Ukens oppskrift – Skinkepai

God kveld! Er det noen av dere som feirer St. Hans i kveld? Jeg har bare kost meg med matlaging helt siden jeg kom hjem fra morgenens småærend. Jeg har bare laget meg en liten skinkepai, men det tar jammen tid når man skal fotografere og dokumentere enhver bevegelse. Hihi! Den ble god da! Veldig god faktisk. *Klapper meg selv på skuldra* Jeg fikk en enorm craving på pai med tomatsalat sent i går kveld, så da var det det jeg dro for å handle inn til for ukens bloggoppskrift. Ellers har jeg også handlet inn en hel hau av andre ingredienser denne tirsdagen! Daniel har jo bursdag i morgen, og da tenkte jeg at jeg skulle prøve å servere han litt reinsdyr carpaccio som forrett og kalv til midda! -Med en flaske rødvin til såklart. <3 Ah, det blir kos.

Gaven har jeg også gått og ruget på i hele dag, så nå har jeg ærlig talt bare lyst til å kaste den over han! Haha. Tipper jeg gleder meg hakket mer enn Daniel. Føler faktisk jeg skal feire min egen 5 årsdag om igjen. <3

Du trenger – Deigen: 1. 200g hvetemel 2. 4 ss vann 3. 150g romtemperert margarin

Slik gjør du:

1. Kutt det romtempererte smøret i små terninger og hell alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør den i et par minutt til du har en fast og fin deig. Får du det ikke til å bli en deig, så tilsetter du 1 ss ekstra vann.

2. Legg et bakepapir med litt hvetemel både over og under deigen, og kjevle så ut en rund og fin bunn som vil dekke både bunn og kanter på en 23-26 cm paiform.

3. Tre av det øverste papiret, vend deigen over i den lett smurte paiformen og trykk den fint ned så den blir sittende fast. Dra så av papiret, og bruk en kniv til å skjære av det som blir til overs over kantene.

4. Stikk hull i bunnen med en gaffel og forstek paien i 10minutt på 220 grader.

Du trenger – fyll: 1. 4 egg 2. 3 dl melk 4. En boks skinke i terninger 5. 1 rød paprika 6. 2 sjalottløk 7. 1 boks fetaost (jeg brukte en pakke uoppkuttet) 8. 1 fedd hvitløk 9. salt/pepper 10. En håndfull brokkoli

Slik gjør du:

1. Visp 3 dl melk sammen med alle eggene. Tilsett litt salt og pepper.

2. Kok brokkolien i et par minutt før du siler av vannet.

2. Hakk opp alt av grønnsaker, skinke, og fetaost, og ha dette + brokkolien i den halvstekte paien. Hell så over egg/melkeblandingen og stek midt i ovnen på 200grader i 45 minutt.

Noen som fikk lyst på pai? <3

Håper dere har en super St. Hans!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg