Oppskrift – Maki Sushi

Da var oppskrift-innlegget endelig klart! Ah, håper jeg med dette gir noen flere av dere lysten til å prøve selv. Ingrediensene ser kanskje mange ut, og fremgangsmåten lang, men når man begynner og lese og faktisk får en forståelse for hva som skal gjøres så er det jo superlett! -For ikke å snakke om GØY! Planlegger du i nærmeste fremtid en girlsnight? Hvorfor ikke kjøre sushikveld? Hvor koselig er det ikke å sitte og lage litt sunn, hjemmelaget sushi sammen? Kom an! Jeg vedder på at dere får det enda bedre til enn meg!

Prøv deg frem og bruk det du synes er godt, så kan det jo ikke slå feil?


Du trenger: 1. En pose sushiris (Jeg brukte Blue Dragon sin) 2. 3 ss riseddik 3. 1 ss sukker 4. 1/2 ts salt 5. Bambusmatte 6. 2 noriark 7. 1 avokado 8. 1/4 agurk 9. En mango 10. Valgfritt innhold (Jeg brukte laks, crabsticks og hvitt krabbekjøtt fra boks 11. Søt soyasaus 12. Litt ristede sesamfrø

Slik gjør du:
1. Start med å koke sushirisen etter anvisningen bak på pakken.
2. Hell vannet av risen og sett den til avkjøling.
3. Rør sukker og salt i riseddiken, og hell det hele over den avkjølte risen. Fordel det inn med fingrene.
4. Legg noriarket på bambusmatten med den blanke siden ned, og legg halvparten av risen på midten. En pose ris holder altså til to noriark. Det vil si ca 12-16 makiruller, alt etter hvor store du ønsker å ha dem.
5. Dypp fingrene i litt vann og fordel risen ut over resten av noriarket. Risen er klebrig, så du må gjerne dyppe fingrene flere ganger.
6. Kutt opp det du ønsker å ha av grønnsaker og fisk, legg dette som en strimle på midten av risen og rull det hele sammen ved hjelp av bambusmatten. Klem godt sammen slik at makirullen holder seg fast når du etterpå skjærer den opp i 6-8 mindre biter.


7. Ønsker du å ha noriarket på innsiden og risen på utsiden så snur du arket opp-ned når du har dekket det med ris. Legg så på det du måtte ønske av fisk/grønnsaker og rull på akkurat samme måte før du deler rullen opp med en kniv og dypper de små bitene i ristede sesamfrø. Jeg synes denne varianten er best, men har du noriarket på utsiden så vil det bli mye enklere å få et pent resultat!

For litt ekstra smak kan du gjerne ha litt chillimajones på toppen! Da smaker du bare til majonesen med litt chillisaus!

Server med wasabi, syltet ingefær (for de som liker det), og soyasaus!
Håper det smaker.. <3 Ha en fortsatt fin søndagskveld alle sammen.

9 kommentarer

Siste innlegg