Marthe tester leseroppskrift

  

I skrivende stund sitter jeg hos bestis og blogger! Hun hadde litt arbeid å gjøre selv så da tenkte jeg at vi like godt kunne jobbe under samme tak. Rett før Jonas kjørte meg hit, lagde jeg en HIMMELSK indisk kyllinggryte til oss. En bloggleser la igjen en kommentar med en oppskrift på en red curry gryte for to dager siden og den hørtes så fristende ut at jeg valgte å prøve den ut i dag! Det er jeg så glad for. Det var mørkt da jeg lagde middagen så jeg fikk ikke knipset noe steg for steg bilder i dag, men dere må gjerne stjele oppskriften rett fra kommentarfeltet mitt HER. Tusen takk til deg Mia som la den igjen!

Hva skulle jeg vel gjort uten dere lesere? Er det flere som har enkle og gode middagsoppskrifter til meg så legg dem gjerne igjen i kommentarfeltet. Det ville vært supert! Jeg elsker å eksperimentere og får da aldri nok av gode oppskrifter.

Nå skal jentene kose seg med litt skravling her! 
Ønsker dere en kjempefin mandagskveld. <3 

53 kommentarer
    1. En god lørdag/ søndag frokost. Enkelt og godt! Strl med lapper 🙂
      Inngredienser:
      1 kopp sukker
      2 egg
      2 kopper mel
      1 ts bakepulver
      1 kopp melk
      De 2 eggene og sukkeret piskes godt sammen, og deretter tilsetter du de andre ingrediense.stek til det kommer bobbler på moffeloffen 🙂

    2. Når du spurte etter oppskrifter så var jeg nødt til å dele en fantastisk god wok/gryte. Kan love deg at du blir fornøyd!
      Du trenger (til 4 pers):
      – 600 g kyllingfilét i strimler
      – 1-2 ts chillipasta (sambal oelek) – kan variere ut i fra hvor sterk man vil ha gryta
      – 4 båter hvitløk
      – 4 friske sjampinjonger delt i fire
      – 1 liten løk i grove biter
      – 1 boks hermetiske bambusskudd
      – 1 boks vannkastanjer
      – 1/2 paprika i grove biter
      – 1 dl vann
      – 3 ss østerssaus (oyster sauce)
      – 3 ss soyasaus
      – 1 ss fiskesaus (nam plah)
      – 1 ss sukker
      – 1 vårløk delt i grove biter
      – 4 ss frisk basilikum
      Kan varier grønnsaker alt ut i fra hva man synes er godt.
      Slik gjør du:
      Finhakk hvitløk og bland med chillipasta til en grov puré. Stek halvparten av kjøttet i olje i 2-3 minutter på sterk varme. Ta ut kjøttet og stek resten. Ha alt kjøttet i woken, tilsett chilli- og hvitløksblandingen og stek videre i 2-3 minutter. Ha i sjampinjong, løk, bambusskudd, vannkastanjer og paprika og stek videre i 2-3 minutter. Avslutt med vann, soyasaus fiskesaus, østerssaus og sukker. Bland godt med resten før vårløk og basilikum tilsettes.
      Lykke til hvis du bestemmer deg for å prøve den 🙂
      Og jeg ønsker oppskriften på den indiske kyllinggryta!

    3. Hei:) vil bare tipse deg om en superenkel og god kake. Du trenger:
      1,5 pakke safarikjeks
      En boks kremfløte
      En boks philadelphia naturell
      2ss vaniljesukker
      170gr melis.
      Det du selv ønsker av frukt og bær (selv liker jeg best jordbær, bringebær og blåbær)
      Slik gjør du:
      Knus safarikjeksen og hell den i en form (dette er kakebunnen)
      Pisk fløten til krem og bland kremen sammen med Philadelphiaosten, vaniljesukkeret og melisen.
      Fordel blandingen oppå kjeksbunnen og pynt med frukt og bær.
      Denne kaken tar ikke mer enn ti minutter å lage, og man slipper å bruke stekeovn – min favoritt.
      Jeg vil også si at jeg elsker bloggen din. Du oppdaterer ofte og har alltid ordentlige innlegg med fine bilder! Forresten savner jeg DIY-innleggene dine, kan du lage et sånt innlegg snart?
      Mange klemmer <3 🙂

    4. Hei Marthe! Mmmm, denne middagen så aldeles NYDELIG ut! *må prøves* Håper du koser deg med Cathrine, og jeg kan tro du gleder deg til og se Bella igjen etterpå! Hihi 🙂 Ha en kjempe fin kveld videre! Her er det snart senga og natta. Klem<3

    5. Så fin du var på håret her! Og den nydelig toppen, den passet deg perfekt! Maten så også nydelig ut 😀

    6. Pesto torsk med grønnsaker! (for alle, også de som virkelig ikke liker smaken av kun ren torsk).
      Du trenger:
      – Torsk/torskefilet 3-4 stk
      – 1 glass pesto eller hjemmelaget pesto
      – 1 gul løk
      – 1 liten sjalottløk
      – 1 rød paprika (i skiver/stenger)
      – 1/2 blomkål eller brokkoli
      – 3 poteter (i skiver/stenger)
      – 1/2 terning grønnsaksbuljong
      – 1/2 sitron til å skvise over alt før det settes i ovnen
      – Noen spiseskjeer med Kikoman soysaus og rapsolje (olje) som du heller over grønnsakene
      Du gjør:
      Skjær opp alle grønnsaker og torsken. Krydre torsken med litt salt og pepper. Legg grønnsakene i en ildfast form, hell over olje og soyasaus. Varm opp 3 dl vann og rør ut grønnsaksbuljongen i det. Hell vannet med buljong over grønnsakene i formen og legg torskefiletene på toppen med litt avstand. Smør på pesto på hver filet og skvis litt sitron over det hele. Settes inn i ovnen på 200-220 grader i ca 30 min!

    7. Hei Marthe!
      Så noen tidligere la igjen en kommentar om det samme, men jeg vil bare nevne at bildene dine tar laang tid å laste inn, som regel må jeg oppdatere hele nettsiden flere ganger slik at bildene skal komme opp. Og noen ganger kommer de ikke opp i det hele tatt. Vet ikke om dette har noe med bildestørrelsen å gjøre, men synes det er veldig merkelig! Hehe kan jo ikke gå glipp av de fine bildene dine 🙂
      Ellers vil jeg bare si at bloggen din er helt super!! Stå på, du gjør en knallgod jobb!!

    8. en ting som ikke handler om dette (ser veldig godt ut :D)
      – Du kjøpte deg en slik sminkebok, og snakket om sminke. kan ikke du si litt om det på bloggen, og kanskje vise litt ? 🙂

    9. Jeg må bare dele en av mine favoritter!
      Scampi med pasta og curry saus!
      Du trenger
      1 pose ukokt fryst Scampi med skall.
      Pasta, ta den du liker best.
      også har jeg pleid og bruke sausen fra toro i glasskrukker, men om du vil lage selv så er det sikkert ENDA bedre!
      Dette er en rask og god rett, man blir veldig fort glad i den! Også er det veldig godt med NAN brød ved siden av! 🙂

    10. Har en god oppskrift på en kyllinggryte jeg lagde ut ifra hva jeg hadde lyst på:
      4 Kyllingfileter
      1/2 løk
      ønsket mengde purreløk
      ønsket mengde vårløk
      1/2 paprika(gul,rød,orange)
      1 fedd hvitløk
      2pk nudler(kyllingsmak)
      ønsket mengde tomater
      ønsket mende selleristang
      fløte (etter ditt behov)
      salt, pepper, kyllingkrydder og en kyllingbuljong
      Først skjærer du kyllingen opp i små biter, kryddrer den med kyllingkrydder, steker den. Kutt opp alle grønnsakene, stek den noen få minutter til de er blanke, utenom tomaten, ta det hele i en gryte. Pytt kyllingbuljongen i gryta med grønnsakene og kyllingen. Kok nuddlene(bruk kryddret i posene(jeg liker selv og overkoke nuddlene)). Ta litt av vannet fra nuddlene, ta det opp i gryta, sammen med en liten mengde fløte. Sånn at gryta blir “tykk”. Så lar du det stå i noen 10 minutter. Så kutter du opp tomaten og tar de i gryta når det er igjen 3 minutter!
      Denne gryta er veldig god, med mye smak.. Jeg selv pleier og kryddre med salt og pepper etter smak.

    11. På jentekvelden er denne gryterett oppskriften perfekt! Alle venninnene mine elsker den!
      GRYTERETT OPPSKRIFT
      4 porsjoner
      800 gram kjøttdeig
      1 purreløk
      2 løk
      3 gulrøtter
      1 ts karri
      5-6 dl vann
      1 ts buljong
      2 ss sukker
      1 lite glass tomatpurre
      Ca. 1/2 pk matfløte
      Ca. 1 pakke lettrømme
      Kjøttdeigen stekes og krydres med salt og pepper. Purreløken, løkene og gulrøttene rives/deles opp i biter og surres på pannen. Vannet, buljongen, sukkeret og tomatpurreen tilsettes. Kok dette opp. Og til slutt skal matfløten og rømmen smakes til!
      Serveres med ris, loff og salat etter ønsker! <3

    12. Nam det så utrolig godt ut :* ^^
      Fysøren håret ditt var kjempe fint, kunne lett hatt håret ditt :-)!

    13. Speltlompe pizza! Du kommer ikke til å angre 🙂
      Alt du trenger er speltlomper, tomatpure/pizzafyll, kjøttdeig og ost. Stekes midt i ovnen på rist med bakepapir i ca 10 min (200 grader). Sunn pizza som smaker himmelsk 🙂

    14. Stine: Åå hurra! Endelig en fiskerett som høres fristende ut! Jeg har så alt for lite fantasi når det kommer til fisk. Denne oppskriften passet meg ypperlig. -Og torsk elsker både Jonas og jeg. 🙂 Mm!

    15. Ane Kleiven: Å så deilig med kakeoppskrift Ane! Tusen takk for at du delte den med meg 🙂 DIY oppskrifter er blitt et stort savn på bloggen både fra deres side og fra min. Jeg skal hive meg på saken og jakte på litt ny inspirasjon 🙂 Klem!

    16. Ina: Åå tusen takk! Så hyggelig at du valgte å legge igjen en wokoppskrift. Wok er noe Jonas og jeg lager flere ganger i måneden. Jeg vil helst ha det flere ganger i uken, og da er det jammen godt med variasjon. Gjett om din oppskrift skal noteres ned og prøves ut! 😀 Oppskrift på min/eller Mia sin indiske gryte skal bli! : D

    17. Dette er en veldig enkel oppskrit, men å gud så godt! Og ikke minst sunt 😀
      Juster oppskriften etter hvor mye dere klarer å spise, mest sannsynlig klarer Jonas 2 stk 😉
      Men skriver med utgangspunkt i en porsjon (middag for en :D).
      1 kyllingfilet
      4-5 skiver med spekeskinke/serranoskinke
      Kremost med peppersmak
      1 gulrot
      2-3 potet
      Del opp potene i båter, legg i en ildfast form, ta på litt olje/smør og krydre med de krydrene du liker. Er selv ganske enkel og bruker bare salt og pepper. Sett de i stekeovnen på 200 grader. Så begynner du med kyllingen.
      Brun kyllingen lett i stekpanne. Del den på langs slik at du får smurt kremosten inn og surr den inn i spekeskinke og legg i en ildfast form.
      La potetene stå i stekeovnen i 30 min og kyllingen i 20 min.
      Nå det er 5 minutt igjen av tiden så skreller du en gulrot og skjærer den opp i biter og freser kjapt i stekepanna slik at de blir litt mykere, men fortsatt beholder den gode sprø smaken. Ala woking 😉
      Håper du skjønte noe av dette, du bør ihvertfall prøve det! Er offesielt hekta 😉

    18. Denne oppskriften gjør helgekosen komplett her i hus. Anbefales på det sterkeste å prøve, enkelt og utrolig godt 🙂
      Du trenger:
      1 boks Philadelphia original
      1 boks creme fresh
      400g kjøttdeig
      1 pose tacokrydder
      2 bokser hakkete tomater
      Revet ost
      Nachochips
      Bland Philadelphia og creme fresh i en ildfast form (du trenger ikke smøre den først).
      Stek kjøttdeigen med tacokrydder og to bokser hakkede tomater. Legg denne blandingen over i den ildfastenformen. Stø litt ost og knuste nachochips over og la den stå i ovnen på ca 200 g til osten er smeltet.
      Serveres gjerne med litt deilig salat, brød og ekstra nachochips til 🙂

    19. Du må prøve hvitløksgratinerte tomater som tilbehør til biff eller svin 🙂
      Du trenger tomater, hvitløk, salt og pepper, ost.
      Del tomatene i to, finhakk hvitløk og legg oppå tomatene, strø oppå nykvernet salt og pepper og topp med ost 🙂 sett i en ildfastform, og ha de i ovnen på 200g i ca 20 min 🙂
      http://karolinefa.blogg.no/1347822482_gratinerte_tomater.html
      Ville hatt de i ovnen i minst 15min

    20. Denne oppskriften er så god og sunn! Og ikkje gløym å ta MASSE pesto på!
      2 personer:
      350g torsk (helst ikkje så tjukke,då må dei stå så lenge i ovnen)
      Ønskede grønnsaker og mengde (eg liker best løk,brokkoli,paprika og gulrøtter)
      0,3 terning grønnsaksbuljong
      1,5dl vatn
      1ss olivenolje
      0,3 sitron
      Pesto
      Salt og pepper
      Ris eller poteter (begge er gode,men ris aller best)
      Fremgangsmåte:
      Forvarm stekeovnen på 200 grader.
      Skjær torskefiletene i serveringsstykker og ta på salt og pepper.
      Skjær opp grønnsakene i fine og litt små stykker.
      Løys buljongen vatnet.
      Legg grønnsakene i en smurt form.
      Ta olivenolje,salt og pepper og buljongen over grønnsakene.
      Legg torsken oppå grønnsaken og press sitron på.
      Legg pesto på torsken, ta alminiumsfolie på formen og sett den midt i ovnen i 20 min.
      Kok ris/poteter og nyt !

    21. Siden du spør har jeg en kjempe god oppskrift som er blitt fleres favoritt.
      3 Kyllingfileter
      2 Paprika
      1 Løk
      2 Chilli (+/- spørs hvor sterkt du liker det)
      3 Fedd hvitløk (+/-)
      1 Boks cremè fraiche
      5 ss sweet chilli sause (+/-)
      Krydder
      Ris
      Salat
      Kutt alt i passe store biter, stek først paprika og løk i olje til de er gyldne, tilsett så finhakket chilli og hvitløk (ikke press hvitløken i hvitløkspresse). Hell så dette over i en gryte og stek kyllingen, du kan gjerne krydre med salt, pepper og kyllingkrydder om du ønsker. Stek til de er gylden brune og hell dette over i gryten. Bland sammen og tilsett cremè frachen og 5 ss sweet chilli sause. La koke i 5-10 minutter og server med ris og salat.
      Kjempe lett.

    22. Marthe, du må teste verdens beste lasagne !!
      Denne laget jeg senest istad, og den er virkelig den beste!
      Når jeg lager til tre personer, går oppskriften slik:
      Først bruner jeg en stor løk og tre fedd med hvitløk. Deretter steker jeg ca 600 gram med kjøttdeig og har i ketchup. Ketchupen skal blandes slik at man kan se at alt har fått litt “rød” farge. Til slutt litt salt og pepper !
      Og så klart må jeg ha hvitsausen 🙂
      Lag litt hvitsaus som inneholder smør, mel, melk, salt, 2 fedd hvitløk og en del ost. Sausen skal være ordentlig tykk!
      Til slutt legger du et lag med kjøtt i en ildfastform, så slenger du i hvitsausen over og deretter siste laget med kjøttet! Og så klart ost på toppen.
      Bruk gjerne salat eller ris + hvitløksbagetter.
      Om du synes denne høres kjedelig ut, stol på meg og prøv! Sikler bare av tanken på denne nydelige lasagnen. Tvi tvi 🙂

    23. Prøv søtpotetstappe! Den passer til alt, både til fisk og kjøtt.
      Det du trenger er:
      3-4 store søtpoteter
      2 ss smør
      2-3 ss melk eller fløte
      Smak til med salt og pepper
      Kok opp vann mens du skreller potetene til den klare oransjefargen kommer fram og del de i biter. La potetene koke i 10-15 minutter før du heller av vannet. La de dampe litt i kasserollen på platen med smør og melk/fløte. Mos potetene og ha i smør.
      Personlig kan jeg spise søtpotetstappe til lørdagskos istedefor godis og sjokolade.

    24. Du tar 2pk kyllingkjøttdeig litt salt å pepper + 2-3ss hvetemel å røre d sammen. Så tar du d på pannå men lage små kjøttboller av d. Eg pleie å bruka 2 ss te å forma di siden det e så seigt 🙂 så steike du d, og når det e ferdigt så tar du 2mat fløte oppi å så mye karri så du ser sjøl e nokk:) Åsen koke du pasta/spagetthi vanligt
      suge å forklara men håpe du fatta 😀 knall enkelt å greit spør viss du lure mer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg