Daniel og jeg har som vanlig vår ukentlige mandagsdate i kveld, og da jeg spurte hva han ville ha servert, fikk jeg “noe sunt” til svar. Dermed ble det focaccia, stekt asparges surret i spekeskinke, melon og litt fenalår. Om det er så veldig sunt vet jeg ikke, men det er i det minste bedre enn en skål sjokolade eller chips!
1. Start med å blande ut gjæren i vannet. Pass på at det er akkurat passe lunket.
2. Tilsett 3 ss olivenolje, og rør inn litt og litt hvetemel til du har en grøtete deig.
3. Når du har rørt det hele til en deig, tilsetter du 1 ss olivenolje til. Dette skal bare legge seg rundt focacciaen.
4. Dekk bollen, og la den stå til heving i 30 minutt. Den skal nå dobbel størrelse.
5. Når deigen har gjort det, heller du den over på et lite stekebrett (gjerne 28 x 35cm).
7. Hell 1 dl olivenolje i en skål, og ha i 2 fedd finhakket hvitløk, 1 ts oregano, og 1 ts rosmarinkrydder.
8. Trykk 16 små hull i focacciabrødet med fingeren, og dytt en halv tomat og spekeskinke nedi annen hvert. Hell over olivenoljen med urter og hvitløk, dryss over noen saltflak og stek på nederste rille i ovnen.
Server gjerne med litt stekt asparges surret i spekeskinke!