Forrett: Hummer med melon

Da var ukens oppskrift endelig klart for publisering. Stakkars Kristinemor. Hun har vært på besøk i tre timer nå, og jeg har ikke gjort annet enn å sitte foran pcen. Jaja, jeg får gjøre opp for meg en annen kveld <3 Det var denne retten jeg serverte Daniel i går kveld, og som Kristine og jeg igjen spiste til frokost i dag. I går hadde vi både hummer og kreps, så her er det bare å velge det man liker best! Ah, kombinasjonen av vannmelon, hummer, pesto, ruccolasalat og brød smaker
helt magisk. Det brødet er så luftig, smakfullt, og godt!

Du trenger: 1.  Hummer for to 2. 250g margarin 3. 1 1/2 chilli 4. 4 fedd hvitløk 5. 300g hvetemel 6. 25g fersk gjær 7. 2 ss matolje 8. 2 dl lunket vann 9. En halv vannmelon 10. Litt ruccolasalat 11. 2ss rød pesto

Slik gjør du – Brød:

1. Rør gjæren ut i 2 dl lunket vann. Finhakk 2 fedd hvitløk og en halv chilli, mål opp hvetemel og 2 ss matolje, og bland alt sammen. Vips der har du deigen. Det beste av alt er at den ikke behøver å heve!

2. Du kan trille rundtstykker med en gang, legge dem på et stekebrett med bakepapir og steke dem midt i ovnen på 220 grader i 10-12 minutt. Jeg fikk seks rundstykker av denne oppskriften.

Slik gjør du – Hummer med vannmelon:

1. Smelt 150g margarin i en gryte sammen med 1 finhakket chilli og 2 nye fedd hvitløk.

2. Del hummeren i to, fjern endetarmen (den brune streken ved halen), og paven (det grønne som ligger bak øyet på hummeren). Denne er farlig å spise, men veldig enkel å få fjernet.

3. Legg hummeren på et stekebrett og hell over det smeltede smøret med hvitløk og chilli.

4. Skjær opp en halv vannmelon, og legg denne på et eget stekebrett. Hiv på ca 100g smør og stek både brettet med vannmelon og brettet med hummer midt i ovnen på 220grader i 3-4 minutt. Gjerne vannmelonen øverst.

Dette en passer perfekt å servere som forrett. Spesielt på denne tiden, eller om en måned og to, når sommeren virkelig slår inn. Server  med 1 ss rød pesto på tallerkenen, litt ruccolasalat over og gjerne 1/4 sitron, bare for fargens skyld. Det er vanvittig godt å dyppe brødet i pestoen, så ikke dropp denne biten. <3 Legg de grillede vannmelonstykkene nederst og topp med den stekte hummeren. Smaker helt nydelig.

Gi meg en lyd om dere prøver ut oppskriften!

Ønsker dere alle en fin kveld videre <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg