Marinerte spyd med peanøttsaus

– Kyllingsspyd med ris og peanøttsaus –

God fredagskveld fine dere! Veldig mange ønsket seg oppskriften på kyllingsspyd med peanøttsaus da jeg delte ukesmenyen min på tirsdag, så her kommer den! Jeg skulle jo egentlig ha laget meg dette på onsdag, men da det ble servert middag på syforeningen drøyde jeg det til i dag i stedet. Kanskje like greit, så fikk mannen også smake på! Håper dere liker det <3 -Og spør i vei om dere lurer på noe! Nå tar jeg turen til bestis, og der blir jeg helt sikkert til sene kvelden. Vi har en idoldate i vente hos henne i kveld, med skravling og enda mer deilig mat!

Du trenger: 1. Kylling for to 2. 3 fedd hvitløk 3. 150g peanøttsmør 4. 4 ts rød karripaste 5. 2 ts chillipaste 6. 1 ss sukker/honning 7. 2 lime 8. 2 dl kokosmelk 9. 1 ss sesamolje 10. 6 ss søt soyasaus (Ketjap Manis) 11. Ris for to

Slik gjør du:
1.
Mariner kyllingbitene i en marinade av 4 ss søt soyasaus, saften av 1 lime, 1 fedd hvitløk, 1 ts chillipaste og 2 ts rød karripaste. Bland dette sammen og sett kyllingen i kjøleskapet en time før den skal stekes.
2. Lag peanøttsaus av 2 ss søt soyasaus, 150g peanøttsmør, 2 knuste fedd hvitløk, 2 ts rød karripaste, 1 ss sesamolje, 1 ts chillipaste, 2-2,5 dl kokosmelk og ca 1 ss sukker (eller honning). Ha bare alle ingrediensene i en kjele og gi det hele et lite oppkok. Smak sausen til med saften av den siste limen. Ønsker du sausen mildere så tilsett litt ekstra kokosolje, ønsker du den sterkere så tilsett mer chillipaste. Lag den perfekt for din egen gane!

3. Kok risen etter anvisningen på pakken, tre kyllingbitene på grillspyd og stek dem gjennomstekte på grill eller i stekepanne. Jeg brukte sistnevnte og det gikk helt fint! Server gjerne retten med en frisk salat til også. Det kjente jeg at jeg savnet selv! Limen hjalp absolutt å friske opp retten, men en salat ville likevel ikke vært å forakte.

MmmMmm! Dinner is served <3 Jeg lagde bare middag av 2 kyllingfileter og 1 pose ris, men her er det nok peanøttsaus og marinade for 4 kyllingfileter, så du behøver bare å tilsette mer ris om du vil doble porsjonen!

Ser det ikke deilig ut? Det var det ihvertfall <3

12 kommentarer

Siste innlegg