Kjøttboller med couscous

Daniel har nattevakt på jobb, og det betyr at jeg for første gang siden jeg flyttet inn skal lage middag til bare meg selv. Hva lager jeg da? Jo, noe jeg aldri får spist til vanlig! Indisk <3 Åh, jeg sikler bare av å skrive det. Tikka Masala er Daniels største mareritt, og en av mine favorittretter, så i dag har jeg gått amok på kjøkkenet og prøvd meg på tikka masala kjøttboller med smakfull, gul couscous! Det ser kanskje litt voldsomt ut med alle ingrediensene under her, men dette går virkelig superraskt å smelle sammen. 40 minutt er alt du trenger, og til tross for både chilli, Garam masala og hvitløk er retten utrolig mild og god på smak. Om du vil ha sausen sterkere er det jo bare å tilsette mer krydder! Oppskriften er beregnet for tre vanlige porsjoner. Eller to digre<3

Du trenger: 1. En karbonadedeig 2. 2 fedd hvitløk 3. 5 sjalottløk 4. 1 egg 5. Litt salt/pepper 6. 1 ss paprikapulver 7. 1 rødløk 8. 1,5dl matfløte 9. 1 ss garam masala 10. 1 boks plommetomat 11. 0,5ts chillikrydder 12. 3 dl couscous 14. 3 dl kyllingbuljong 15. En håndfull spinat 16. 2 soltørkede tomater finhakket 17. 1 ts gurkemeie

Slik gjør du:
1. Ha karbonadedeigen i en bolle med 1 fedd hvitløk, 2 finhakkede sjalottløk, 1 egg,1 ss paprikapulver, og masse deilig salt og pepper. (Jo mer smak jo bedre). Kna det hele sammen til du har en fast og fin masse. Del alt av deig inn i små kjøttboller og stek dem i en middels/høy varm stekepanne med litt smør til de er gjennomstekte.
2. Til sausen smelter du 1 ss smør i en gryte og freser 1 hakket rødløk sammen med det siste feddet hvitløk. Når løken har blitt gyllen og mør, tilsetter du boksen med plommetomat, 0,5ts chillipulver, 1ss garam masala, 1,5dl matfløte og eventuelt litt paprikapulver. Kok opp og la det hele stå og småputre i 10 minutt.

3. Mos sausen med en blender så den blir jevn og fin, og hiv oppi de ferdigstekte kjøttbollene om du vil!
4.
Kok couscousen etter anvisningen på pakken, men erstatt vannet med utblandet kyllingbuljong-kraft.
5.
Finhakk de siste 3 sjalottløkene, spinaten, og de to soltørkede tomatene, ha alt i en kjele med 1 ss smør og vend til løken er blitt gyllen. Nå skal couscousen være ferdig trukket. Hell spinat,tomat, sjalottløk og smørblandingen over i couscousgryten og tilsett 1 ts gurkemeie. Bland alt godt inn så couscousen blir fin og gul!

Mmmm! Smaker heeelt fantastisk <3

Server gjerne med couscous under, og indiske kjøttboller over!

Litt pita eller nanbrød til ville heller ikke vært feil <3 

22 kommentarer
    1. Åååh indisk tikka masala er en stor favoritt hos meg å! Beste jeg kan få til middag 🙂 Denne oppskriften må jeg bare prøve 🙂

    2. Så helt nydelig ut Marthe! Du må likevel prøve Saritas produktene, som er indiske produkter som er på markedet, de smaker så autentisk og ekte

    3. Hvor finner du inspirasjonen i matveien? Blir like satt ut hver gang du kommer med de fantastisk fine og gode rettene dine!!

    4. Ser helt fantastisk ut! Men jeg lurte på om du kunne legge ut oppskriften på pasta carbonara, den du hadde i denne ukens meny?

    5. K: Så hyggelig å høre 😀 Jeg er på leting etter inspirasjon hele tiden, og får mange idèer av å se bilder av retter. Så liker jeg å bare prøve meg frem med ting jeg vet er godt hver for seg. Da blir det stort sett bra sammen også :’D

    6. Love: Hehe, nei ikke jeg heller. Han hater det nok ikke, men han foretrekker ihvertfall heller mye annet 🙂 Så da får jeg bare lage med indisk hver gang han er på nattevakt 😀

    7. Åå, dette så godt ut!! Er også veldig glad i indisk mat, mens kjæresten min hater det, veldig trist da det fører til at jeg sjeldent får spist det, haha:D

    8. Mmm, dette så veldig godt ut! 🙂 Du er så flink!
      Har et ønskeinnlegg til deg jeg: Kan ikke du tipse om rimelige måter å kle seg ut til årets Halloween-fest? 🙂 Nettsider med billige kostymer, eller enkle DIY-prosjekt?
      Jeg trenger sårt litt inspirasjon og du er jo så kreativ! 🙂
      Klem

    9. Jeg prøvde dette til middag i dag 🙂 Veldig godt!
      Men legger merke til at du ikke har i sukker i oppskriftene dine. Når du bruker hakkede tomater/ tomatpurre og eller mye krydder er det helt avgjørende med et par teskjeer sukker. Det runder av, og utgjør virkelig en stor forskjell på retten. Jeg måtte også ha litt salt i denne. En nøkkelregel er å alltid smake til retten med søtt, salt og evt surt.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg