Oppskrift: Sjokolademoussè

Eeendelig er det lørdag! Dagen hvor folk flest har lov til å skeie ut fra et strengere kosthold. Da kunne det vel ikke passet stort bedre med en ordentlig god dessert-oppskrift? Hjemmelaget sjokolademoussè er bare noe av det beste. Selv foretrekker jeg den lys og ikke for sterk, men jeg vet at det er mange der ute som liker det stikk motsatte. Ønsker dere en mørkere, kraftigere smak av sjokolade så kan dere alltids bytte ut den lyse kokesjokoladen med mørk. Det er fullt og helt lov! <3

Akkurat nå står jeg mest sannsynlig fremdeles og selger klær på Vero Moda. Så fort jeg er ferdig tar jeg første buss til Annika og tilbringer resten av kvelden der. Bursdagsfeiring står som sagt på planen, og dermed blir det ikke stort med tid igjen til pc og blogging. Alt av kommentarsvaring tar jeg igjen i morgen! Ønsker dere alle sammen en P-E-R-F-E-K-T lørdagskveld!


Du trenger – 2 porsjoner:  1. 2 eggehviter 2. 4 eggeplommer 3. 1 dl kremfløte 4. 200 g lys kokesjokolade 5. 90g melis

Slik gjør du:
1. Start med å fordele egg. En skål skal inneholde to eggehviter. En annen skål skal ha fire eggeplommer.
2. Pisk krem av kremfløten og sett det kaldt. Sørg for at du ikke pisker for lenge. Du vil ikke lage smør! 
3. Stivpisk eggehvitene. Dette kan ta noen minutter. Massen skal være så godt som helt stiv. 
4. Smelt sjokoladen i et vannbad. Når sjokoladen er smeltet kan du forsiktig røre inn melis og eggeplommer. 
5. Når dette er tilsatt, rører duforsiktig inn kremen og helt til slutt de stivpiskede eggehvitene.


Hell over i porsjonsglass og sett til avkjøling i kjøleskap minst to timer før servering.

Pynt gjerne med sitronmelisse, bringebær og litt melis!
Nå hva synes dere? Så sjokolademoussèen fristende ut?

21 kommentarer

Siste innlegg