Marthes lynkurs for amatører


Jeg tenkte i grunn bare å holde et lite lynkurs i redigering for dere denne fredagsmorgenen. Nå er det sikkert noen av dere som ler og det med god grunn. Bloggeren som aldri engang har lært seg på photoshop skal holde kurs i redingering. Hah!

Det skyldes rett og slett at jeg den siste tiden har jeg fått så utrolig mange spørsmål rundt bilderedigeringen min. Jeg svarer på alle spørsmål som dukker opp i kommentarfeltene, men når noen kommentarer går igjen og igjen hver eneste dag så tenker jeg at det kan være lurt å svare i et eget blogginnlegg. Er ikke det greit? Noen ser kanskje for seg at vi bloggere har de mest avanserte redigeringsprogrammene på markedet? For all del.. Noen har det kanskje også, men flesteparten tror jeg holder seg til de aller vanligste programmene. Som photoshop foreksempel. Jeg som ikke engang klarer å beskjære et bilde i photoshop, må ty til andre midler. Mindre avanserte midler. Hold dere fast for her kommer svaret på det store redigeringsspørsmålet deres! Jeg bruker www.pixlr.com. Og windows Live Gallery. Samarbeidspartnerene mine ler av meg når jeg nevner det sistnevnte. For å være ærlig så har jeg aldri forstått hva man skal med noe annet. Hva mer trenger man? Bildene blir jo kjempefine! Jeg har ihvertfall aldri fått klager på at bildene mine ikke er bra nok. Tvert imot! Er det noe jeg får komplimenter for så er det bildene!

Bilde til venstre er uredigert, mens bilde til høyre er redigert i www.pixlr.com. Mange av dere er nok godt kjent med denne redigeringssiden fra før av, men jeg har lyst til å fortelle litt om mine favoritteffekter likevel. Disse bildene ble tatt da Jonas og jeg satte i et Pariserhjul. De ble altså tatt gjennom en glassrute og dermed var det vanskelig å få fargene klare og fine. Likevel ser dere at bildet til venstre nesten har for sterke farger. Det skyldes at jeg har lagt på en effekt som heter “Ingrid”. 

Slik gjør du – Amatørguide:
1. Klikk deg inn på www.pixlr.com 
2. Klikk deretter på knappen “Pixlr Express”.
3. Last så opp bildet du ønsker å redigere ved å klikke “browse”
4. Når bildet ditt dukker opp, klikker du videre på “Effect”, deretter “Sutble” og så “Ingrid”. 
5. Nå vil bildet ditt få en mye sterkere kontrast. Fargene vil med en gang bli mye sterkere. 
6. For å lagre effekten, klikker du “apply” og ønsker du dobbel effekt kan du klikke “Ingrid” en gang til. Det er det jeg har gjort på mine utsiktsbilder og bildene mine ser nesten tegnet ut! Dette er ikke en effekt som jeg liker å bruke på alle bilder, men av og til kan det være morsomt med noe annerledes! Er dere ikke enige?

Under finner dere nok et uredigert bilde til venstre og et sort/hvitt redigert bilde til høyre. Denne effekten kan dere også gratis sette på i pixlr. Effekten heter “Agatha” og dere finner den under knappen “Too old”. Tar jeg et mindre bra bilde så er det så utrolig lite som skal til for å få det til å bli bra! Legg på en kul effekt eller en forsterkning av farger og kontraster så blir det plutselig bra likevel! Man behøver verken dyrt kamerautstyr eller redigeringsprogram for å få fine bloggbilder. 

Prøv dere frem! www.pixlr.com er helt gratis og man kan lage bildecollager, legge på bilderammer, fine effekter, og tekster. Jeg vet for å være ærlig ikke hva jeg skulle ha gjort uten dette programmet. Det har jo absolutt alt jeg trenger!

  

Det var ukens lynkurs + svar på leserspørsmål! To fluer i en smekk!
Ønsker dere alle en GOD HELG! Vi skrives igjen senere i dag.  

14 kommentarer
    1. Jeg har oxo brukt pixlr.com i lengre tid, og er superfornøyd med det. Synes det er utrolig gøy å leke med effektene man kan finne der. Er nok mange jeg ikke har prøvet ennå, for jeg har liksom ikke funnet alle ennå 😉 Hehe Ha en nydelig fredag og god helg 🙂

    2. Bruker selv det redigeringsprogrammet og det er utrolig bra! Man trenger ikke avanserte redigeringsprogrammer for å få til bra bilder, det har du helt rett i! Har aldri skjønt meg på Photoshop selv heller, haha 🙂

    3. Oi, er det et helt år siden de bildene ble tatt?!husker det som det skulle vært i går:s
      Må bare si at å lese bloggen din er virkelig høydepunktet i dagene mine:) den er så vanvittig bra!

    4. Ramlet innom bloggen din etter jeg fikk en anbefaling på bloggen min, og ble sittende her å bla lenge 🙂 Jeg er ingen “motefreak” men en sliten tobarnsmor som fort lot meg inspirere av ditt skjønne vesen og inspirerende innlegg. Takk for at du inspirere, og takk for tips ang dette programmet, det må jeg sjekke ut! 🙂 Jeg bruker selv bare iPhoto til redigering av bloggbilder (av og til photoshop) også lager jeg collager i power point (håpløst!) 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg