Hva betyr marerittene?

Helt siden jeg våknet fra et mareritt om en flystyrt i Stavanger sentrum tidligere i dag, har jeg hatt lyst til å skrive et blogginnlegg om vonde drømmer. Vonde eller bare merkelige mareritt som dukker opp natt etter natt, uten at vi vet hvorfor. Hva betyr de egentlig? Kanskje ingenting. Kanskje alt.. Jeg aner ikke, men jeg har likevel satt meg ned for å skrive om det.

Om punktene under her stemmer eller ikke er vanskelig å si, men jeg kjenner meg ihvertfall igjen i noen av dem! Kanskje dere gjør det samme? Og kanskje det er noen av dere som har mer peiling på drømmetydning enn kildene jeg har fulgt i kveld? Da er ihvertfall jeg superinterressert i å få fortalt nøyaktig hvorfor vi drømmer som vi gjør. Er ikke dere det samme? <3

♥ Døden. Drømmer du f.eks at din kjære mormor, tante eller far dør, er dette et tegn på at personen du drømmer om er viktig for deg. Vi bekymrer oss for de vi er glade i, og vil selvsagt ikke at det skal skje dem noe. Det er fryktelig vondt å våkne på hodeputen full av tårer, men disse drømmene minner oss faktisk bare på hvor mye personene i livet vårt betyr for oss.

♥ Fritt fall. Drømmer du at du faller så tyder det på at du har et eller annet i hverdagen som du ikke har helt kontroll over. Det er også vanlig å ha falldrømmer i perioder hvor større og små livsendringer dukker opp, eller dersom man blir satt overfor nye utfordringer i hverdagen.

♥ Utroskap. Å drømme at partneren eller du selv er utro, er like vondt hver gang, og slett ikke uvanlig. -Men det behøver ikke å bety at det vil komme til å skje. Drømmer du at kjæresten er utro, kan det komme av redsel for å miste partneren, eller det kan komme av behovet for å hevne seg. Drømmene peker ofte tilbake på vanskeligheter du har eller har hatt i hverdagen tidligere. Kanskje har du en bakgrunn som forstyrrer relasjonene dine? På en annen side behøver du heller ikke å ha opplevd utroskap for å drømme om det. Føler du at du ikke blir sett, hørt eller møtt med respekt for dine behov, så kan også dette føre til slike vonde drømmer. Opplever du at du selv er utro og svikter partneren din, så kan det tyde på at du har dårlig samvittighet for noe.

♥ Du flyr. Drømmer du at du flyr. så kan dette være et tegn på at du flykter fra noe. Enten det er en person eller et problem i hverdagen. Denne syntes jeg var litt morsom, ettersom jeg senest i går natt drømte at jeg fikk øye på en person jeg ikke hadde lyst til å hilse på. Jeg traff på henne i svømmehallen av alle steder, og istedet for å si hei, fløy jeg bare over henne. Hoho!

♥ Du forsover deg. Har du noen gang drømt at du forsover deg natten før du ikke skal gjøre noe som helst? Neppe. Du ligger gjerne og tenker på morgendagens planer og bekymringer minuttene før du sovner, og vips så har du tatt dem med deg i drømmene. Ikke la hverdagens bekymringer forstyrre den gode nattesøvnen! Drømmer du at morgenalarmen ikke går, at du kommer for sent til et møte, eller at du mister bussen så er dette tegn på at du bør stresse ned.

♥ Insekter og dyr. Veldig mange drømmer om insekter og dyr, og ofte kommer også disse inn i perioder av livet hvor vi har mye å tenke på. Jeg foreksempel drømmer ofte om edderkopper. Det slår aldri feil, og det skjer kun når hverdagen er kaotisk. Hoper det seg opp med stress og gjøremål som jeg ikke får orden på, så drømmer jeg gjerne om en edderkopp som jeg hysterisk prøver å få fjernet fra armen min. Andre drømmer kanskje om slanger, mens du som er redd for hunder gjerne vil drømme om en gal puddel som jager deg. Vil du få slutt på marerittene så må du roe ned hverdagen, eller ihvertfall prøve å gi slipp akkurat i det du går inn i drømmeland.

Hva drømmer du når du har mareritt? Og hvorfor tror du at du gjør det?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg