Reiseguide – Singapore

Velkommen til Asias grønneste storby! Jeg vil starte reiseguiden med å tipse om flotte 5 stjerners hotell som dere kan overnatte på om dere ønsker å oppleve Singapore en gang i fremtiden. Deretter vil jeg fortelle om de attraksjonene som dere bare må få med dere. Videre vil jeg skrive litt om shopping før jeg helt til slutt vil jeg tipse om noen gode restauranter som virkelig er verdt et besøk.

Royal Park At Pickering
Hotellet som alle de skandinaviske bloggerne oppholdt seg på. Jeg har bodd på mange flotte fem stjerners hotell, men dette må være det aller lekreste. På utsiden ser det ut som en liten jungel plassert midt i sentrum, på innsiden er det helt majestetisk. Rommene vi fikk bo på var P-E-R-F-E-K-T-E. Store og romslige med utsikt over hele byen. Badet var av glass, vi hadde badekar og dusj, en diger garderobe og en himmelsk dobbelseng. Internett var gratis og frokostbuffè inkludert. Hotellet hadde også et nydelig bassengområdet med utsikt over hele sentrum, en egen spaavdeling, treningssenter og noen digre fuglebur av noen solsenger.

 

The Fullerton 
Nok et fem stjerners hotell med 400 luksusrom. Det ligger midt i Singapores sentrum mellom byens arbeids og sosiale liv og rommene har balkong med panoramautsikt ut mot Singapore City. Hotellet har også flere luksuriøse restauranter, barer og et lyshus bestående av en restaurant og en “rooftop bar”. Dette hotellet var et av de mange som bloggerne var på pressebesøk hos. Vi fikk omvisning gjennom hele hotellet for å titte på spaavdeling, restauranter, barer og hotellrom. Her er det mildt sagt ingen som kommer til å misstrives.

The Fullerton Bay Hotel
Rett ved siden av The Fullerton, finner man The Fullerton Bay. Enda et fem stjerners hotell med lysekroner og majestetiske omgivelser. Hotellet åpnet i 2010 og har 100 store rom og suiter. Fra utsiden ser hotellet nesten ut som en juvel av glass. På innsiden finner man moderne, elegante korridorer, restauranter, spa, et eget “afternoon tea” område med stoler, bord og servitører som serverer te.. You name it, The Fullerton Bay got it. Dette hoteller ble mitt favorittbesøk. Etter en fin omvisning, fikk bloggerne servert snacks, drinker og chips ute i en av hotellets flotteste barer med utsikt mot hele byen. Solen hadde akkurat gått ned og stemningen var fantastisk.

  

 

Marina Bay Sands
Singapores nyeste, men likevel mest kjente luksushotell. Dette var det aller siste hotellet vi besøkte og det forstår jeg godt. Her snakker vi et uslåelig design og en SYK utsikt. Hotellet består av tre tårn som er toppet med noe som ligner en båt fra utsiden. På innsiden består denne båten av et gigantisk, helt unikt basseng. I 55 etasje finner man dette bassenget hvor man kan ligge over kanten og se rett ned på Singapore City. Man svømmer side om side med stupet ned mot skyskrapere. Her kan man også traske rundt på en gigantisk takterrasse hvor man kan ta en titt på den sinnsyke utsikten. Under selve hotellet finner man et digert kjøpesenter som har alt. Det er uendelig stort og her finner man ikke bare spisesteder og både dyre og billige butikker, men også theater, konferansesenter og barer. Bloggerne var så heldige å få besøke et av hotellets tredje største suiter. Disse var tre ganger så store som leiligheten min og hadde så mange rom at jeg ikke engang klarte å finne frem til alle. Vi snakker spa, treningsrom, to walk in, tre eller fire bad, kjøkken, kontor, mange soverom.. Egen butler 24 timer i døgnet. Oh yes! Det var nok neppe gratis å bo der.. En vakker dag dere!

 

 

Raffles Singapore Hotel
Dette er oppkalt etter grunnleggeren av hele Singapore, Sir Stamford Raffles. Hotellet ligger i hjertet av det moderne Singapore og består av en oase av sjarm og ro. Michael Jackson og Charlie Chaplin er bare noen av verdens mest kjente som har bodd på dette hotellet. Vi fikk dessverre ikke se hotellet på innsiden, men vi kjørte forbi det og det så rimelig heftig ut..

Resorts World Sentosa
15 minutter unna Singapores sentrum, finner man Sentosa. En eksotisk øy med hvite strender og utallige attraksjoner. Det var dette stedet vi besøkte den aller siste dagen. Vi fikk 15 minutter å knipse bilder på på den ene hvite stranda vi besøkte og jeg ville ærlig talt dø av glede. For et syn. Det var nesten som å komme til maldivene. Resorts World Sentosa er det første feriestedet på øya og har seks hoteller under vingene. Hvert med sin unike stil. Vi fikk ikke sett disse hotellene med våre egne øyne, men neste gang jeg reiser til Singapore så tror jeg at dette er stedet jeg vil bo. Da skal jeg nemlig sette av mer enn 15 minutter på å nyte strandlivet!

 

SHOPPING I SINGAPORE
Orchard Road er stedet man besøker om man vil gå berserk og fylle klesskapet med alt det nyeste fra moteverdenen. De dyreste merkekjedene ligger på rekke og rad, men man har også de rimelige variantene som Mango, Zara, Pull & Bear, Topshop osv osv.. Orchard Road er en gigantisk shoppinggate som har ALT. Er man mer interessert i å dra på kultur-shopping så drar man til Kampong Glam, Little India eller Chinatown. Som sagt så består befolkningen i Singapore av både det ene og det andre, og hver befolknings “gruppe” har fått hver sin hovedgate hvor deres kultur dyrkes til det fulle. I Little India kryr det av indere, indiske lukter og indisk mat. I Chinatown finner du kinesere, kinesisk mat og kinesisk kultur.. Jeg vil anbefale dere å besøke alle disse stedene for opplevelsens skyld. Det er en herlig opplevelse å traske rundt i alle disse unike gatene. Til slutt vil jeg tipse om det shoppingsenteret som jeg selv gikk berserk i. Dere fikk vel med dere hvordan 180 minutter med shopping endte? Fanny og jeg måtte ha hjelp fra de hotellansatte for å få shoppingposene opp på hotellrommet! ION shoppingsenter er stedet å dra. Aircondition fungerer ypperlig og senteret består av 6 gigantiske etasjer. Tre stappfulle av merkekjeder og tre stappfulle av alt annet. Topshop, Mango, Zara, Charles & Keith, Pull & Bear, Stradivarius, Wearhouse, Forever 21.. Ja, hva hadde dette senteret ikke? Dere MÅ besøke Ion shoppingsenter.

 Sentosa Island

Singapores lekeplass for små og store. En idyllisk øy med uendelige måter å bli underholdt på. Man kan ta en tur i Skyline Luge Sentosa og titte på utsikten med hav på den ene siden og jungel på den andre. Naturelskere kan følge en av de mange vandreruter, og de sportsinteresserte kan spille golf, strandvollerball eller de kan prøve seg på surfing. Man kan også besøke Universal Studios! Det gjorde vi og det var både et lærerikt og morsomt besøk. Ellers kjørte vi gocart ned til de hvite strendene før vi tok skyline opp til en fin restaurant som serverte oss alle spesialitetene fra Singapores matverden.

 

Gardens by the bay
The Flower Done har et klima som minner om California og Sør Europa. Her går man inne i et gigantisk, (heldigvis kjølig) drivhus med kaktuser, fargerike blomster, og trær. Det høres kjedelig ut for oss som er svært lite interesserte i planter, men det er så langt ifra kjedelig når man går der. Det er så vakkert! Det er bare ubeskrivelig fint her. Videre fra The Flower Done, går en underjordisk tunell til The Cloud Forrest. Man går fra ørken og varme omgivelser rett inn i en nesten tåkete regnskog med verdens største innendørs fossefall. Det synet der var helt vanvittig. Jeg følte jeg var tilbake i Victoria Falls. Her kan man også bestige et 35 meter høyt fjell innhyllet i tåke og planteliv. Utenfor the Dome, finner man disse majestetiske giganttrærene i sterk lillafarge. Det er kanskje disse parken er aller mest kjent for. Herlighet for et sinnsykt syn. De er mellom 25 og 30 meter høye og finner overalt i the Gardens. Man kan til og med velge å gå en tur mellom to av supertrærene 22 meter opp i luften. Jeg foretrakk utsikten fra asfalten. Heh! Skylder på varmen!

 
 

Singapore Zoo
Singapore Zoo er en dyrepark på 26 hektar og den har mer enn 2800 egne dyr og over 300 fugler, reptiler, og pattedyr som også har kommet for å kalle parken for sitt hjem. Dyreparken er plassert i Mandairegnskogen og er kjent for å være så stor at dyrene fritt kan bevege seg rundt i åpne og naturlige landskap. Et av verdens mest kjente fuglebur ligger også plassert i denne parken. Her finner man over 5000 fugler fordelt på 380 ulike arter som alle lever i speilbilder av sine naturlige miljøer.

Night Safari
Rett ved siden av Singapore Zoo finner man Night safari. Dette var vi så heldige å få besøke! Aller først spiste vi en fantastisk god buffemiddag på restauranten parken holdt. Deretter ble vi satt i åpne biler for å i mørket kjøre rundt og se på dyrene som våkner til liv på nattestid. Etter en 15-20 minutters kjøretur ble vi tatt med videre til et show hvor vi også fikk hilse på noen av de typiske “nattdyr”.

River Safari
Dette er det aller nyeste tilskuddet av Singapores prisvinnede naturparker. Her kan man dra på eventyr på 8 av verdens elver og oppleve mer enn 5000 dyr. Jeg skulle ønske vi fikk besøke denne parken, men noe må jeg jo ha igjen til neste gang!1 – Altitude

Oh my god. Mitt favorittsted fra hele reisen var denne baren/nattklubben her. Her ville jeg dratt hver eneste kveld om jeg hadde hatt muligheten! Ikke for å drikke meg dritings på de alt for gode drinkene, men for å stå og glo ut over den fineste utsikten jeg har sett i hele mitt liv. Utsikten av Singapore City på dagtid er flott, men på nattestid er den magisk. Uslåelig. Da bloggjentene kom opp i 60ene etasje etter å ha fått både sug i magen og dotter i ørene gjennom heisturen, kom vi inn i et fullstendig nydelig lokale, kjempestilig pyntet til Halloweenparty med rosa spotlight over alt og det beste av alt.. Kun glassvinduer mellom oss og de 282 metrene ned.

 

  
  

Long Beach
Å gud. Nå blir det mye gud for nå er vi kommet til “matkategorien” i Marthes reiseguide. Long Beach er en verdenskjent fiskerestaurant som kun serverer delikatesser av noen retter. Vi var tilsammen 10 jenter som ble plassert på et rundt bor hvor det på 2 timer ble servert sikkert 20 retter. Jeg smakte på alle mulige typer fisk, kongekrabbe i chilli og hvitløk, frityrstekte champi, andre typer reke.. Glassmanet ble servert oss, blekksprut, sikkert sjøgress for at jeg vet og mye mye mer. Alt jeg smakte på smakte nydelig. Dette er et sted jeg aldri ville turt å besøke om det ikke hadde vært for at vår geniale guide tok oss med hit, og nå er jeg så glad for at jeg fikk denne matopplevelsen. Hit drar jeg gjerne 30 ganger til!

Straits Kitchen
Dette var faktisk restauranten vi spiste på aller første kvelden og den var mildt sagt med på å sette standaren for oppholdet vårt. Fy søren for en nydelig mat. Her snakker vi indisk buffè med naanbrød, tikka masala, og alle andre storfavoritter fra India. Jeg forspiste meg fullstendig på dette stedet. Det tror jeg ikke at jeg var alene om å gjøre heller. Så fort vi var forsynte med middag, var det bare å starte på dessertbuffèten som besto både av indiske smådesserter, frukt og iskrem. Mmm!

Wildrocket
Kanskje min favorittrestaurant fra mitt opphold i Singapore! Her snakker vi en eksklusiv restaurant hvor kokken er verdensberømt for sine moderne matretter. Jeg fikk servert pestomarinert scampi med rogn fra flyvefisk til første forrett (sinnsykt godt!), Carpaccio som forrett nummer to, biff med diverse eksklusive detaljer til hovedrett og en veldig spesiell sitronis til dessert. Jeg har så utrolig mange gode matminner fra Singapore, men dette er kanskje det aller beste.

 
 

La Dolce Vita
Å nei, dette er min beste matopplevelse! Herlighet, jeg klarer ikke å bestemme meg mellom disse to. Begge var bare fantastiske. La Dolce Vita var den aller siste restauranten vi besøkte før vi dro tilbake til kalde Norge. Vi fikk servert champagne, en tre retters middag og tre glass vin som selvfølgelig passet perfekt til de ulike type rettene. Jeg har aldri smakt så god vin i hele mitt liv. Jeg har visst ikke hatt peiling på hvordan en virkelig vin smaker! For ikke å snakke om dessertvin. Der fikk jeg meg en ordenlig aha opplevelse. Til forrett spiste jeg en mozerellaost som var så “soft” at jeg trodde det var en mør kylling. Kristina trodde hun spiste biff og det sier vel sitt om hvordan denne osten smakte. Til hovedrett hadde vi verdens møreste biff og til dessert fikk vi en slags eplekake med is og som sagt den perfekt dessertvin til. På både Wildrocket og La Dolce Vita fortalte servitørene litt om hver rett før den ble servert og da retten kom på bordet fikk vi forklart hvordan vi skulle spise den for å få den aller beste smaksopplevelsen. Til og med hotellets direktør kom ned for å hilse på oss før middagen starter. Hihi, jeg følte meg som en dronning der jeg satt! 

 
 

Håper reiseguiden kan komme til nytte for noen av dere en vakker dag!
En reise til Singapore burde være alles store drøm etter min mening.

33 kommentarer
  1. Flott innlegg! Kan ikke se for meg at jeg kommer til å reise til Singapor selv ettersom jeg alltid prioriterer USA når jeg først er på reisefot, men definitivt så ligger det på listen, i likhet med Maldivene og Venezia 🙂

  2. Wow! Tusen takk for en veldig detaljert beskrivelse av alle de stedene som er verdt å besøke i Singapore! Skal selv reise dit neste sommer, så dette var til stor hjelp!

  3. ååh, jeg skal til Singapore en gang! Det virker utrooooolig herlig 😀 tusen takk for supert reisetips-innlegg!

  4. Jeg skal dit snart og gleder meg masse!! 🙂
   Hvordan var de forskjellig restaurantene i pris egentlig?

  5. Kjempe fint innlegg men syntes selv det er så mange hoteller som er 1000 ganger finere en marina bay i Singapore. Blir så kjederlig å lite personlig når der er sånn 2000 rom der!

  6. Tar det ikke forferdelig lang tid å lage et innlegg som det?
   Det er da utrolig kjekt å lese den
   Hahah, en natt på en av de hotellene koster vell minst 50000kr

  7. Martheborge FAN: Jo det tar mange timer, men jeg elsker å skrive så det går veldig fint! 🙂 Så bra at du likte innlegget 😀 En natt på suite på disse hotellene koster mange mange tusen, men et vanlig rom er ikke urimelig! 🙂

  8. Anonym: Ja vet du hva. Jeg er helt enig! Det var derfor jeg ikke skrev at dette var mitt favoritthotell til tross for at det er det mest luksuriøse. Jeg likte faktisk det hotellet vi bodde på aller best, men Fullerton og Fullerton Bay var også vanvittig fine. Mye mer personlige enn Marina Bay 🙂

  9. Anonym: Maten er mye billigere enn i Norge. Skal du spise så pent som vi gjorde med tre og fem retters middag så koster det ikke 20 kroner, men det er fremdeles mye mye billigere enn i Norge. Det er litt som i Thailand. Mat, taxi og slike ting er veldig veldig billig. 🙂

  10. Jeanett: Nei, det eneste som er dyrt er shoppingen og det er hvis du velger å gå for merkeklær eller merkevesker 🙂 De har mange billige shoppingtilbud også! <3

  11. Maren: Å det vet jeg dessverre ikke så mye om, men jeg kan tenke meg at så lenge de er hjelpsomme og forståelsesfulle på flyet så er det ingen problem når du kommer til Singapore. Der er alle så høflige, gode og hjelpsomme at det halve kunne vært nok. Jeg tror det ville gått fint jeg. 🙂

  12. Stemmer ikke helt at det er billigbillig i Singapore! Feks inngang på altitude og drikke på altitude er ganske dyrt. Husk at dere slapp å betale for mesteparten 😛 Bruker alltid mye penger når jeg er der. Drinker er feks samme pris som i Norge. Taxi er relativt billig, men ikke Thailand-billig. Går man på en foodcourt kan man spise bra til en 30 kr, men på de finere restaurantene dere var på var vel prisnivået LITT høyere. Det blir fort samme pris som i Norge, så det lønner seg å se litt på prislisten før man bestemmer seg for spisested.
   Og å bo på hotell er generelt dyrt, ganske nært norske hotellpriser. Bangkok har samme butikkene, så reiser du for shopping og drinker så ville jeg heller reist dit, om du har en begrenset lommebok 😛
   Bra drøyt å kalle Sentosa Maldivene! Sentosa er en falsk øy bygd opp for turisme (med falsk mener jeg at de faktisk har hentet sand fra Indonesia for å lage strand!). Alle skipene som ligger utenfor forunser selvsagt vannet veldig. Det er helt ok, men forundrer meg at du som har vært i Thailand synes disse strendene var superbra..
   Ikke meningen å være så kritisk, jeg har bare et helt annet bilde av Singapore enn deg 🙂

  13. Jeg har vert i Singapore to ganger. Første gang i 2006 og andre gang var i julen 2012. Jeg anbefaler det på det sterkeste! 😀 Det er et land med utrolig vakker arkitektur og kjempebra shoppingmuligheter; både dyrt og billig. Menneskene der er utrolig vennlige, og taxi er billig hvis du vil reise rundt i Singapore. Alt ligger så sentralt! 🙂 Jeg savner landet allerede, og kunne godt tenkt meg å bo der! <3

  14. Alvilde: Åh så heldig du er. Jeg kunne også virkelig tenke meg å reise tilbake! 🙂 Savner Singapore allerede jeg. De vennlige menneskene, de fantastiske shoppingmulighetene, all den gode maten.. Arh, vil tilbake nå!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg