Mine åtte drømmedestinasjoner

Mandatory Credit: Photo by HAP/Quirky China News/REX (4231357h)
Red bush seashore
Red bush seashore, Panjing, Liaoning Province, China - Nov 2014

– Panjin Red Beach China –
Altså, har dere sett? Man skulle tro at en rød strand besto av hav og rød sand ikke sant? Vel, her synes nesten ikke et sandkorn! Hele Panjin Red beach består av en type sjøgress som vokser opp hvert år mellom april og mai, og som først farges grønt om sommeren og så rødt mot høsten. Jatakk til elvesafari langs disse kanalene!

– Sør Afrika –
Jeg har vært her to ganger før, men ikke i Cape Town! Jeg skal være så lykkelig den dagen jeg får oppleve dette nydelige landskapet med både hvite sandstrender, blått hav og grønne fjell.. Jeg skal besøke pingvinene på Boulders bay, dra på haisafari og ta surfeskillesene til nye høyder.

– Namib Desert i Sossusvlei Namibia –
Afrikansk natur… Jeg får ikke nok! Eneste landene jeg ikke har vært i sør i Afrika er Angola og Namibia. Nå vil jeg besøke enda en ørken, stå på bunnen av verdens største sanddyner og bli påminnet om hvor liten jeg er.. Vel før jeg klatrer til topps og ser utover hele det oransjefargede landskapet. -Ooog knipser bilder som en gal.

– Lavender fields, Provence France –
Et sted som dette vil jeg ikke besøke med mindre en gård eller huseier i nærheten vil selge meg paradiset sitt. Glem hage og sjøutsikt! Tenk å våkne til synet av en lillafarget åker? Hvor romantisk ville ikke det vært? Herregud jeg hadde hatt lavendelbusk-piknik hver eneste dag!

– Machu Picchu Peru –
“Det gamle fjellet”, også kjent som Inkaenes tapte by ligger 2200 moh og består av rundt 200 ruiner som tidligere var bebodde byggverk, gårdsplasser, palass og templer. Grunnet den unike beliggenheten og de geologiske trekkene ble dette i gamledager brukt som en ferieby i Peru, og det sies også at silhuetten av fjellkjeden bak symboliserer ansiktet til en inka som ser opp mot himmelen. Fascinerende?! Peru.. En vakker dag kommer jeg!

– Seven Colored Earth of Chamarel, Mauritius –
Mauritius har alltid vært en drømmedestinasjon, men nå har jeg funnet enda en grunn til å besøke paradiset… I Chamarel kan du besøke et sand-dyne område av vulkansk sand som på en god solskinnsdag lyser opp i syv forskjellige farger! Fargene glitrer i sola og man ser tydelig variasjonene mellom gult, rødt og lilla.

UYUNI, BOLIVIA - JANUARY 11: Tourists enjoy landscape at the Salar de Uyuni or Uyuni Salt Flat during Day 7 of the 2014 Dakar Rally on January 11, 2014 in Uyuni, Bolivia. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

– Salar de Uyuni, Bolivia –
Velkommen til verdens største saltslette! For 40 000 år siden var dette en en eneste stor innsjø, men i dag har sjøen tørket ut og etterlatt seg to mindre innsjøer og to digre saltsletter som under regntiden kan bli dekket av flere desimeter dypt vann. På en vindstille solskinnsdag blir dette området som tatt rett ut fra et eventyr. Bare se på disse bildene! Hvorfor har jeg ikke vært her på jeepsafari allerede?

– Kauai, Hawaii –
Trenger jeg å utdype meg? Kauai er Hawaiis nordligste og fjerde største øy, mest kjent som “The Garden Island” med sine frodige regnskoger og kuperte kyst. Fy fader her snakker vi drømmedestinasjon. Hadde ikke takket nei til en kokosnøtt her!

Ringer inn helgen med min lille reise bucket-list jeg! <3

25 kommentarer
    1. Oi nå ble jeg inspirert! Så mange fine steder jeg aldri hadde hørt om. Sånne lister må du lage flere av! Hva med å starte med ukens drømmedestinasjon?

    2. Her var det bare å drømme seg bort. Mine drømmereiser er bl.a å dra til Sverige og bo i en tretopphytte. Drømme meg bort midt i naturen, spesielt i fugleredet. Sjekk:treehotel.se
      Ellers vil jeg til Indonesia, Gili:http://www.lepirate-beachclubtrawangan.com/ Små hytter men utrolig natur. I en hengekøye der og en god bok – kan ikke slå feil:)

    3. Å, nå fikk jeg lyst til å reise. Det er jo så mange vakre steder rundt om i hele verden. Jeg lurte på om du hvet om noen vakre (og gjerne varme) plasser i Frankrike som en kan dra til. Gjerne et sted en kan se litt forskjellig på også. Provence France er jo et veldig fint sted.

    4. Kathrine: Nei herlighet det er det kuleste jeg har sett. Ante ikke at det fantes denne typen feriehytter i nabolandet vårt. Hoho, nå fikk jeg lyst til å flytte inn i fugleredet selv! <3

    5. Kaia Matilde: Samme her <3 Frankrike har jeg ikke så mye erfaring med dessverre. Jeg har vært i Paris, men det er så mange år siden at jeg ikke husker stort! Skulle gjerne hatt meg en tur hit selv i fremtiden 🙂

    6. Åh, nå fikk jeg enda mer reiselyst enn jeg allerede har! Haha, får håpe økonomien strekker bedre til om ikke alt for lenge 🙂
      En ting jeg gjerne ville legge igjen en kommentar om var snapchatten din jeg så av de lilla påskeeggene. Ut fra hva jeg har forstått er det fortsatt palmeolje i de, og da tenker jeg at som et forbilde for så mange hjelper det veldig om bloggere som deg faktisk ikke støtter påskeeggene ved å kjøpe de. Men det er bare min mening, vet jo selv at de er kjempegode 😉

    7. Fantastisk flotte steder alle sammen!
      Når det kommer til Mauritius Seven Colored Earth of Chamarel.
      Så er det ikke vert pengene . Var der i 2015, og det var bare en stor brun sandyne. Men selve Mauritius var HEEEEELT fantastisk!!! Anbefales på det sterkeste !!!

    8. Så fine reisemål! Jeg er så glad for at du ikke nevner de samme reisemålene som andre toppbloggere, som for eksempel Miami, Maldivene, Bahamas og New York. Unike reisemål er mye mer spennende enn strand og storby!

    9. Hong kong anbefales! En variert by, der man finner både storbytendensene, vakre fjell, rolige strender, skog, høye bygninger…

    10. Thea: Wææ! Takk for beskjed Thea. Fy søren jeg trodde Freia hadde gått bortifra palmeolje i påskeeggene sine etter fjorårets debatt, men jeg burde selvfølgelig ha sjekket opp i det før jeg tok et gledeshopp og la ut bilde på snap. Skal fjerne det med en gang <3

    11. Amanda: Aha! Kan tenke meg at steder som dette er avhengig av riktig vær for å få vist seg fra sin beste side <3 Mauritius derimot.. Det må være magisk året rundt uansett vær!

    12. Mauritius anbefales på det varmeste! Jeg var der i en måned for noen år siden. Vi leide inn en taxisjåfør til hele oppholdet, og fikk se både kjente og ukjente steder, helt fantastisk! Vi bodde i en leilighet som vi leide av en lokal, og bodde 500 meter fra stranden 🙂

    13. Så noen hadde nevt tretopphytter i Sverige, så ville bare tipse om at slike finnes i Norge også! Sjekk ut tretopphytter.no 🙂 Har såå lyst å sove en natt eller to i en slik!
      Forresten utrolig kjekt innlegg! Håper du lager flere slike 🙂 En av mine desidert strørste drømmer er å reise til Giraffe Manor i Kenya, ser såå fantastisk ut! (elsker giraffer da, haha)

    14. Håper du har en flott helg! Elsker nå du skriver om reiser, kunne du tenkt deg å skrive om hvor du ville ha dratt på weekend tur med en/to venniner? Skal dra på weekend tur med en vennine, men vi er usikker på hvor. Eks begge har vært i London opptil flere ganger.

    15. Ååå, nå vil jeg ut å reise altså… Herregud!! Såå lekre og ikke minst spennende steder! Takk for gode tips – dette var gøy! Ha en nydelig søndag, fine deg <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg