Åh, nå lukter det and i hele blokka her! Kjøttet har stått i ovnen i to timer allerede, og så fort jeg har delt helgens fastelavens-bolleoppskrift med dere setter jeg i gang med dampingen av pannekaker. Hihi, jeg blir bare mer og mer glad i å lage mat, og synes det er superspennende å prøve ut noe heelt nytt! Idol er det jo også i kveld! Makan, det hadde jeg helt glemt! For en fredag dette skal bli. Jeg tror nesten det blir en liten reprise av den forrige! Bestemor og bestefar sendte nemlig meg med en hau av brettspill de hadde liggende på loftet, så i tillegg til god mat og favorittprogrammet på tven, blir det om noen timer spilling av morsomme brettspill!
– Hurra for helger tilbrakt på denne måten. Jeg kan ikke tenke meg noe hyggeligere <3
Slik gjør du:
1. Varm opp/smelt melk og margarin i en kjele til det er nådd 40grader.
2. Pisk 2 egg og 2 dl sukker lett i et lite minutt.
3. Hell alt det tørre utenom 50 g hvetemel i en bakebolle og jobb alt det våte inn. Elt gjerne i kjøkkenmaskin på middels styrke til du har en jevn og fin deig. Jo mer klissete den er, jo saftigere blir bollene, så ikke overdriv med melet, men tilsett de siste 50g om du må.
4. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i 40-60 minutt. Til den har nådd dobbel størrelse.
5. Del den så inn i 20-24 deler og trill boller som du har på et stekebrett med bakepapir. Dekk til brettet og etterhev bollene i 15 minutt til. Pensle så med 1-2 egg og stek midt i ovnen på 215 grader i 8-10 minutt.
Avkjøl på rist, del bollene i to, pisk krem av 3 dl kremfløte og 2 ss sukker, og nyyyyt!
Ha gjerne også litt hjemmelaget jordbærsyltetøy på! Det tar vi til søndag <3
Nam nam ser herlig ut, skal bake i morgen jeg også:):). Ønsker deg en super fredag videre og ei herlig helg:):)
Å, herregud, så godt det ser ut! gleder meg en hel hau til søndag!<3
Ååh dette så helt herlig ut! Spørs om ikke jeg må på butikken i morgen og kjøpe inn til boller, hehe. Ha en superfin kveld og helg, Marthe <3
this is so delicious!
Liker ikke å bruke tørrgjær i oppskrifter jeg. Syns alt blir best med fersk gjær. Bruker heller ikke mye gjær, men lar det heller heve lenger. Her kommer en knallgod bolleoppskrift:(ca 10 stk )
350 g hvetemel, 75g meierismør ( smøret smuldres i deigen ), 50 g melis, 2,5 dl lunken melk, litt kardemomme og ca 1/3 pk med fersk gjær. Stekes på 230 g i ca 7 – 10 min.
Åhhh, ser helt nydelig ut!!! Jeg gleder meg som en unge til Søndag, haha! GOD HELG
En fin oppskrift!
elsker fastelavensboller ;3
og skal selv lage i morgen eller søndag, er ikke helt sikker enda, hehe
Det ser skikkelig godt ut. Bruker aldri tørrgjær selv, men skal prøve meg på oppskriften med fersk gjær i stedet:)
Hei, lurer på om din far fortsatt driver med å lage bunader?
Jeg skal ned til Thailand i løpet av året og har lyst å sy meg en bunad i Thailand.
aner ikke hvor jeg skal hen, så tenkte om du hadde noe tips ?
Dette så utrolig digg ut Marthe
Det heter fastelavn, ikke fastelaven
Heter kanskje fastelavn fra gammelt av, men kan si fastelaven også til de som måtte mene noe annet
bollene så kjempe gode ut! De må vi lage på søndag! <3
Ååå de så himla gode
Alt du lager på bloggen frister sånn å lage, du e flink te å friste
Hehe ^^
<3 ha en super helg og kos dere masse 
Deilig med en rolig fredag, du må i hvert fall kose deg masse og nyte litt fri dag
Åse: Tusen takk
Hyggelig å høre at du blir fristet av disse oppskriftene jeg er så glad i å dele
Ha en nydelig helg du også Åse!
Malene: Ja, det var det jeg også trodde
<3
Nat: Hei hei! Ja, det er hans fulltidsjobb om dagen så bunads-salget går det strålende med
Hvor skal du i Thailand og hvor lenge tenker du å bli? Hvis du skal ha et ordentlig resultat så går det nok 6-8 uker før bunaden blir ferdig. Det er jo så mye som skal broderes og sys fra hånd <3 Jeg vet ihvertfall pappa har 6-8 ukers leveringstid på sine bestillinger med mindre noen synes de ferdig-sydde passer perfekt og bare vil kjøpe dem. :-) Tenker du å måle deg og legge inn selve bestillingen der nede og så få den tilsendt i posten? Hvis ikke kan du sjekke ut pappas sin nettside http://www.bunadsgleden.no og se om det er interessant å booke gjennom han. Jeg har en farmor og onkel i Stavanger og Bergen som tar imot kunder for prøving og måling, om du ikke bor så langt unna en av disse to byene så kan du stikke innom en av dem 
Kathrine: Tusen takk for at du deler! Jeg synes det er herlig å variere litt mellom gode oppskrifter også
-Men 10 boller blir jo oppspist på en kveld! Heheh, lager du ikke dobbel da? <3
Maren: Tusen taakk, og lykke til med bakingen i dag
Thea B: Tusen takk Thea! Det må du og ha
Varme, hjemmelagde boller altså <3 Lite som smaker bedre!
Hei igjen, takk for svar
syr han kun herrebunader, fordi jeg er ei jente på 21 
Jeg er alltid ned i Thailand i 4 uker om gangen, men hvor er det bedriften plassert i Thailand?
Jeg kunne jo sendt målene mine noen måned før jeg reiser ned? Så kan jeg prøve den når jeg kommer ned i såfall hvis det går.
Det går selvsagt an å doble bolleoppskriften om en får gjester, men jeg lager som regel enkel når vi er alene. 10 boller er mer enn nok da Marthe. Man skal jo kose seg, men med måte
Kom torsdag hjem etter 2 uker i Thailand. Anbefaler virkelig tur med orkideekspressen. Vi ble hentet av privat bil og ikke disse turistbussene. Følte meg som en dronning.
Så veldig gode ut!
Hei Marthe
jeg såg du hadde lagt ut bolleoppskrift og måtte bare prøve den! Bollene vart utrolig gode til tross for at jeg måtte bytte ut melet til glutenfritt mel. Så du kan godt anbefale denne til andre glutenallergikere også bare de bytter ut melet
skal nok ta i bruk denne oppskriften neste gang jeg baker boller også, takk til deg som deler slikt med oss lesere!