Åå for en deilig mandag! Jonas og jeg har for engangs skyld begge hatt fri samtidig, så nå har vi akkurat laget oss hjemmelaget, italiensk pizza! Det var så koselig å bruke litt tid på å stå og lage mat sammen igjen. Vi er jo egentlig tidenes dreamteam på kjøkkenet.
Jeg fikk velge hva som skulle stå på menyen denne mandagen og da ble det italiensk pizza. Jeg ville prøve noe nytt, men samtidig være sikker på at vi begge kom til å like det. Her var det nesten ikke mulig å feile. Spesielt ikke med kombinasjonen av parmaskinke, kylling, tomatsaus, pinjekjerner og rucculasalat. Hallo i luken, blir det bedre? Det er jo alle favorittsmakene på en og samme pizza!
Du trenger:
1. En boks grovhakkede tomater 2. 1 ss grønn pesto 3. 2 fedd hvitløk 4. 8 dl hvetemel 5. 1 ts basilikum 6. 1/2 ts salt 7. En pakke tørrgjær 8. 3 dl lunket vann 9. 2 kyllingfilèter 10. Ruccula salat 11. Parmaskinke 12. Litt revet parmesanost 13. Pinjekjerner
Slik gjør du:
1. Start med å blande 8 dl hvetemel med pakken tørrgjær. Hell over det lunkede vannet og rør til du har en pizzadeig.
2. La deigen stå innpakket på et lunt sted for heving i minst en halvtime.
3. I mellomtiden kan du lage tomatsaus og steke kyllingen. Åpne boksen med hakkede tomater, hell dem over i en gryte, knus to fedd hvitløk og kok opp tomatene med både hvitløk og 1 ts basilikum. La sausen koke i ca 10 minutt før du moser det hele med en stavmikser, tilsetter 1 ss grønn pesto og lar alt avkjøle seg litt.
4. Klipp eller skjær kyllingfiletene i mindre biter før du steker det så godt som ferdig på en stekepanne.
5. Når pizzadeigen er blitt stor og fin kan du kjevle den ut på et stekebrett dekket med et tynt lag matolje. Matoljen gjør pizzabunnen helt perfekt sprø. Liker du den myk, så dropper du dette. Bare husk at denne italienske varianten skal være tynn.
6. Dekk bunnen med den ferdige tomatsausen og legg så på kyllingen, litt revet parmaskinke, parmesanost, og pinjekjerner.
7. Stek midt i ovnen på 225 grader i 20-25 minutt. Følg godt med så du får den akkurat slik du vil ha den!
Jeg stekte først pizzaen med rucculasalaten, men da fikk jeg fort høre det fra Jonas! Hehehe, ikke visst jeg at den kom til å krympe seg til svidd gress i ovnen. Nå lærte jeg det også! Rucculasalaten skal altså legges på rett før servering. Hihi <3
Så det ikke godt ut? Ah, den smakte himmelsk <3
Oppskriften gir forresten 2 mellomstore pizzaer!
Ser kjempegodt ut 🙂
så utrolig godt ut! 🙂
Ingenting er som hjemmelaget pizza!
Prøver igjen: Hvordan det går med ungkaren? Du likte jo Juan Pablo veldig godt i starten, slik som alle andre også. Hva synes du om han nå, etter the women tell all? I morgen kommer endelig første episode med den nye ungkarskvinnen ut, har ventet LENGE nå 🙂
Yum, supergodt!! Haha, Jonas hadde hvert fall rett, ruccolaen er bedre frisk på pizzaen 🙂
åh, nam! den så bare helt fantastisk ut! Kommer garantert til å prøve den! 🙂
Fy søren det så godt ut! Dette må prøves :- )
Du er fantastisk, Marthe! Både som person og utenpå :- )
Det så godt ut!
Kan også tipse om å bytte ut tomatsausen med hvitløkssmør. Også ha pesto, stekt kylling, mozzarella, tomat (+ ruccola og fetaost når den er ferdigstekt). Det er supergodt 🙂
Herlige antrekks bilder 🙂 så koselig at dere hadde fri samtidig 🙂 pizzaen så utrolig god ut 😀 Ha en super kveld videre <3
Satt og leste gjennom noen gamle spørsmålrunder, kom opp et spørsmål om familien din, og jeg må bare spørre.. Hvor er moren din? Aldri hørt noe om henne..
Det såg utrolig godt ut! Italiensk pizza er det beste:D
Det så utrolig godt ut!!
Yummy, den må testes ut 🙂
Den så skikkelig god ut 🙂
Så kjempe godt ut! 🙂
NAAAAM! herreguud så sulten jeg plutselig ble! Tror jeg ble forelsket, i en pizza!
Tiffany Gnaly: Å <3 For en herlig kommentar. Takk for gode ord 🙂
Stina: Hei Stina! Arh, jeg fikk aldri svart på den forrige kommentaren din. <3 Det er kjempelenge siden jeg så ferdig ungkaren, men jeg husker jo hvordan det endte og forelskelsen på Juan Pablo forsvant ganske brått da jeg så hans sanne jeg mot slutten av sesongen. Hehe, huff. Synes litt synd på han også ettersom han har har greid å dumme seg sånn ut for hele verden. Det må være fryktelig flaut. Hehe! Men jeg er storfornøyd med at Andy ble den nye ungkarskvinnen. Hun var favoritten min fra første episode 😀
Thea Helene Kommenterer tilbak: Haha! 😀 Herlig <3
Daniella: SÅ bra! 😀
lavievivante: Enig! 🙂
Ingelin Rystad: Tusen takk! Glad du likte antrekksbildene også Ingelin:-) Ha en kjempefin mandagskveld du og <3
Katrine: Mm! Takk for tips 😀 Gjett om det skal testes! <3
Ja, jeg synes også veldig synd på han. Men han la veldig opp til det selv; “it’s ok”. Jeg likte veldig godt det Sean sa til han. Både Sean og Chris Harrison satte han veldig på plass da han rodde og rodde og ikke svarte på om han elsket Nikki. Favoritten min var også Andy. Håper virkelig hun finner lykken denne gang!
Ser utroolig godt ut 😀
Stina: Ja, den “after the final rose” episoden var hysterisk. I det ene øyeblikket ville jeg dø av latter og i det andre ville jeg dø av flauhet på hans vegne. Hehe, stakkars. Han hadde visst ikke forstått poenget med å være ungkar han. Ville plutselig helst ikke dele noe av livet sitt med omverdenen! Hehe. 😀 Vi får krysse fingrene for at det går bedre med Andy. <3
Åå vad hungrig jag blir! 🙂 Du har alltid så fina bilder! Därför jag ÄLSKAR din blogg så mycket och aldrig kan hålla mig borta! 🙂
ville lagt på både ruccola, skinke og parmesan etter steking 😉
Det ser så himla gott ut med ruccola på. 🙂
Du burde prøve å lage den med pizzastein neste gang 🙂 Da blir den enda mer mer lik en italiensk pizza, og helt supersprø bunn. Jeg kjøpte min for 100-200kr på Jernia, og den er helt fantastisk!
namnamnam<3
Det der så utrolig godt ut! Har du ikke tenkt å lage en egen kokebok? 😀 Kan du legge ut bilder av de koke bøkerne du har? 🙂
Du gir meg både inspirasjon i matveien og klesveien! 😀
Hei,
Jeg skriver for tiden masteroppgaven min om blogging og hadde derfor vært veldig takknemlig om dere lesere kunne satt av 5-10 min for å ta spørreundersøkelsen min. Det er ingen rette eller gale svar. Bare følg linken under. Tusen takk.
https://bino.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6A3jo0fFE0DFBJj
Ååå pizza er alltid ein slager 🙂 Litt kjedelig at eg ikkje alltid får sett alle bilda dine. Veit ikkje om det er fordi dei er for store eller eventuelt for mange innlegg samtidig. Det er vertfall ein god del av dei som berre er ein grå firkant.
Å nam! Det så ikke så verst ut 😉
Skal prøve meg på denne til helgen 😀
åhh d så dødsgodt ut! denne må jeg prøve:D
Hvor har du kjøpt spisebrikkene dine? 🙂