Lørdagspizza med kylling!

Mmmm… Nå kan lørdagskvelden bare komme! Jeg har allerede gjort pizzaen klar! Jeg burde nok ha ventet med å steke den til Skal Vi danse begynner klokken åtte i kveld, men da er det jo for mørkt til å knipse bloggbilder av mesterverket! Hehe. Jeg får bare varme den igjen senere når mannen kommer hjem <3 Uansett! Denne pizzaen er den beste jeg har laget på lenge. Bunnoppskriften er den samme som jeg alltid bruker, men i dag fikk jeg lyst til å prøve meg på en ny variant tomatsaus. En med masse smak av tomat og urter, litt creme fraiche og fire spiseskjeer pesto! Jeg burde definitivt ha smurt mye mer på, for heeelt fantastisk smakte den.

Du trenger: 1. 500g kylling 2. 1 hakket tomat på boks 3. 1 ss tomatpurre 4. 2 fedd hvitløk 5. En halv boks creme fraiche 6. 1 pakke tørrgjær 7. 2 dl lunket vann 8. 1 ts salt 9. 2 ss matolje 10. 6 dl hvetemel 11. 10 cherrytomater 11. 1/2 boks mais 12. En håndfull ruccolasalat 13. En halv pakke med revet ost 14. 4 ss grønn pesto

Slik gjør du – Pizzabunn:
1. Mål opp 5-6dl hvetemel og ha melet i en bolle med 1 pakke tørrgjær, 2 ss matolje og en halv ts salt.
2. Mål opp 2 dl lunket vann og hell dette over i bollen. Rør deigen godt til den er fast og fin. Tilsett mer hvetemel om den er litt for klissete, eller mer lunket vann om den er for tørr. Prøv deg frem til deigen føles fin.
3. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving et lunt sted i 45 minutt. (Til deigen har nådd dobbel størrelse)

Slik gjør du – Tomatsaus og fyll:
1. I mellomtiden heller du boksen med hakkede tomater i en gryte sammen med tomatpurreen, 2 fedd finhakket hvitløk, og 1/2 boks creme fraiche. Gi det hele et lett oppkok før du moser det med en stavmikser.
2. Tomatsausen er klar! Når deigen er ferdighevet kjevler du en rund og fin pizzabunn på kjøkkenbenken, og flytter den over på et stekebrett som du har dekket med bakepapir og smurt med et tynt lag matolje. Når pizzabunnen får ligge og stekes i matoljen blir både bunn og kanter supergode og sprø!
3. Smør tomatsausen på pizzabunnen, legg så på 4 ss grønn pesto, 500g stekt kylling i terninger, 10 cherrytomater, en halv boks mais og en halv pakke revet Sunnivaost. (Eller annen valgfri ost)

Stek midt i ovnen på 225grader i 20-25 minutt!

Server med friske ruccolablader og resten av creme fraiche boksen <3

11 kommentarer

Siste innlegg