Hello, my name is calorie!

Hoho! For en passende overskrift. <3 Jeg kunne helt sikkert ha prøvd meg på en sunnere variant, men usunt smaker best. Sånn er det bare! Tina og jeg skal arrangere avslutningsfest for oss selv med Vero Moda jentene i helgen, og da må det jo litt baking til! Derfor brukte jeg omtrent hele morgenen min på eksperimentering på kjøkkenet denne tirsdagen. Resultatet ble denne oreokaken som smakte litt for godt.. Altså hvor galt kan det gå når du kombinerer oreokjeks med sjokolademoussè, og kremost? Ikke skal kaken stekes heller!

Her er det bare å piske opp på krem og moussè for så å la kaken stå og stivne i kjøleskapet. Sistnevnte hadde selvfølgelig ikke jeg tålmodighet til, så min kake så en smule grisete ut, men lar du både krem og moussè få stivne, så vil denne desserten bli en kjempesuksess! -Og uansett hvor grisete den blir på utseende så kan jeg love at kaken vil falle i smak både hos store og små. Hihi!

Du trenger: 1. 400 g oreo kjeks (Jeg brukte fire pakker) 2. 100 g smeltet smør 3. 3 pakker Tine kremost naturell 4. 6 dl kremfløte 5. 3 ss sukker 6. 3 dl melis 7. 2 poser lys sjokolademoussè + melk til å blande ut pulveret med. 8. Freia sjokoladesaus til pynt

 
 

Slik gjør du:
1. Start med å legge 3/4 av oreokjeksen i to plastikkposer. Knytt posene og hamre løs med en kjevle for å knuse kjeksene.
2. Smelt 100g smør, hell de knuste kjeksene i en skål og bland smøret med kjeksbitene.
3. Dekk bunnen av en kakeform med smør/kjeks blandingen og første del av kaken er klar.
4. Pisk en luftig krem av 3 pakker Tine kremost og 3 dl melis. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin her.
5. Stivpisk så krem av 6 dl kremfløte og 3 ss sukker. Vend forsiktig denne kremen inn i den ferdige kremost-kremen.
6. Du vil nå ha ganske mye krem. Ta 3/4 av den og dekk kakebunnen med dette. Resten setter du i kjølekapet til senere.

 
 
  

7. Følg fremgansmåten som står på baksiden av sjokolademoussèpakken du har kjøpt. Når moussèen er ferdigpisket heller du den over kaken og lager et andre “lag”. Moussèn behøver ikke å ha stivnet når du gjør dette. Trykk noen biter av oreokjeksen du har til overs ned i moussèen før du setter hele kaken inn i kjøleskapet for å stivne i 30 minutt.
8. Etter 30 minutt skal moussèen være stiv nok til at du kan legge siste lag med krem på toppen.
9. Knus resten av oreokjeksen og strø dette over kaken. Hell gjerne over litt sjokoladesaus for pyntens skyld!
10. La kaken stå i kjøleskapet i noen timer før du løsner kanten fra kakeformen. Da vil du få et mye penere resultat.

Så det godt ut? Sånn sett bortifra at mitt mesterverk ble litt grisete?
Tålmodighet lenge leve.. Hihi <3 Den smakte ihvertfall himmelsk.

24 kommentarer

Siste innlegg