My guilty pleasure

Noen ser på Gossip girl.. Andre ser på naturprogrammer. Heh! Under her får dere mine fire favorittprogrammer fra streamingtjenesten Netflix. Her snakker vi Marthes lille guilty pleasure! Disse dokumentarene fungerer faktisk som terapi. Hvis du noen gang har vært i tvil om verden er vakker, er dette seriene som gir deg bevis. Episode for episode. <3 Jeg så nettopp episoden “cave” av serien “Planeten vår” og ble plutselig fullstendig oppslukt i grotter. Verdens flotteste grotte er mange kilometer lang og når man først får lyst opp bunnen av mørket, blir man møtt med et hav av grottens egenproduserte krystaller. Helt magisk!

Ah, jeg får kanskje ikke reist og besøkt alle stedene jeg har lyst til. Ta på alt jeg vil ta på, eller smake på alt jeg vil smake på. -Men disse programmene gir meg ihvertfall en liten smakebit på drømmedestinasjonene!

Africa

Et naturprogram fra det afrikanske kontinent, og verdens mest varierte dyreliv. Serien består av seks episoder og tar for seg både livet i savannen, ørkenen i Sahara, Afrikas dypeste jungel, Cape Towns havstrømmer og Kongos regnskog. Jeg sitter bare og dagdrømmer når jeg ser på disse nydelige bildene. Heldige meg som ihvertfall har fått oppleve noe av det! Er det noen steder jeg SKAL besøke igjen så er det nasjonalparkene i Sør Afrika, og fossefallet i Victoria Falls. Jeg har forelsket meg i alt jeg har fått oppleve av Afrika.

Frozen planet

Frozen planet er et program som viser frem jordens mest ekstreme polarområder. Om vinteren når temperaturen 70 minusgrader. Vinden kommer opp 230 kilometer i timen, og dyrene som lever her ser ikke solen på et halvt år. Likevel er det ikke kulda som skaper problemer, men de ekstreme årstidene på jorda. Det kan da umulig bare være jeg som finner dette superinterressant og lærerikt? Dere må gi denne serien en sjanse!

The blue planet

Oh well.. Marthe og havet.. Haha, jeg kan faktisk ikke tenke meg noe mer interessant. The blue planet skulle hatt flere episoder! Programmet består av seks deler. Første episode tar for seg verdens største dyr, blåhvalen. Andre episode får vi lære om mørket på de dypeste hav og de nærmest utenomjordiske vesnene som lever her. Altså.. Jeg var solgt fra første stund. I The Blue Planet får man et innblikk i hva som befinner seg i det åpne hav, det frossne hav, korralrevene og langs kysten. Skulle bare vært en egen “jellyfish” episode. Hehehe.

Planeten vår

Serien som viser litt av alt. Et naturprogram som tar for seg jordens mest spektakulære steder. Vi får lære om jordens utvikling, høre om jordens mest berømte ørkener, besøke høyeste og laveste fjelltopper, utforske artene som lever på den dypeste jungel, og undersøke mystiske grotter, huler og tunneler. I’m telling you! Se denne serien! Den er magisk. Dessuten har den en vinnerepisode helt til slutt, om havets dyp. Hoho!


Flere som deler mine naturprogram-interresser?

Kanskje dere har noen andre slike serier å tipse om?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg