Se hva jeg har laget meg denne mandagsmorgenen! Herlighet så smakfullt og godt. Hvem skulle tro at jeg kunne lage noe som var både godt og sunt? For løksuppe må da være sunt! Ihvertfall minus ost og ristet spiralloff. Suppen består i hovedsak av vann, grønnsaksbuljong og løk, men med litt tilsatt timian, hvitløk, soyasaus og pepper blir den bare himmelsk på smak.
Ikke undervurder min franske løksuppe sier jeg bare! Og ikke dropp verken gratinert ost eller ristet brød. Det er prikken over ien etter min mening. SÅ forbaska sunn kan jeg være i et annet liv! Suppen er enkel å lage, men beregn likevel en times tid på kjøkkenet ettersom løken skal stekes godt før det hele skal koke i 20 minutter. Jo lengre tid du bruker, jo mer smak får du!
Du trenger: 1. 3 gule løk grovhakket 2. 2 fedd hvitløk knust 3. 2ss smør til steking 4. 1 ss soyasaus 5. 2 ristede brødskiver hele eller i terninger 6. 2 ss frisk oppkuttet timian 7. 6 dl vann + 1 grønnsaksbuljong 8. Salt og pepper 9. 1 dl revet ost.
Slik gjør du:
1. Start med å skrelle og kutte opp de tre gule løkene. Disse skal stekes i en middels varm stekepanne. Stek det hele i 2 ss smør til løken er blitt myk og slapp. Jeg lot det hele ligge i ca 25 minutter. Tilsett gjerne også 2 ss med finhakket timian her.
2. Mos to fedd med hvitløk og tilsett dette i stekepannen mot slutten av steketiden.
3. Mål opp 6 dl vann og smuldre opp en grønnsaksbuljong i vannblandingen.
4. Hell grønnsaksblandingen og 1 ss soyasaus i stekepannen med løk. La det hele koke i ca 20 minutt. Smak til med pepper.
5. I mellomtiden kan du riste brød. Jeg valgte å bruke spiralloff. Legg et par tynne skiver med brød i en helt tørr stekepanne og trykk brødskiven ned mot varmen til den har blitt gyllen og sprø. Vend og gjør det samme på motsatt side.
6. Når løksuppen er ferdigkokt i stekepannen heller du den over i mindre porsjonskåler. De må være ildfaste.
7. Legg en ristet brødskive på toppen av suppen og strø over så mye revet ost som du måtte ønske.
8. Sett ovnen på “grill” på 225 grader og stek suppen med brød og ost høyt i ovnen i ca 5 minutt. Følg med!
Håper det smaker! Dette kan fungere som både forrett og hovedrett.
Så det godt ut? Min oppskrift er beregnet for to personer.
Følg meg gjerne på instagram: marthekborge
For dette så ikke godt ut liksom?! Denne skal prøves ut i løpet av uka, så tusen takk for oppskrift 🙂
Så utrolig godt ut! 😀
Rosmarin?
Tror jeg må prøve meg på dette altså, så veldig godt ut! Så flink du er, imponerer stadig du!:)
Dette så godt ut! (:
den så god ut!
Nam!
Nam! Ser utrolig godt ut!
Du imponerer stadig! Nam nam 🙂
å det så utrolig godt ut!
Åh, fransk løksuppe ser så godt ut! Men jeg liker ikke løk, hehe, så jeg er ikke helt sikker på om det er noe for meg.. Godt ser det hvert fall ut 🙂
Christina i London!: Vet du hva, jeg liker heller ikke løk, men når jeg steker/koker den så lenge som jeg gjorde i dag så smaker jo løken nesten som kål i fårikål. Hehe! DET liker jeg 😀
Daniella: 😀
Bianca: Så bra at jeg klarte å friste med noe i dag også! 😀
Eirin: Hihi <3 Tusen takk Eirin. Matlaging er alltid moro 🙂 Kanskje det må bli noe baking på meg i morgen ettersom jeg slo til med noe sunt i dag. Hehe. Jeg tror bloggen savner en god cupcake-oppskrift <3
Anonym: Hehe, ja det var bare til pynt 🙂
Julianne Nyquist: Så hyggelig å høre! 😀 Du kommer definitivt til å like den 🙂
Du er blogger og jobber på Vero moda. Hemmelig kokk også kanskje? 🙂
Anonym: Hehehe! Aldri si aldri 😀
Namnam 😀 #foodporndeluxe, bare fortsett med å legge ut deilige matretter 🙂
Dette mp jeg virkelig prøve. Jeg har et spørsmål Marte som jeg håper du kan lage et innlegg av. Har en kjæreste som sliter med uren hud, altså ikke noe voldsome greiene men han har sine perioder/utbrudder han også. Lurte på om Jonas har noen tips eller produkter som han bruker. Hadde vært til stor hjelp. Tenkte jeg skulle kjøpe produkter til han på valentines day 😀
Ååh, lenge siden jeg har spist løksuppe! Prøvde å lage når jeg hadde influensa for 1år siden… Men når man er dårlig, så går virkelig ingenting ned! Får prøve meg igjen, haha
Det så utrolig godt ut! Nam 🙂
Dette var godt! Lagde i dag, faktisk 🙂 Og spiste opp alt selv, for var så utrolig sulten etter en lang dag. Hehe.. Du er så flink til å dele virkelig gode oppskrifter! Hvor finner du alle sammen? Eller finner du de opp selv? 🙂
Anine: Å nå ble jeg glad! 😀 Det er så hyggelig å høre at dere prøver ut oppskriftene mine og får dem til selv! Ingenting som gleder meg mer 😀 Jeg pleier å mikse og trikse litt med oppskriftene jeg legger ut på bloggen. Jeg har en god del kokebøker som jeg finner inspirasjon fra og så søker jeg meg frem til mye på nett også. Ofte leser jeg gjennom flere oppskrifter både på nett og i kokebøker for å prøve å få en forståelse for hvilke ingredienser som er nødvendige å tilsette i en rett. Deretter er det jo bare å prøve seg frem. Legge til noen smaker eller fjerne noe som jeg ikke tror vil smake like godt i min munn 🙂
Herlighet, det så jo kjempegodt ut! Hvor har du kjøpt formene/skålene? Har lenge vært på jakt etter noen som er akkurat passe stor til løksuppe nemlig, men finner nesten bare sånne små! Disse var jo superlekre! 😉
Sophia: Det er faktisk en “Margarin” skål til smør. Det var den eneste skålen jeg hadde som var ildfast og stor nok 😀 Hehe!
Ser veldig godt ut! 😀
Lagde meg denne til middag i dag, og jeg må si jeg ble positivt overrasket! Hvem skulle tro at løksuppe kunne smake så godt? 😀
Hei! Så veldig godt ut, elsker løksuppe så dette er definitivt noe for meg 🙂 Lurer på hvor mange oppskriftene du legger ut er til? Altså hvor mange personer? Også spesielt denne oppskriften 🙂
Så utrolig godt ut, den må testes!
Hva mener du med grønnsaksblandingen? “Hell grønnsaksblandingen i stekepannen med løk.” Hvilken grønnsaksblanding? 🙂