Ukens dessert: Oreodrøm

Se på de deilige glassene da! Gjett om vi skal kose oss i kveld? Daniel kommer på krabbe og reker, og til dessert har jeg laget oss hver vårt glass med noe jeg har kalt for “oreodrøm”. Hihi, jeg har selvfølgelig allerede prøvesmakt, og himmel så digg det var! Vanligvis finner jeg alt som har med oreo, en smule for søtt. Det smaker selvfølgelig godt, men får jeg for mye så blir det rett og slett litt kvalmende. Denne oppskriften gir desserten et litt friskere preg! Ostekremen inneholder nemlig saften av en sitron, og det friske kombinert med kremost, krem, sjokolademoussè, og crunchy oreobiter… He-rre-gud. Det nytter ikke å beskrive. Dere skjønner ikke hva jeg mener før dere smaker selv. Dette kommer jeg til å servere både Daniel og venninner flere ganger i fremtiden.

Du trenger: 1. 1,5dl kremfløte 2. 50g melis 3. 200g philadelphia kremost naturell 4. Saften av 1 sitron 5. 1 vaniljestang 6. 1 pakke Freia Sjokolademoussè 7. 2 dl melk 8. 1 pakke oreokjeks


Slik gjør du:
1. Start med å piske sjokolademoussèen med 2 dl melk. Sett den i kjøleskapet mens du lager resten.
2. Pisk en slags krem av 200g philadelphia kremost, saften av 1 sitron, 50g melis og frøene av 1 vaniljestang. Du deler bare vaniljestangen på tvers, og skraper ut frøene med en kniv. Det er kun frøene som skal brukes.
3. I en annen skål pisker du vanlig krem av 1,5 dl kremfløte. Vend den forsiktig inn i kremostblandingen.
4. Legg 1/2 pakke oreokjeks i to plastposer, knytt igjen og hamre løs med en kjevle, til all kjeks er knust.
5. Finn frem 3 glass. Fyll bunnen med kjeks, legg så et lag osteblanding, så et lag sjokolademousse, og så et lag osteblanding igjen. Topp med litt mer knuste kjeks og pynt med en halv oreokjeks! Nam nam nam.

La desserten stå i kjøleskapet 1 time før servering! Hvis ikke dette faller i smak så skjønner jeg ingenting <3

I morgen er det fredda! Kanskje dette er noe å prøve ut da?
Oppskriften holder til 4 normale porsjoner i glass <3

23 kommentarer

Siste innlegg