Oppskrift: Italiensk pizza

Åå for en deilig mandag! Jonas og jeg har for engangs skyld begge hatt fri samtidig, så nå har vi akkurat laget oss hjemmelaget, italiensk pizza! Det var så koselig å bruke litt tid på å stå og lage mat sammen igjen. Vi er jo egentlig tidenes dreamteam på kjøkkenet.

Jeg fikk velge hva som skulle stå på menyen denne mandagen og da ble det italiensk pizza. Jeg ville prøve noe nytt, men samtidig være sikker på at vi begge kom til å like det. Her var det nesten ikke mulig å feile. Spesielt ikke med kombinasjonen av parmaskinke, kylling, tomatsaus, pinjekjerner og rucculasalat. Hallo i luken, blir det bedre? Det er jo alle favorittsmakene på en og samme pizza!

Du trenger:
1.
En boks grovhakkede tomater 2. 1 ss grønn pesto 3. 2 fedd hvitløk 4. 8 dl hvetemel 5. 1 ts basilikum 6. 1/2 ts salt 7. En pakke tørrgjær 8. 3 dl lunket vann 9. 2 kyllingfilèter 10. Ruccula salat 11. Parmaskinke  12. Litt revet parmesanost 13. Pinjekjerner

Slik gjør du:
1. Start med å blande 8 dl hvetemel med pakken tørrgjær. Hell over det lunkede vannet og rør til du har en pizzadeig.
2. La deigen stå innpakket på et lunt sted for heving i minst en halvtime.
3. I mellomtiden kan du lage tomatsaus og steke kyllingen. Åpne boksen med hakkede tomater, hell dem over i en gryte, knus to fedd hvitløk og kok opp tomatene med både hvitløk og 1 ts basilikum. La sausen koke i ca 10 minutt før du moser det hele med en stavmikser, tilsetter 1 ss grønn pesto og lar alt avkjøle seg litt.



4. Klipp eller skjær kyllingfiletene i mindre biter før du steker det så godt som ferdig på en stekepanne.
5. Når pizzadeigen er blitt stor og fin kan du kjevle den ut på et stekebrett dekket med et tynt lag matolje. Matoljen gjør pizzabunnen helt perfekt sprø. Liker du den myk, så dropper du dette. Bare husk at denne italienske varianten skal være tynn.
6. Dekk bunnen med den ferdige tomatsausen og legg så på kyllingen, litt revet parmaskinke, parmesanost, og pinjekjerner.
7. Stek midt i ovnen på 225 grader i 20-25 minutt. Følg godt med så du får den akkurat slik du vil ha den!

Jeg stekte først pizzaen med rucculasalaten, men da fikk jeg fort høre det fra Jonas! Hehehe, ikke visst jeg at den kom til å krympe seg til svidd gress i ovnen. Nå lærte jeg det også! Rucculasalaten skal altså legges på rett før servering. Hihi <3

Så det ikke godt ut? Ah, den smakte himmelsk <3
Oppskriften gir forresten 2 mellomstore pizzaer!

37 kommentarer

Siste innlegg