Hjemmelaget Kinesisk Szechuan

God morgen! Etter mandagens ukesmeny var det utrolig mange som etterlyste oppskrift på min kinesiske kylling scechuan rett! Tirsdagsmiddagen ble laget såpass sent at det ikke var mulig å få knipset noen gode steg for steg bilder til dere, så da bestemte meg for å slå på stortromma og lage retten om igjen i dag! -Mens sola enda var på himmelen <3 Denne fantastiske retten hadde ikke sluppet unna bloggen uansett hva, men her kommer den altså et par dager forsinket. Kylling Szechuan på 20 minutter lærer dere å lage under her.. Eller det tar alvorlig talt ikke 20 minutter engang. Ikke la dere skremme av de spesielle ingrediensene forresten. Alt av både sesamolje, hvitvinseddik, soyasaus og sesamfrø får dere kjøpt på både meny, rema 100, Ica og you name it. Du kan med andre ord ikke skylde på at du ikke har en asiatisk matbutikk i nærheten. Hihi <3 Spør hvis dere lurer på noe!

Du trenger: 1. 0,5 dl maizenamel 2. 2 kyllingbryst 3. 3 ss honning 4. 1 ss tomatpuré 5. 5 ss soyasaus 6. 2ss hvitvinseddik 7. 3ss sesamfrø 8. 1ts sesamolje 9. 1 egg 10. Poseris 11. 1/2 paprika 12. 1 boks ananas i biter 13. 2 sjalottløk 14. 1dl vann

Slik gjør du – Saus:
1. Bland 1 ss tomatpure, 2 ss hvitvinseddik, 4-5 ss soyasaus, 1 ts sesamolje og 2-3ss honning i en gryte.
2.
Gi det hele et lett oppkok før du tilsetter 1 dl vann og gir det et nytt lite oppkok.
3.
Nå gjenstår det bare å gjøre sausen litt tykkere, og til det rører du inn ca 1ss maizenamel.

Slik gjør du – Kylling, ris og grønnsaker:
1. Kok risen etter anvisningen bak på bakken. Jeg bruker 1 poseris til to personer.
2.
Kutt eller klipp kyllingbrystene i biter og “mariner” dem med 1 egg, 3 ss sesamfrø og 0,5dl maizenamel.
3.
Stek kyllingen i en stekepanne til den er gjennomstekt og legg den så til sides på et fat på kjøkkenbenken.
4.
Grovhakk en halv paprika og 2 sjalottløk og stek også dette sprøtt og gyllent i en stekepanne.
5.
Ha de ferdigstekte både kyllingstrimlene og grønnsakene over i gryta med den ferdige sausen.

Ikke glem å smake før servering:
Hell også i en boks ananasbiter (uten juicen), og smak på en kyllingbit. Synes du det smaker litt for søtt så tilsetter du en ss soya, og synes du den er litt for bitter så tilsetter du en ss honning. Å smake til en rett gjør virkelig susen. Det er av og til bare en spiseskje ekstra av noe som skal til for å gjøre middagen helt perfekt.

– Spiser du ikke kylling så kan du også bruke svin her –





Håper det smaker! Eller det vet jeg at det gjør!
Retten er beregnet for to personer <3

11 kommentarer

Siste innlegg