En stalldag time for time!

For ikke mange dagene siden, fikk jeg en kommentar fra en leser som ønsket seg flere stallbilder. Ikke bare bilder fra hesteryggen, men mer bilder fra forberedelsestimene også før selve ridningen! Derfor tok jeg i formiddag kamera med meg og knipset hele stalldagen time for time. Håper dere liker det!

09.00 – 09.50 – For første gang i historien går jeg til buss-stoppet 15 minutt før tiden. Jeg skal nemlig handle gulrøtter på veien! Dette uvanlig bedagelige tempoet gjør meg stresset, og jeg glemmer igjen bankkortet hjemme. Heldigvis klarer jeg å skrape frem 22 løse kroner fra veska. To kroner mer enn det gulrotposen kostet. <3 Ah, føler meg sjeldent så rik som når jeg står i Coop-kassa og sorterer enkroningene mine ass.

09.50 – 10.00 – Jeg ankommer stallen 10 minutt før bestis og drar rett ut til Gejsza for å ønske henne god morgen. Det forbauser meg at hun kommer meg i møte.. Kanskje hun kjenner meg igjen som gulrotjenta?

10.00 – 11.00 – Bestis har kommet! Vi gir hverandre en god ikkesettdegpålenge-klem, henter hver vår trillebår, og ler av den rosa fargen på den mens vi kjører til de tomme boksene for å møkke. 40 minutt senere står vi endelig og gjør klart hestenes kraftfor. Tømming av møkk er nemlig ingen lek!

11.00 – 12.00 – Stalljobben er gjort! Nå gjenstår det bare å stelle kosedyrene. Vi henter hver vår hest, knipser bloggbilder på veien og steller og koser litt før salen glir på. Vi har bestemt oss for å dra på skrittetur.

Kristinemor med hingsten sin <3

12.00 – 13.30 – Ut på tur, aldri sur. Selv i skrittetempo treffer kuldegradene oss hardt i ansiktet, men solen skinner og vi har skogen nærmest helt for oss selv. Vannet er islagt og blått, og en eldre herremann på tur stopper opp for å spørre om å få bilde av oss. “Håper jeg blir sånn som han når jeg blir gammel”, sier jeg. “Som går på tur med kamera alene i skogen”… “Å det kan du banne på”, sier Kristine, og vi ler begge to <3

Måtte det bli like bra vær hver eneste torsdag fremover!

13.30 – Jeg sier farvel til bestis og haster avgårde til busstoppet. Jeg må innen klokken 18.00 ha levert tre utkast på blogginnlegg til tre forskjellige samarbeidspartnere! Det er heldigvis bare seks minutt til bussen går. Akkurat passe til å rekke og kjøpe billett på akt.no.. NEI! Strømmen på mobilen går! FAEN. Kortet ligger hjemme… Må jeg virkelig spørre sidemannen om å få låne penger? ALDRI!! Jeg legger mobilen mellom hendene, varmer den så godt jeg kan, og trykker “på-knappen” når det er 1 minutt igjen til bussen er der. Det funker! Mobilen går på og holder akkurat lenge nok til å få vist sjåføren billetten min. Gud jeg er smart, tenker jeg og hviner fornøyd.

En litt annerledes torsdagspost <3

15 kommentarer

Siste innlegg