Marthes jordbærfromasj


God kveld! Det ble en dessert i stedet. Jeg tenkte det kunne være litt hyggelig å servere Daniel noe godt etter middagen i kveld! Jordbærfromasj har jeg lenge hatt lyst til å prøve meg på også! Himmel, så enkelt og godt det var. Spesielt med den friske jordbærblandingen på toppen. Man kan jo alltids servere jordbærfromasj med vaniljesaus, men jeg tenkte det ville smake enda bedre med noe friskt på toppen ettersom fromasjen er såpass søt i seg selv. Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner. Håper dere får lyst til å prøve den ut!

Du trenger: 1. 5 ts gelatinpulver 2. 10 ss vann 3. Ca 1 kurv jordbær (til toppingen/kan erstattes med vaniljesaus) 4. 400g frossne jordbær 5. 8 ss sukker 6. 2 lime (saften + skallet revet) 7. 3dl kremfløte

Slik gjør du:

1. Start med å mose jordbærene med en stavmikser. Tilsett sukker og saften av en hel lime.

2. Varm opp 1 dl vann i en gryte, og ta gryta av plata like før det når kokepunktet. Hell 10 ss av det varme vannet(resten kaster du) i en egen liten skål med 5 ts gelatinpulver. Rør godt så pulveret smelter inn.

3. Bland gelatinblandingen inn i den moste jordbærmassen, og pisk krem av 3 dl kremfløte. Rør også den ferdigpiskede kremen forsiktig, men jevnt inn i jordbærmassen.

4. Hell over i serveringsglass og sett i kjøleskap 4 timer før servering!

5. Topp med litt jordbær og lime. Kutt opp jordbærene, tilsett saften av en lime + litt revet limeskall, og smak til med sukker. Husk at jordbærfromasjen er søt, så det beste er om jordbærene på toppen er lott friske!

Kanskje dette er noe å prøve seg på i helgen? Håper det frister!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg