Panna Cotta med coulis

God kveld kjære lesere! Herlighet så skjønne dere er. Skryter både Daniel og meg opp i skyene. <3 Hihi, tror han blir litt svett av all denne publisiteten, men vi får nok lært ham å like det. Hehe! Jeg startet denne tirsdagen med en sprek time i crossfitgarasjen, og deretter bar det videre på butikken for handling av dessert-ingredieser. Jeg har holdt meg for godterispising siden forrige torsdag, så i dag følte jeg skikkelig for å lage meg dessert! Jeg eeelsker jo panna cotta, og har laget det utallige mange ganger før, men aldri med bringebærcoulis. Derfor var det dette som ble stående på menyen denne ettermiddagen, og her kommer selvfølgelig oppskrift!

Planen for resten av kvelden er å prøve og forhåndsskrive noe spenstig til morgendagen, for da har jeg både det ene og det andre på planen! Jeg har en negltime hos Auds minste allerede om morgenen, og så må jeg se å få handlet og pakket koffert før Daniel kommer på sleepover. Torsdag ettermiddag drar jeg nemlig inn til hovedstaden for et lite møte med min nye agent fra United Bloggers. Bare for å si det på den fancy måten. Hehe. Jeg ville vanligvis ha pakket fem minutt før avreise, men hele torsdagen vil komme til å gå til noe annet superdupergøy!

Hoho. For en artig uke! For ikke å snakke om helg! Jeg blir nemlig like godt i Oslo over helgen, besøker min savnede bestis, Cathrine, og drar henne med på lønningspils med UB bloggerne! Kamera blir selvsagt med oss, og jeg gleder meg til å dele ALT med dere. <3

Du trenger – 2 porsjoner: 1. 3 gelantinplater 2. 1 dl sukker + 2 ss til coulisen 3. 300g frossne bringebær 4. 5 dl vann 5. 1 vaniljestand 6. 4 dl kremfløte 7. Friske jordbær/bringebær til pynt

Slik gjør du:

1. Start med å legge 3 gelatinplater i kaldt vann.

2. Mål opp 4 dl kremfløte, og 1 dl sukker. Hell dette i en gryte.

3. Skjær vaniljestanden i to, skrap ut frøene med en kniv og hell både frø og vaniljestand oppi gryten med kremfløte. Kok opp til like før kokepunktet, og trekk så gryten av stekeplaten.

4. Vri gelatinplatene frie for vann og legg dem så i den varme fløteblandingen.

5. Rør så de smelter inn, og hell det hele over i to store og fine hvitfinsglass.

6. Sett i kjøleskap i minst 3 timer før servering. Dette for at panna cottaen skal bli stiv.

Slik gjør du bringebærcoulis:

1. Kok opp 5 dl vann og 2 ss sukker. Hell 300g frossne bringebær over i vannblandingen og mos det hele med en stavmikser. Vips der har du sausen! Syrlig og god.. Perfekt til søt panna cotta!

Håper det ser fristende ut! Kanskje noe å teste til helgen?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg