9 måter å forbedre selvtilliten på

Før du i det hele tatt kan begynne å jobbe med selvtilliten din, må du finne ut hva det er som bygger og svekker den. Sistnevnte spesielt. Er det de negative tankene du har om deg selv? Tanker som “Jeg skulle ha vært tynnere, hatt større rumpe, vært høyere, lavere, eller mye morsommere?” TA TAK I DEM! Velg å skifte fokus. Det er ikke sprettrumper og stramme lår som definerer oss mennesker. Har du et skjevt smil, utstikkende ører eller litt for brede hofter for din smak, så lær deg å akseptere det og heller fokusere på det du liker ved deg selv. Du har et godt hjerte har du ikke? Du er jo smart? Kreativ? Ambisiøs? Er det en søt, snill og sjarmerende jente du ser i speilet, så er det akkurat det speilbildet ditt vil fortelle deg at du er. Ser du ei dum, stygg og ubetydelig jente så er det det du vil gå ut døren å føle deg som. Ja, så enkelt er det! Hva velger du å se?

♥ Test deg selv i ukomfortable situasjoner. Du kommer ikke til å forbedre deg hvis du fortsetter å gjøre det du alltid har gjort. Hvis du aldri tar ordet i en forsamling eller aldri tar på deg nye, skumle oppgaver, kommer heller ikke selvtilliten din til å øke. Press deg selv litt! Av og til kan bare det å starte en samtale med en fremmed, eller holde øyekontakt under en samtale gi selvtilliten et lite byks.

♥ Fokusér på løsninger. Det høres så logisk ut, men virkelig Gå.Inn.For å se det positive i enhver situasjon! “Nei, jeg tror ikke jeg gidder å begynne og trene.. Jeg klarer jo ikke å opprettholde motivasjonen likevel”.. En tanke som sikkert ikke bare har streifet mitt hode? Så, hvordan kan du løse problemet? Kanskje det er på tide å prøve ut en helt ny treningsform? Så fort du begynner å tenke slik skal du se at det er svært få problemer som er uløselige. Ingen dårlig vane er umulig å endre på. Du kan starte med blanke ark i dag!

♥ Omringe deg selv med positive mennesker, og ros deg selv når du gjør noe bra! Hva skal du med femten venninner hvis tolv av dem får deg til å føle deg dårlig? Kvitt deg med mennesker som sprer negativ energi, som rakker ned på deg fremfor å løfte deg opp, eller som påvirker deg til å ta dårlige valg.

♥ Slutt å sammenligne deg selv med andre. Vi har alle feil og mangler, og det er disse som gjør oss spesielle. Slapp av litt! Ingen kan bli likt av alle. Alle blir baksnakket fra tid til annen, og av og til får vi en ekkel kommentar slengt i fleisen. Ikke ta alt så veldig personlig. Hev deg heller over hun som mobber deg for klærene du går i. Gi henne et smil du, for vet du hva? Det er henne det er synd på. Hun sliter med seg selv og i et desperat forsøk på å ta oppmerksomheten bort fra akkurat det, bruker hun deg og buksen din som en levende dartblink.

♥ Smil! Jo bredere smilet ditt er, jo gladere føler du deg. Vi kan vel alle være enige om at gapelatteren er den beste? Har du en kjip dag, så sett deg ned med en film du vet får deg til å brøle av latter. Har du noen gang sett på en smilende, glad person og tenkt “hun der sliter med seg selv”? Det er mye mulig hun gjør det, men hun klarer ihvertfall å skjule det.. Noe som kan komme godt med på et jobbintervju, eller på en første date..

♥ Ta vare på deg selv. Trening kan også ha stor påvirkningskraft på selvtilliten din. Føler du deg for tjukk, for tynn eller for lite muskuløs? Alt dette kan du gjøre noe med på et treningssenter. Den mestringsfølelsen jeg sitter med hver eneste gang jeg tråkker over dørstokkmila kan nesten ikke måle seg med noe som helst.

♥ Ta ansvar for å fylle livet ditt med fine opplevelser! Finn på ting som øker livskvaliteten din! Hva det er som får deg til å føle deg bra? Det kan være noe så enkelt som å ta en telefonsamtale, være litt mer spontan eller treffe en venninne på café i ny og ne! Ikke glem å leve litt blant alt av plikter og forventninger.

♥ Finn ut hva dine prinsipper, normer og verdier er i livet, og hold deg til dem. Ta baksnakking foreksempel. Er det greit for deg? Hvis svaret er nei, så kutt det ut. Bare bestem deg for at det heretter er slutt på å snakke nedlatende om andre, uansett hvilken situasjon du er i, og uansett hva venninner måtte mene. Tillater du deg selv å prate stygt om andre, så tillater du deg enklere å tenke vonde tanker om deg selv også.

Vær god mot andre. Det føles bare så forbaska mye bedre!
Det var dagens visdomsord fra meg til deg på selveste kvinnedagen <3

(Bildene er hentet fra Pinterest)

20 kommentarer
    1. Flott innlegg, men ikke glem å skrive hvor bildene er hentet fra.Beklager at jeg henger meg opp i det, men jeg liker rette kilder 😀

    2. Leste SÅ feil i punktet der det står “Ta vare på deg selv”.. Leste bare “Ta på deg selv” og tenkte i mitt stille sinn at det kanskje ble litt personlig å dele på en blogg.. 😂😂 Kjærevene..

    3. Ååh, for et flott innlegg! Du traff meg midt i hjertet med flere av punktene dine, og dermed motiverte du meg til å prøve å forandre noen ting! Tusen takk♡ Og forresten, bloggen din er kjempe fin og inspirerende, og jeg klikker meg spent inn hver dag:) Gjett, for eksempel, hvem som nettopp har fått seg armeringsnett på veggen til bildene sine? Hihi:)
      Hilsen Rebecca

    4. For et gjennomført herlig innlegg!! Det gir alle noe å tenke på, og jeg er så glad for at du har det fokuset du har på bloggen. Du skriver så utrolig bra, og virker så reflektert og god! <3

    5. Et veldig fint innlegg! og fine og gode punkter du har skrevet også. Skal huske på de videre, kaste meg ut i noe jeg vanligvis ikke gjør/tørr, og være mer positiv til meg selv<3

    6. For et fint innlegg! Dette bokmerker jeg, så jeg kan ta frem på de ekstra tunge dagene… Kjempe fint å lese! Ønsker deg en fin dag 🙂

    7. Supert innlegg…samtidig veldig trist at så mange trenger det….som du sier mange er for flink til å snakke nedsettende om segselv…fokusere på hva som ikkje er bra osv…
      Lurer på når det skjedde….
      Vi må løfte hverandre opp og frem og noen ganger bærer der det trengs, andre ganger kan vi trenger en skulder eller at noen bærer oss ikkje sant.
      Hver dag er ikkje en fest,men hver dag inneholder muligheten til å se ting på en ny måte og finne fine ting å være takknemlig for 🙂
      ønsker deg en vakker dag <3<3

    8. Kjempe bra innlegg!!
      Blogg verden trenger virkelig slike innlegg etter all operasjons hysteriet !
      Keep up the good work 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg