Ukens oppskrift – Vårruller

Åh, vårruller… Jeg hadde glemt hvor godt det er! Sist jeg lagde dette, var en gang i november i fjor, da jeg inviterte Daniel på middag for første gang. Den gang stekte jeg vårrullene i frityrolje, og jeg husker leiligheten var totalt røyklagt da Daniel kom inn dørene. Ler meg ihjel av å tenke tilbake på denne kvelden. Oljen hadde stått på konfyren i flere timer, og hadde ikke Daniel kommet akkurat da, ville det bare vært snakk om minutter før kjøkkenet mitt tok fyr. Ingen hadde fortalt meg hvor farlig varm frityrolje var! Himmel… Jeg blir helt svett av tanken på at jeg definitivt hadde kastet vann på den brennende oljen hvis den hadde tatt fyr, og da hadde jeg vel verken hatt kjøkken eller ansikt. Alt man erfarer av å kokkelere altså! I dag stekte jeg vårrullene i ovnen, og det var heldigvis både tryggere og raskere! Håper dere får lyst til å prøve ut oppskriften! Den er slett ikke avansert.



Du trenger: 1. En pakke valgfri kjøttdeig 2. En pakke vårrulldeig 3. En pakke glassnudler 4. 3 gulrøtter 5. 1 gul løk 6. 2 fedd hvitløk 7. 1 chilli 8. 1/4 av et halvt kålhode 9. 1 egg 10. 3 dl matolje 11. Salt/pepper

Glassnudlene kjøpte jeg på Ica, og vårrullplatene kjøpte jeg fryst på en asiatisk butikk.

Slik gjør du:
1. Start med å sette ovnen på 225 grader.
2. Hakk opp hvitløk, løk, chilli og kålhode, og rasp gulrøttene med en rasp.
3. Legg glassnudlene i en gryte med kaldt vann. La de ligge til de er blitt myke.
4. Stek hvitløk, chilli og gul løk i en stekepanne med litt smør.
5. Når løken er blitt gyllen, tar du det hele av stekepanna og legger det i en skål. 
6. Stek kjøttdeigen i stekepanna, hell så over løk/chilliblandingen igjen + revet gulrot og hakket kålhode.
7. Stek alt sammen i panna på lav varme mens du blander alle ingrediensene godt inn.
8. Nå skal nudlene være myke. Sil av vannet og klipp dem i mange små biter. Tilsett også disse i stekepanna.

9. Legg en og en vårrulldeig-plate på kjøkkenbenken, pensle to av sidene med litt knust egg og legg 1-2 ss med grønnsak/kjøttdeigblandingen nederst i hjørnet på deigplata. Motsatt hjørne fra der du penslet med egget.
10. Rull inn mot midten, stopp og brett inn hjørnene, og rull videre til du ikke har mer deig igjen. Pensle vårrullene med litt matolje, og stek 8-10 vårruller av gangen, midt i ovnen ca 20 minutt.

Serveres med ris, kanskje litt wok, soyasaus og sweet chillisaus!
Mmm! Spør hvis dere lurer på noe. Jeg er her vet dere <3

42 kommentarer
    1. Åh nam, du frister med alt mulig du Marthe <3 Dette skal jeg garantert prøve til helgen. I helgen hadde jeg og mamma planlagt vi skulle være sammen en dag å kose oss, så nå har vi jaffal noe godt å spise! Ønsker deg ei fin helg fine deg <3

    2. Tina: Åå! Da tipper jeg vårruller passer perfekt 😀 Jeg brukte kjøttdeig av storfe, men dere kan jo bruke hva som helst. Reker også om dere heller vil ha det! 🙂 Tusen takk Tina. Håper du får en fin torsdagskveld <3

    3. Så utrolig godt ut! Det må jeg prøve asap! Du er så fantastisk flink til å lage mat Marthe, you’re my inspiration <3

    4. Er disse sunnere enn slike man kjøper frosne i butikken, og varmer i ovnen? Tror merket heter “Daloon” eller noe 🙂

    5. Ingvild: Det vet jeg ikke, men alle frossne vårruller jeg har kjøpt på butikken har jeg endt opp med å kaste fordi jeg synes de smaker helt forferdelig! Eneste vårrullene jeg liker er de hjemmelagde eller de man får kjøpt på kinarestaurant 🙂

    6. Dette så farlig godt ut! Du legger ut så utrolig mange oppskrifter som passer rett inn hos meg 🙂 Og som regel er det ingredienser som er lette å få tak i så man slipper å dra på helsekostbutikker og betale dyre summer 😛 Ha en kjempefin kveld!

    7. Jeg har opplevd at vårrullene går i oppløsning i frityrkokeren! Dette har skjedd 2 ganger, vet ikke hva som er feilen.. Vet ikke om du har opplevd noe lignende? Har du et veldig tykt lag med vårrull-ark? Mvh Malin ♡

    8. Bruker akkurat det samme som deg i mine Vårruller, men jeg bruker å blande i litt sweet chili saus, oystersaus og soyasaus! Det er helt sinnssykt godt! Anbefales på det sterkeste!😁

    9. Malin: Hmm, nei det har jeg ikke opplevd! Bruker du samme pakke vårrulldeig som meg? Synes ihvertfall at disse er veldig gode! 🙂 Jeg bruker de medium eller største pakkene 🙂

    10. Tips! Kjøp: mix for springrolls neste gang du er I en asiatisk butikk å ha I kjøttdeigen. Smaker heeeelt himmelskt!

    11. Så utrolig gode ut! Hvor mange ble det ca? Skal lage det til en bursdag, og er veldig usikker på hvor mye fyll jeg trenger😊

    12. Du legger bestandig ut fristende oppskrifter, Marthe! Jeg har et ønske, og det er at du kanskje kan eksperimentere litt med mat uten gluten, eller andre allergier? Jeg har selv cøliaki, og jeg vet mange andre også har det, så du kan jo ha det i bakhodet? Bare et tips/ønske fra min side! Elsker bloggen din<3

    13. Ååå, dette så utrolig godt ut! Jeg sa det til familien hjemme at dette måtte vi prøve å lage nå snart!:D Da kommer jeg helt klart til å bruke denne oppskriften:) gleder meg allerede! Ha en flott dag i morgen:)

    14. Det må jeg lage meg i helgen. Får vann i munnen av bildene.
      Ellers vil jeg tipse deg om en fin sang: Rachel Platten sin sang fight song

    15. Anonym: Javisst kan jeg prøve meg på litt allergivennlige retter! 😀 Har du noen spesiell rett du kunne ønske at jeg prøvde meg på, eller skal jeg bare pønske meg ut noe lurt selv? 😀 Så hyggelig å høre <3

    16. Marianne: Gjett om jeg skal! 😀 Digger slike tips. Det er ikke så godt å vite hva som smaker godt og hva som ikke gjør det i disse litt mindre kjente asiatiske butikkene. Mix for springrolls skal testes! 😀 Tusen takk!

    17. Hei 🙂 Lurte bare på en ting. Har laget meg fanside på facebook til bloggen, og når jeg deler innlegget, så kommer ikke bildet fra innlegget jeg har lagt ut opp? Hvis du skjønner hva jeg mener? :p så lurer på hvordan du får til det:)

    18. Hei: Hei! Ja, det har jeg også hatt mye problemer med, men hvis jeg bare klipper ut og limer inn, mange nok ganger så kommer det opp til slutt! Det er det eneste som funker som meg. Jeg gjør det sikkert 4-5 ganger her gang før bildet dukker opp :/

    19. Jeg lagde våruller her en dag, men de platene jeg brukte skulle bløtes i vann først for å bli myke. Det resulterte i at når jeg stekte dem så forsvant hele bunnen og når jeg skulle plukke de over på tallerk så rant alt fyllet ut. Disse skal altså ikke legges i bløt først? Er de glutenfri? (samboeren har cøliaki.)
      Håper du har en fin helg 🙂
      – Heidi

    20. Vårruller er min spesialitet! Hahah- morsomt nok, det 😉 Kål, løk, golrot og kjøttdeig (nå og da hiver jeg i revet ingefær og hvitløk). Rulles inn med penslet egg i ett hjørne, pensles med olje og inn i stekeovnen til de er sprø. Sunt, godt og enkelt! 😀

    21. Heidi Rimereit: Aha! Da vet jeg at jeg ikke skal bruke slike plater! Nei, disse skal ikke våtes først. Disse kjøper du fryst også lar du de bare tine før bruk 🙂 Men om de var glutenfrie eller ikke fikk jeg ikke sjekket :/

    22. De står i ovnen nå! Gleder meg! 😀 Jeg lurte på om du vet hvor lenge vårrullplatene holder seg etter pakken er åpnet?

    23. Takk for inspirasjonen. Disse ble fredagskosen her i heimen. Over ett år siden sist jeg lagde vårruller, så du skal helt klart få store deler av æren for at det ble på kveldens meny. Og kjæresten mente det var de beste vårrullene han hadde smakt 😀

    24. ÅH det så kjempegodt ut 😀 Et tips: Når jeg lager vårruller bruker jeg å ha i thai buljong (fåes kjøpt på vanlig matvarebutikk) og det gir virkelig en god asiatisk smak!

    25. Anbefaler virkelig å ha i en pose med mama sitas vårrullkrydder og litt soya og sweetchillisauce! Dette gir virkelig veldig god smak til vårrullene!!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg