Selection Arne Brimi serien fås kjøpt på dagligvarebutikken ICA. Jeg er så heldig å ha ICA 200 meter fra leiligheten så hit skal jeg tilbake og handle inn både pinnekjøtt og reinsdyrskarbonader. Jeg skal trykke i meg så mye god julemat den kommende måneden at jeg vil veie ti kilo ekstra på nyåret. Måtte julen vare evig!
Du trenger: 1. Selection Arne Brimi juleskinke 2. Selection Arne Brimi Gårdspølse 3. 1 kålrabi 4. 2 gulrøtter 5. 4-5 ss smør 6. 1dl matfløte 7. Poteter 8. Valgfri posesaus 9. Aluminiumsfolie 10. Et termometer
Slik gjør du:
1. Pakk inn juleskinken i aluminiumsfolie og sett i et termometer. Du kan velge om du vil krydre kjøttet eller om du vil ha det nøyaktig slik det kommer. Stek juleskinken på 125 grader i ca 3 timer. Den er klar når termometeret viser 70 grader. Min Selection Arne Brimi juleskinke var på 1,6 kg og tok 3 timer i ovnen. En juleskinke på 1 – 1,3kg vil kanskje bare behøve 2,5 time.
2. Når det bare er 1 time igjen av steketiden kan du begynne på poteter og kålrabistappe. Kok potene i litt saltet vann og kok en kålrabi og to gulrøtter i en annen gryte til alt er blitt mørt. Du skal kunne mose det hele med en gaffel.
3. Finn frem enda en gryte med vann og kok Selection Arne Brimis gårdspølse i ca 15 minutt.
3. Hell av vannet på grønnsakene og mos dem med en skje eller gaffel. Tilsett 3-4 ss smør, ca 1 dl matfløte og masse god pepper. Ønsker du konsistensen enda litt bløtere kan du tilsette mer matfløte eller smør. Jo mer du har jo mer godsmakende blir stappen.
4. Velg den sausen du måtte ønske å ha til. Jeg lagde en enkel posesaus til denne julemiddagen.
5. Når pølse, saus og poteter er ferdigkokt, og steken har nådd 70 grader så er middagen klar!
18 november lanserte ICA sitt eget skrapelodd, kalt Julelykke. Hovedpremien man kan vinne er mat for 100 000 kroner, men det er tusenvis av andre premier som også skjuler seg bak lukene. Alle kunder som handler for over 500 kroner får utdelt en julelykke i kassen. Handler man for 1000 så får man dobbel julelykke! Vinneren av gavekortet på 100 000 kroner trekkes i romjulen.
Jeg håper det smaker! Det gjorde det ihvertfall her i hus.
Dere kan hente inn flere gode juletips til retter fra Selection Arne Brimi på facebook HER
Annonse
// <![CDATA[
if (window.adgroupid == undefined) {
window.adgroupid = Math.round(Math.random() * 1000);
}
document.write('’);
// ]]>
&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;a href=”http://adserver.adtech.de/adlink/3.0/1043/4893160/0/16/ADTECH;loc=300″ target=”_blank”&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;img src=”http://adserver.adtech.de/adserv/3.0/1043/4893160/0/16/ADTECH;loc=300″ border=”0″ width=”1″ height=”1″&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/a&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;
Det så fantastisk godt ut 🙂
STILIG !
Nam, så godt! Jeg har supercraving på pinnekjøtt her jeg sitter i London, for det får man jo ikke tak i her.. Gleder meg til å komme hjem til deilig julemat <3
Så nydelig godt ut! Kjenner vekta øker bare ved og se på bildene! 😛
Det så nydelig ut 😮 😀
Hei vakre Marthe. Jeg vet ikke om du har lest meldingen jeg har sendt deg tidligere. Men har du instagram? Hvis ikke, så er det noen som utgir seg for å være deg.
Hahaha jeg må bare fortelle om drømmen jeg hadde om deg i natt. Jeg drømte at vennene dine skulle klippe håret ditt, så klipte de deg kort! helt kort :p var rart å klikke inn på bloggen i dag å se deg med langt hår.. Hahah 😀
Dette så fantastisk godt ut! 🙂
åhhhhhhh sukk 🙂
her i huset blir det jobb og litt lett måltid kl 22 🙂
Åh høres godt ut 😀 mmm <3 Bare elsker julen 😀 <3
Så veldig godt ut!
Men Jonas? Hvor er han? 🙂