Focaccia med urter og tomat



HURRA! Jeg fikk det til! -Og jeg som alltid dreper gjæren.. Vel, ikke i dag! Bare se så luftig og godt det ser ut. Mihi, nei nå må jeg si meg rimelig fornøyd. Hjemmelaget focaccia har lenge stått på listen av mat jeg vil prøve meg på, og jammen har det vært etterspurt av flere her på bloggen også. Det er jo allerede hundrevis av gode oppskrifter på nett, men jeg håper likevel dere får lyst til å teste ut akkurat denne. <3

Daniel og jeg har som vanlig vår ukentlige mandagsdate i kveld, og da jeg spurte hva han ville ha servert, fikk jeg “noe sunt” til svar. Dermed ble det focaccia, stekt asparges surret i spekeskinke, melon og litt fenalår. Om det er så veldig sunt vet jeg ikke, men det er i det minste bedre enn en skål sjokolade eller chips!

Du trenger: 1. Litt havsalt i flak 2. 2 fedd hvitløk 3. 50g fersk gjær 4. 5 skiver spekeskinke 5. 13 dl hvetemel 6. 7 dl lunket vann 7. 1dl + 4 ss olivenolje 8. Cherrytomater 9.1 ts oregano, og 1 ts rosmarin krydder

Slik gjør du:

1. Start med å blande ut gjæren i vannet. Pass på at det er akkurat passe lunket.

2. Tilsett 3 ss olivenolje, og rør inn litt og litt hvetemel til du har en grøtete deig.

3. Når du har rørt det hele til en deig, tilsetter du 1 ss olivenolje til. Dette skal bare legge seg rundt focacciaen.

4. Dekk bollen, og la den stå til heving i 30 minutt. Den skal nå dobbel størrelse.

5. Når deigen har gjort det, heller du den over på et lite stekebrett (gjerne 28 x 35cm).

6. Pakk stekebrettet inn og etterhev i 20 minutter til.

7. Hell 1 dl olivenolje i en skål, og ha i 2 fedd finhakket hvitløk, 1 ts oregano, og 1 ts rosmarinkrydder.

8. Trykk 16 små hull i focacciabrødet med fingeren, og dytt en halv tomat og spekeskinke nedi annen hvert. Hell over olivenoljen med urter og hvitløk, dryss over noen saltflak og stek på nederste rille i ovnen.

Focacciaen trenger 30-40 minutt på 225 grader. <3

Server gjerne med litt stekt asparges surret i spekeskinke!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg