Eeendelig er det lørdag! Dagen hvor folk flest har lov til å skeie ut fra et strengere kosthold. Da kunne det vel ikke passet stort bedre med en ordentlig god dessert-oppskrift? Hjemmelaget sjokolademoussè er bare noe av det beste. Selv foretrekker jeg den lys og ikke for sterk, men jeg vet at det er mange der ute som liker det stikk motsatte. Ønsker dere en mørkere, kraftigere smak av sjokolade så kan dere alltids bytte ut den lyse kokesjokoladen med mørk. Det er fullt og helt lov! <3
Akkurat nå står jeg mest sannsynlig fremdeles og selger klær på Vero Moda. Så fort jeg er ferdig tar jeg første buss til Annika og tilbringer resten av kvelden der. Bursdagsfeiring står som sagt på planen, og dermed blir det ikke stort med tid igjen til pc og blogging. Alt av kommentarsvaring tar jeg igjen i morgen! Ønsker dere alle sammen en P-E-R-F-E-K-T lørdagskveld!
Du trenger – 2 porsjoner: 1. 2 eggehviter 2. 4 eggeplommer 3. 1 dl kremfløte 4. 200 g lys kokesjokolade 5. 90g melis
Slik gjør du:
1. Start med å fordele egg. En skål skal inneholde to eggehviter. En annen skål skal ha fire eggeplommer.
2. Pisk krem av kremfløten og sett det kaldt. Sørg for at du ikke pisker for lenge. Du vil ikke lage smør!
3. Stivpisk eggehvitene. Dette kan ta noen minutter. Massen skal være så godt som helt stiv.
4. Smelt sjokoladen i et vannbad. Når sjokoladen er smeltet kan du forsiktig røre inn melis og eggeplommer.
5. Når dette er tilsatt, rører duforsiktig inn kremen og helt til slutt de stivpiskede eggehvitene.
Hell over i porsjonsglass og sett til avkjøling i kjøleskap minst to timer før servering.
Pynt gjerne med sitronmelisse, bringebær og litt melis!
Nå hva synes dere? Så sjokolademoussèen fristende ut?
Ser godt ut <3 Jeg liker også lysere sjokolade bedre, så jeg gleder meg til å prøve ut denne 🙂
Så veldig godt ut! Skal prøve denne oppskriften en gang. (:
NAM!
nam, du lager så mye go mat! blir så inspirert!;)
Naam!
nam!
Oppskriften ser kjempegod ut! Bare så du vet det, så skal det ikke være noen aksent på Een i sjokolademousse, det er en stum e. Det uttales sjokolademouss. Beklager men jeg er fransk og jeg bare klarte ikke å la vær:) Dette var på ingen måte ment som kritikk, men skal det være så skal det være:)
Oh. My. God. Jeg er nesten litt glad for at jeg ikke har alle ingrediensene akkurat nå, da hadde det vært stor fare for overspising :p
♥ Lizbethosnes.com
Wææ. DEN så god ut den! Den skal jeg prøve til en tre rettens med kjæresten. Fin oppskrift 🙂 Du er så flink!!
mmm! denne må prøves! 😀
mmm!!
Det så utrolig godt ut! Misunner skikkelig matgleden din, kunne ønske jeg var like glad i å eksperimentere med mat og andre ting!
Elsker bloggen din 🙂
åå det må jeg virkelig prøve ut! så helt nydelig ut!:-)
Åh det så farlig godt ut 😀
Christine Hindenes: Så bra! 😀 Mihi! Tusen takk for det Christine <3
Lizbeth Osnes: Hahaha : D
Michelle: Åja! Tusen takk for beskjed Michelle. Det er bare topp å bli lært litt opp 😀 Jeg har alltid tross at det skulle være en strek over den siste e’en der, men det skal jeg huske på til neste gang gitt. Takk! 😀
Den så helt fantastisk god ut! 😀
Den så kjempe god ut! Må jeg få laget neste gang det jentene skal samles her hos meg. 😀
Dette lagde jeg når vi hadde kokkekamp på barneskolen (2 år siden) og det ble kjempe godt! Hadde aldri lagt det før, og heller aldri stivpisket eggehvitene, men jeg fikk til alt sammen helt pefekt! Har prøvd det flere ganger etter, og da har jeg ikke fått til å stivpiske eggene men det har gått greit det også:)
Denne står i kjøleskapet nu, og jeg gleder meg til den er ferdig 😀 tusentakk for flotte oppskrifter på både søte fristelser og gode middager, jeg har prøvd mange allerede! 😀 Gleder meg til å se hva mer du har å by på! 😀