Kylling med waldorfsalat

God formiddag kjære lesere! Nå var det på høy tid med en liten middagsoppskrift på bloggen. Jeg har laget en nydelig, ganske enkel middag bestående av kylling, chillimarinerte poteter og hjemmelaget waldorfsalat. Jeg håper ikke dere er dritlei av waldorfsalat etter jul og nyttårsaften for denne oppskriften var så god. Orker dere ikke å piske krem så kan dere alltids bruke creme fraiche i stedet, men pisket kremfløte og sukker er jo absolutt det beste. Mmm, så god denne middagen var! 

Jeg skulle egentlig ha besøkt kiropraktor til morgenen i dag, men jeg hadde helt glemt at jeg skulle på jobb! Etter en nesten to ukers ferie har jeg nesten glemt at det eksisterer en vaktliste. Hehe! Dermed drar jeg til kiropraktor i morgen i stedet, og bruker timene før jobb på å få unnagjort litt bloggarbeid. Jeg kjenner det skal bli godt å komme inn i litt rutiner igjen.

Du trenger: 1. 4 kyllingfilèter 2. 4 poteter 3. 1 chilli 4. 1 hvitløk 5. 2 ss matolje 6. Sitronpepper 7. 1 dl kremfløte 8. 1 dl ekte majones 9. 1 ts sukker 10. 1 boks ananas i biter 11. 20  blå druer 12. Litt hodekål 13. 2 epler 14. 10 Valnøtter

Slik gjør du – Waldorfsalat:
1. Start med å sette ovnen på 170 grader. Mens du venter på at den skal bli klar, lager du waldorfsalaten. 
2. Kutt druene i to, finhakk lit hodekål, finn frem ananasbitene og del eplene i små biter. 
3. Visp 1 dl kremfløte og 1 ts sukker til krem. Stopp vispingen med maskin rett før du tror du er i mål og visp heller de siste minuttene fra hånd. Da slipper du å plutselig stå igjen med smør. Det er fort gjort! 
4. Bland 1 dl majones sammen med den ferdige kremen. Rør og smak til med litt presset sitron, litt saft fra boksen med ananas, litt sukker, salt og pepper. Vær forsiktig med sitronen så du ikke får salaten for syrlig.
5. Hell den ferdigsmakte kremblandingen over 15 delte druer, eplebitene, kål, ananas og fem finhakkede valnøtter. 
6. Pynt waldorfsalaten med fem grovhakkede valnøtter til og fem blå druer delt på tvers. 


Slik gjør du – Kyllling og poteter: 
1. Legg kyllingfiletene i en ildfast form, hell over litt matolje og krydre dem godt med sitronpepper.
2. Finhakk en chilli og et fedd hvitløk. Bland dette med 2 ss matolje. 
3. Vask potene, del dem i to og smør innsiden med litt chilli,hvitløk og matolje. 
4. Legg også de marinerte potetene i en liten ildfast form og stek dem midt i ovnen på 170g i 30 minutt. 
5. Kyllingen skal inn i ovnen samtidig, men ta den ut 5 minutter før potetene. Da blir den saftig og god. 



Jeg lagde også en enkel Toro pose fløtesaus til.
Håper det smaker like godt hos dere! 

15 kommentarer
    1. Nytt år, nye muligheter! dette blir spennede! Jeg har ett veldig spennede år i vente, med masse reising både i landet jeg bor i (Malaysia) og i resten av Asia! Første stopp blir Vietnam! 😀

    2. Ida: Åh så heldiiig! Misunner deg sånn. 😀 Forhåpentligvis blir det noe reising på meg også, men helt sikkert ikke så mye som på deg. For et år du kommer til å få. 🙂

    3. åå, det så utrolig godt ut! tror jeg må prøve ut dette en gang. men du? jeg spurte deg for noen uker(måneder?) siden om du kunne lage sushi, lefserull og andre tapasretter, og da sa du ja, men jeg har ikke sett noe til det? kan hende det er jeg som har oversett det da 🙂 har du laget dette? og når kommer de i så fall?

    4. Så godt det så ut! Du er så flink med bloggen din, Marthe. Det er virkelig inspirerende. Alt fra antrekk og mattips til prosjekter og anbefalinger 🙂 Stå på videre – du er dyktig! Stor hilsen 🙂

    5. Så godt! Her for å lage den *perfekte* sausen bruker vi å blande en pose med fløtesaus og en med viltsaus. Nam! 🙂

    6. Åh, det så fantastisk godt ut! Kjenner jeg savner norsk mat, tar nemlig mitt andre år i USA. Må si maten i Norge er mye bedre. Masse lykke til videre og måtte året 2014 bli fantastisk 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg