DIY – Frynsesokker

Sokker med blondefrynser er ikke alltid like enkelt å få tak i på butikkene. Jeg husker at jeg i fjor lette i ukesvis før jeg fikk tak i noen selv. (Fant dem til slutt i en salgsboks på Gina Tricot for 29 kroner). Hehe! Jeg synes slike sokker kan være en utrolig søt detalj jeg! Spesielt til antrekkene nå om våren. Man kan dra sokkene litt over toppen på skoen og kun la blondefrynsene henge fritt over, eller man kan bruke sokkene slik som jeg har gjort på bildene over og under her. I sommerslige pumps!

Let’s begin! Jeg hadde helt glemt hvor mange timer det tok å lage DIY innlegg. Selve prosjektet går unna i en fei, men dette med å finne ut hva jeg skal lage, knipse bilder av enhver saksebevegelse, ta resultatbilder og kun velge ut noen av disse 300 bildene tar en liten evighet! Heldigvis koser jeg meg glugg ihjel med lagingen av disse DIY innleggene. Håper det faller i smak! Dette var utrolig vanskelig å beskrive, men jeg håper at dere kan studere bildene og ihvertfall prøve dere litt frem utifra disse.


Du trenger: 1. Et par sokker i valgfri farge 2. Et blondebånd eller stoff i valgfri farge 3. En limpistol 4. En saks

Slik gjør du:
1. Start med å klippe to remser blondestoff. Du velger selv hvilken farge og hvilken tykkelse du ønsker å ha på remsene. Jeg lagde et par sokker med tykke remser og et par med noen tynnere, grå. Det gjør ingenting om du ikke klipper rett.
2. Ta på deg sokkene og sett limpistolen på. Legg enden av den ene blonderemsen midt på sokken (en cm ned fra øverst på sokken) og lim så stoffet blir sittende fast der. (Lim KUN øverst. Blomderemsen skal sitte fast øverst og henge løst nederst).
3. Legg blonderemsen videre langs sokkekanten ca 2 cm til og lim også fast disse 2 centimeterne (kun øverst i kanten).
4. De neste to centimeterne med blåndestoff bretter du sammen og legger over det allerede fastlimte blondestoffet. Lim det fast akkurat i brettekanten. (Husk kun å lime langs toppen). Nedre del skal alltid henge fritt. Ellers blir det ingen frynse-effekt!
5. Så fort du har gjort dette vil du se hvilket mønster du skal lage. Nå er det bare å legge 2 nye centimeter stoff rett langs sokkekanten og lime det fast. Så ta 2 nye centimeter igjen, brette disse i to og legge bak over de 2 centimeterne som du nettopp limte. Det høres avansert ut, men dere vil skjønne hva dere skal gjøre så fort dere har limt fast første stoffbitt.

Det er så vanskelig å forklare, men det er så logisk når du holder på! Jeg er sikker på at dere får det til.

Den øverste biten av sokken liker jeg å til slutt brette lett over kanten med blonderemser.
Da skjuler du eventuelle ujevnheter som måtte oppstå under limingen! LYKKE TIL <3

29 kommentarer

Siste innlegg