihvertfall til å reise hjem og prøve meg på en saftigere variant! -Med ordentlig carbonarasaus, biff, bacon og myke pastabiter på! Hihi, for hvem har sagt at man ikke kan ha pasta på pizza?
Du trenger: 1. 8 dl hvetemel 2. 3 dl lunket vann 3. 2 ss tørrgjær 4. 0,5 dl olivenolje 5. Litt salt 6. 1 pose carbonarasaus + 4 dl melk 7. Revet ost 8. 1/2 boks mais 9. 10-12 cherrytomater (kan sløyfes) 10. En håndfull basilikum 11. En håndfull pastaskruer eller macaroni 12. Bacon og biffstrimler
Slik gjør du:
1. Start med pizzadeigen. Bland 8 dl hvetemel med en klype salt, og rør inn 3 dl lunket vann + 2 ss tørrgjær.
2. Hell over 0,5 dl olivenolje og kna deigen med hendene. Dekk med plastfolie og sett til heving i 2 timer.
3. Stek bacon og biffstrimler i en stekepanne, og kok pastaen ferdig i en egen gryte.
4. Samtidig lager du den enkle carbonarasausen etter anvisningen som står bak på pakken.
5. Når deigen er ferdighevet dekker du et stekebrett med bakepapir og smører det inn med litt olivenolje.
6. Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapiret med olivenoljen på. Oljen gjør bunnen supersprø og god!
7. Smør carbonarasausen ut over hele bunnen og legg så på fyllet. Bacon, biffstrimler, litt mais, den ferdigkokte pastaen, cherrytomatene og osten. Tomatene hadde jeg i grunn bare på for fargens skyld.
8. Stek midt i ovnen på 225 grader i 20 minutt og strø over noen friske basilikumsblader før servering.
Du kan alltids lage din egen saus også, men jeg syntes denne Toro-varianten fungerte ypperlig!
Ser godt ut ikke sant? Håper dere får lyst til å teste ut oppskriften selv, for dette her er det ikke mulig å misslike. Aldri smakt pasta på pizza før jeg heller, men fy fader jeg skulle bare øst på med masse mer for NAM!! Nå er magen min proppfull, og jeg klar for en dag i stallen! Kamera blir ikke med, men vi sees igjen senere i kveld for da skal jeg selge unna det som ble igjen fra forrige helgs klessalg. Stay tuned <3
Oppskriften metter fire mager! <3
Du som er så flink til å lage mat, aldri mer carbonara fra pose. Det er ikke carbonara. I tilleg er “ekte” enklere å lage en den posen:
1 eggeplomme
1 slant fløte
Revet parmesan
Visp sammen i en bolle, litt salt og masse fersk pepper. Ferdig
Andy: Jeg har laget hjemmelaget carbonarasaus mange ganger jeg, på mer eller mindre akkurat samme måte som du skriver her, men jeg synes også Toro sin variant er veldig god så da varierer jeg heller litt
Ser godt ut! Hadde vært interessant å sett noen kjøttfrie middagsoppskrifter i framtiden!
Du er så utrolig flink og kreativ med mat
Er ikke så glad i biff, men tipper kylling er godt på også.. Så kjempe godt ut i alle fall!
Ifølge det jeg har lest, så inneholder ikke ekte, italiensk carbonara fløte…
IdaCamilla: Tusen takk!
Anniken: Ja, dette hadde vært minst like godt med kylling og bacon foreksempel
Mm!
Høres faktisk godt ut! Skal prøves!
Mmm, pizza er en stor favoritt, så dette må testes ut! Elsker mat-innleggene dine, får masse inspirasjon
nam , det så godt ut!
Edel Kristina: Jaay! Så hyggelig å høre
Ekte carbonarasaus…fra pose?
Haha, dagens! Du er nå søt da 


EKTE EKTE carbonarasaus: Eggeplommer, (kremfløte for en mildere smak, dog ikke ekte) og parmesan. Noen dropper også fløten og bruker bare eggeplomme og parmesan
Et dryss med salt og pepper, voila!
C: Hehe, denne er også veldig god om du ikke liker posesaus: http://martheborge.blogg.no/1371903876_marthe_tipser__spaghe.html
Liker å variere litt jeg