Biff med løk og kantarellstuing

Mmm! Dette var akkurat så godt som det ser ut. Tenkte det var på tide med en ny “Ukens oppskrift” post. Denne gang ble det indrefilèt med brunet løk, kantarellstuing, asparges og verdens beste potetpurè. Vel, og noen cherrytomater for fargens skyld.. Viktig med noe rødt på tallerkenen! Denne brune løken er dere bare nødt til å ha på toppen av biffen neste gang dere serverer det. Jeg kommer aldri til å lage meg biff uten brunet løk heretter. Fy søren så godt! -Også er det så enkelt. Man hiver ingrediensene i en gryte og lar det koke til vannet er fordampet. Fiks, ferdig, server! Prøv det. Jeg mener det.. Mannen vil elske deg enda litt høyere!

Du trenger: 1. 4 store poteter 2. 10 asparges 3. Biff for 2 4. 5 sjalottløk 5. 200g kantareller 6. 7 ss margarin 7. 2-3dl matfløte 8. 1 ss sukker 9. 2 ss rødvinseddik 10. 1 dl kjøttbuljong 11. Salt/pepper

Slik gjør du:

1. Skjær 5 sjalottløk i mindre biter. 3 av dem er til biffen, og to av dem til soppstuingen. Fordel det i to skåler.

2. Stek 200g kantareller i en stekepanne med smør og de to hakkede sjalottløkene.

3. Stek til løken er blank, og tilsett 1,5 dl matfløte. La fløten koke inn, og krydre med litt salt og pepper.

4. Resten av sjalottløken har du i en gryte med 1dl utblandet kjøttbuljong, 1 ss sukker og 2 ss rødvinseddik. Kok opp, og la det ligge og surre til all væsken har fordampet.

5. Krydre det romtempererte kjøttet med salt og pepper, og stek i en varm stekepanne med smør.

6. La kjøttet få en fin, brun stekeskorpe på den høye varmen, og senk så temperaturen på stekepanna. Stek kjøttet videre til det pipler litt kjøttsaft opp på oversiden av det. Snu, og stek på andre siden til det samme skjer her. Ta så biffen av panna og la hvile et lunt sted i 5-10 minutt. Da skal kjøttet være medium stekt.

Slik gjør du – Potetpurè:

1. Skrel 4 store poteter, del hver og en i 4, og kok dem møre.

2. Sil av vannet, mos potetbitene med en stavmikser og tilsett 5 store ss smør.

3. La smøret smelte inn sammen med 0,5-1dl matfløte.

4. Smak til med salt, pepper, og enda litt mer smør. Jeg bruker også masse pepper!

Kok aspargesen i lettsaltet vann i 2-3 minutt, og server biffen over aspargesen! Legg løken over der igjen, litt soppstuing på den ene siden, og potetpurèen på den andre. Nom, nom, nom! Dinner is served.

Håper det smaker! Oppskriften er beregnet for 2.

Ønsker dere en super tirsdag. Nå får jeg venninnebesøk!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg