Cookies med Mars sjokolade

God kveld! SÅ hyggelig at dere likte hjemme-kontoret like godt som meg. Jeg sitter ved det i skrivende stund og på bildene her kan dere se hva annet det har blitt brukt til denne onsdagen. Jeg har bakt 30 nydelige mars-cookies! Eller, jeg vet ikke om det blir helt riktig å kalle det mars cookies når grunnoppskriften smaker vanilje. Det er vel heller vaniljecookies med marsbiter jeg har bakt! Resultatet ble uansett kjempebra. Så bra at jeg veldig gjerne vil dele oppskriften videre med leserne mine.

Dette er slett ikke vanskelig å få til, og selve kjeksdeigen er laget på 10 minutt så her er det bare å steke og nyte med et iskaldt glass melk til. Åh, gud så godt. Jeg trodde jeg hadde spist meg mett, men nå kjenner jeg at jeg har plass til en til. Haha!

Du trenger: 1. 4 dl hvetemel 2. 3dl sukker 3. 2 egg 4. 1 ts vaniljeessens 5. 115g romtemperert smør 6. 1 ts natron 7. 1 ss mørk sirup 8. 2 store mars sjokolader hakket i små biter

Slik gjør du: 
1.
 Sett ovnen på 175 grader og dekk et stekebrett med bakepapir. 
2. Pisk sammen romtemperert smør, sukker, vaniljeessens og sirup. 
3. Tilsett eggene. Et av gangen og rør godt mellom hvert av dem. 
4. Mål opp hvetemel og natron, og hell litt og litt i kakedeigen mens du hele tiden rører.
5. Når deigen er luftig og fin i konsistensen, kan du helle i den opphakkede mars sjokoladen. Jeg valgte å bruke 2 hele Mars sjokolader. Denne mengden sjokolade syntes jeg var helt perfekt. Når sjokoladen er fordelt godt inn i kjeksdeigen kan du legge en og en ts deig på stekebrettet til det er fullt. Jeg hadde 16 kaker på et stekebrett og det gikk helt fint. 
6. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 15 minutt. Følg godt med. Kjeksene er ferdige når de har fått en gyllen farge.

Du kan alltids bytte ut mars sjokoladen med snickers eller en annen variant om du ønsker det!

Denne oppskriften gir altså 30 små/mellomstore marskjeks! 
Nå får dere ha en fin kveld videre! Jeg har et kjøkken å rydde..

42 kommentarer

Siste innlegg