SVAR – EF SPRÅKKURS

Endelig kommer svarene på EF spørrerunden! Litt senere enn planlagt, men nå vet jeg ihvertfall at alle har fått muligheten til å stille sine spørsmål! Slike spørrerunder tar timesvis å besvare, men nå skal jeg ha gått gjennom enhver kommentar! Håper dette kan være til hjelp for dere som tenker å dra på EF språkkurs i fremtiden. Lurer dere på noe mer så nøl ikke med å legge igjen en kommentar.

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge reisen? Tok det lang tid før alt var klart til avreise?
EF har kunder som bestiller språkkurs et år i forveien, og de har kunder som helst vil reise samme dag som de ringer inn. Jeg fikk tilbudet om å reise på EF språkkurs i juni og dro av gårde allerede i august. Etter å ha snakket med en av EF sine veiledere, kan du bestille kurs, destinasjon og lengde. Det lønner seg vel og merke å bestille flere måneder i forveien slik at kurset du ønsker deg inn på ikke er fult. Ønsker du å dra på språkkurs sammen med noen så er det spesielt lurt å sikre seg at dere begge/alle får plass på samme kurs. -Men planleggingsprossessen behøver absolutt ikke å ta lang tid.

Hvor mye koster en språkreise i snitt? Altså uten lommepenger?
Hvert EF språkkurs er skreddersydd etter hva studenter ønsker og trenger. Derfor varierer også prisen. For å sjekke nøyaktig hva ditt drømmekurs ville ha kostet så kan du nå få et gratis pristilbud HER.

Hvor masse lommepenger hadde du med og brukte du alt?

Hvor mye man behøver i lommepenger, varierer også fra person til person. Noen velger kanskje å leve i sus og dus ned tre retters middager på lekre restauranter. Andre har skreddersydd kurset sitt slik at all mat er inkludert i prisen. Det finnes nok ingen fasitsvar på hvor mye lommepenger man behøver.

 

Jeg tror vi går under kategorien “sus og dus”..

Ville du anbefalt en 17-åring å dra? Eller passer det bedre når man blir litt eldre?
Nesten alle studenene jeg kom i klasse med under EF språkkurset mitt i Malaga var 16-17 år. Da jeg kom til Barcelona var aldersgruppen litt høyere igjen, men EF språkkurs er beregnet for studenter i alder 16 år og oppover. All undervisning og alt av aktiviteter er tilpasset slik at både yngre og eldre forstår og trives.

Lærte du mye på turen?
Jeg lærte mye i forhold til at jeg kun hadde to til tre skoletimer om dagen. Vanligvis foregår EF språkkursene i minimum 2 uker. Jeg tok et minikurs fordelt på seks dager i to byer. Skal man gå opp et språknivå så anbefaler EF å dra på kurs i minst 6 uker. -Men jeg må bare få sagt at lærerne på EF skolene og undervisningsmetodene de bruker gjør det enkelt å lære raskt. Du behøver ikke å være god i språket for å dra på EF språkkurs. Man drar for å bli god, og man vil lære vanvittig mye kun på 2 uker også.

Hva var det beste med reisen?
Alle de snille menneskene jeg møtte både i Malaga og i Barcelona, de intime og hyggelige skoleundervisningene, det vanvittig flotte studenthjemmet i Barcelona, katamaran-båtturen vi dro på som en aktivitet med skolen i Malaga, den spanske kulturen, arkitekturen i Malaga sentrum, den spanske maten.. SHOPPINGEN(!), Barcelonakampen, de romantiske kveldene, strandlivet.. Jeg må stoppe!

 

Anbefaler du å dra på slik tur?
Vil du lære deg et helt nytt språk, eller forbedre deg i et språk du allerede delvis kan + få en opplevelse for livet, så vil jeg anbefale deg å dra på EF språkkurs. Jeg hadde det helt fantastisk i begge byer og kunne godt tenke meg å dra på EF språkkurs igjen.

Klare for Barcelonakamp! En opplevelse for livet.

 

Jeg har veldig lyst til å dra på språkreise til USA, men må man være veldig god i Engelsk? Jeg får ekstra hjelp på skolen. Tror du EF hadde klart å finne et program som passer meg?
Du behøver absolutt ikke å være god i engelsk. EF tror ikke på “one-size-fits-all” språklæring. Derfor tilbys det kurs som passer dine behov. Når du prater med en av EF sine veiledere så forteller du dem litt om deg selv og hvilket nivå du ligger på i engelsk. Da vil de sørge for at du kommet inn på et kurs som passer deg perfekt. Selv hadde jeg ikke hatt en eneste spansktime før jeg dro på spansk språkkurs, og jeg klarte meg kjempefint! De ansatte ved EF skolene er bare de mest forståelsesfulle menneskene du finner. De er vandt med elever fra 100 ulike land og vi er alle sammen forskjellige.

Jeg finner bare info om språkkurs i 2 uker +? Kunne tenke meg å bare være en uke.
EF tilbyr språkkurs fra 2 til 52 uker. For å få mest mulig ut av språkkurset, anbefaler EF studentene sine å dra i minimum 4 uker. Ikke bare for å lære språket bedre å kjenne, men også kulturen. En, og to uker går så alt for fort. Man føler nesten ikke at man har landet før man skal hjem igjen. På èn uke rekker man heller ikke å delta på alle de ulike aktivitetene skolene tilbyr. På noen utflukter kan man reise til en helt ny by for spennende kulturopplevelser og eksklusive strandbesøk med turkisblått hav og splitter nye omgivelser. På syv dager for man bare så vidt sett èn by.

 
 

Litt bilder fra den toppmoderne EF skolen i Barcelona..

Fikk du reisen sponset?
Ja EF sponset min reise mot at jeg informerte dere lesere om oppholdet og språkkurset mitt.

Hvor mye spansk har du hatt før dere dro til Spania?
Overhode ingenting. Jeg hadde tysk og fransk på ungdomskolen og videregående.

Hvor mye skole er det?
Du kan velge akkurat den lengden og intensiteten på skoleundervisningen som passer deg best. Alt er opp til deg og dine ønsker! Noen vil helst bruke hele dagen på skolen, mens andre vil ha ferrest mulig skoletimer og mest mulig fritid. Du kan få begge deler! Du må gjerne se mer om hvordan skoleundervisningen fungerer i videoen under her. EF bruker mye Ipads og data i undervisningen sin, men de har også noe tavleundervisning, noe morsom lek, noe musikkspilling, noe oppgaveskriving, og noe videotitting. Jeg anbefaler dere å se videoen under, og gjerne lese mer om undervisningsmetoden HER.

Hvor mange ekspedisjoner/turer er det?
Ef skolene tilbyr aktiviteter/ekspedisjoner og turer for elevene hver eneste dag, men det er helt valgfritt om man vil være med på noe av det. Alt passer kanskje ikke for alle. Noen dager drar man på båtturer, andre dager spiser man middag sammen på skolen og danser salsa med en danselærer etterpå. Det meste er gratis, men reiser man på større utflukter utenfor skoleområdet så koster det som regel noen kroner å være med. Er det aktiviteter som du ikke ønsker å delta på så kan du alltids dra på stranden, lese mer språk, dra på sightseeing i sentrum eller finne på noe annet spennende!

Var du fornøyd med EF som organisasjon? Vil du anbefale andre å bruke organisasjonen?
Jeg kan ikke se for meg at det er noen organisasjon som er bedre enn EF på noen områder. Det er en grunn til at EF er den største organisasjonen av dem alle. Da jeg ankom hovedkontoret i Oslo tidligere i august, så jeg for meg en fem minutters prat om undervisning og studenthjem. Vel, Jonas og jeg ble tatt med på et møterom hvor vi fikk en hel presentasjon om EF som organisasjon, de to skolene jeg skulle ta språkkurset på, litt informasjon om de to byene jeg skulle oppholde meg i, undervisningsmetoder, aktivitetene skolene organiserer osv.. osv.. Alt av spørsmål jeg satt inne med var besvart i løpet av en halvtime og jeg hadde ikke stilt noen av dem. Vi fikk også se en video fra hver by og en video om undervisningsmetoden EF bruker på språkkursene sine. Jeg skrev allerede den dagen under på at EF er den mest profesjonelle organisasjonen man kan reise på språkkurs med.

 
 

Litt bilder fra det nydelige studenthjemmet vi bodde på i Barcelona..

Følte du deg trygg og følte du at du var i gode hender under hele opplegget?
Ja jeg følte meg trygg under hele oppholdet mitt. Både i den koselige byen Malaga og i storbyen Barcelona. Trygghet er kjempeviktig enten man er på språkkurs eller språkreise. Både veilederne og de ansatte ved EF skolene sørget hele tiden for at jeg hadde det bra. De tipser om ting man bør passe seg for og er SÅ behjelpelige om det skulle være noe. Skulle man komme i en uheldig situasjon så sørger EF skolene for at alle studentene har fått et nødnummer som de kan ringe når som helst på døgnet. Jeg var aldri bekymret for at jeg skulle “forvinne” i mengden av elever og ikke bli passet godt nok på.

Jeg lurte på om visste hvor i Frankrike man kan dra på språkreise?
Franskundervisningen EF språkkurs tilbyr er i både Paris og Nice.

Kan man reise når som helst? Er det flere kurs nå i år og når er fristen?
Man kan reise når som helst på året og det er ingen frist for påmelding. EF har kursstart hver eneste mandag året rundt så her er det bare å ta en telefon med en av EF sine hyggelige veiledere, bestille, og dra!

Hvor lenge kan man være på et slikt språkkurs?
EF tilbyr språkkurs fra 2 til 52 uker. Du kan velge å ta et lynkurs, eller du kan velge å ta et år!

 

Kan man lære nok for å klare å ta eksamen i dette faget?
Det kommer ann på hvor mye du kan fra før av. Kan du overhode ingenting og reiser på språkkurs i 2 uker så vil du ikke kunne ta en eksamen i faget. For å gå opp et språknivå så anbefaler EF som nevnt minimum et kurs på 6 uker. Skal du ta eksamen ved et universitet så vil jeg tro at du ikke bare må opp èt språknivå, men to eller tre. Da snakker man omtrent flytende spansk. Du skriver lange og gode skoleoppgaver og kan enkelt holde et foredrag eller en fremføring på språket.

Hvor i verden kan man reise på språkkurs?
EF språkkurs tilbyr 7 språk i 16 land og på 41 destinasjoner. Dere kan lese mer om dette HER. 

Hva er forskjellen på EF språkkurs og EF språkreise?
Jo nå skal dere høre. Dette er noe mange enda ikke helt har forstått. Det er viktig at dere skjønner forskjellen slik at dere velger riktig! Ef språkkurs er for studenter i alderen 16 år og oppover. Det er kursstart hver mandag året rundt og studentene reiser individuelt ned til destinasjonen og har full kontroll på sin egen fritid. Alt er frivillig. EF språkreise er for sudenter i alder 14-17 år og det er kun avreise på utvalgte datoer om sommeren. Her reiser studentene med en leder og en gruppe. Aktiviteter er faste og må gjennomføres med gruppen ettersom elevene er i en yngre aldersgruppe. Jeg anbefaler dere å lese mer om EF språkreiser HER. Mer informasjon om ET språkkurs finner dere HER.

Hvor mye fritid får man på EF språkkurs?
Så fort skoletimene er over så har du fri resten av dagen. Denne fritiden har du full kontroll over. Du må gjerne bli med på aktivitetene EF skolen organiserer, men alt er helt frivillig.

 

Malaga.. Den magiske byen!

Helt til slutt vil jeg komme med en gladnyhet til dere som planlegger å bestille EF språkkurs i nærmeste fremtid! Hvis dere bestiller EF språkkurs før 27 september, får dere nå 600 kroner i avslag per bestilte uke! Høres ikke det bra ut? Bruk bare koden “MartheBorge” ved bestilling.   

18 kommentarer
  1. Søsteren min var på språkreise i USA 1 år med EF, mens jeg selv reiste på språkreise til Mexico med AFS. Ut i fra vår egen erfaring, er EF virkelig ikke til å anbefale på slike lengre turer. De putter deg hos en vertsfamilie, og gir nesten ingen oppfølging i løpet av året. De er ofte vanskelig å få tak i når man trenger, og det tar ofte lang tid før man får svar på det man skal. Hvordan EF er på språkkurs derimot vet jeg ingenting om, men både jeg og resten av familien vil fraråde alle sammen fra å reise på språkreise med EF.

  2. Lene, da hadde du uflaks. EF er er klart best, av alle språkreiser der ute.
   Ta det fra en som var i Los Angeles i 3 måneder og elsket det!
   Jeg ble sykt missunnelig nå Marthe.

  3. Syns dette høres helt supert ut.
   Da eg var 17 år flyttet eg ett år til Florida og etter mye styr skiftet eg vertsfamilie 3 ganger. Følte at det var min feil og at eg hadde gjort noe galt.
   Men da min far ringte og sa kom hjem svarte eg,nei eg ville dra og eg skal være her hele året. ALT EG LÆRTE???????!!!!!!!!!! Herregud det KAN ikkje kjøpes for penger. Erfaringene var helt unike og flere av menneskene eg ble kjent med er eg i kontakt med enda.
   Joda hadde eg vært som mange av dagens unge så hadde eg kommet luskende hjem med halen mellom bena -istedet snudde eg det til noe av det mest fantastiske eg har opplevd i hele mitt liv!
   Vi kan ikkje syes puter under armene på hele tiden. En gang skal dere faktisk ut i verden og leve livet på egne ben, uten noen som holder deg i hånden og blåser på alle blåmerkene.
   Bli STERK innefra og stol på degselv i vanskelige situasjoner. ( nei eg mener ikkje at man skal klare ALT selv og at vi aldri trenger hjelp. Å innrømme at man trenger hjelp er også å være sterk nemlig 🙂 )
   Føler du ikkje at du kan takle det meste burde du ikkje søke på skolen på et annet kontinent. Da er helt sikkert det mye lurere å gjøre som Marthe skriver ta noen uker for å lære språket og oppleve litt forskjellig.
   Og skal du flytte i 1 år bør du vite mest mulig om landet og kultur mm.
   Det er ikkje det samme å flytte som å være på ferie 🙂
   Enig med at alle eg kjenner som dro med EF hadde best oppfølging og opplegg. Eg og en annen dro via STS Språkreiser og det var sørgelige greier 🙂
   Ingen oppfølging,de mente eg var vanskelig når de satt meg hos familier med alkoholproblemer og den andre var midt i en skilsmisse?!
   Heldigvis kommer eg fra et trygt godt hjem og rimelig sterk ryggrad,så eg innså etter en stund at disse problemen overhodet ikkje hadde noe med meg å gjøre.
   Min siste familie var en DRØM! <3<3<3<3

  4. Kunne du gitt et klarere svar på hvor mye lommepenger som ble brukt? Greit å vite hvor mye jeg må spare! Jeg tenker også å leve i sus og dus som du sier, så hva ble totalsummen din? 🙂

  5. Det er jo ikke rart du er superfornøyd, EF fremstiller alt som perfekt, spesielt for dere bloggere som skal skrive om det. Jeg er selv i USA dette året, som utvekslingsstudent (reiser med AFS, veldig fornøyd så langt!), men han hørt utroooolig mye dårlig om EF, vertfall når det gjelder et helt år borte.. Dessverre :/

  6. Jeg har nettopp vært med EF et helt år, jeg var i Kansas og hadde det HELT FANTASTISK! Jeg har bare opplevd gode ting med EF og har hørt at AFS og STS ikke kan måle seg med EF sin gode erfaring og støtte! Når det gjelder EF Språkkurs har jeg allerede meldt meg på for å reise til Los Angeles neste sommer, gleder meg syyyykt!
   Takk for et bra innlegg Marthe, du er så flink!

  7. Henriette: Tusen takk Henriette. Det har vært en fryd å blogge fra EF språkkurset mitt. 🙂 Åh, for en heldiggris du er! Hehe. Først Kansas i et år og så Los Angeles. Du kommer til å få det helt fantastisk i sommer. 🙂 Kanskje jeg også hiver meg på? Hehe, aldri si aldri 😀

  8. Amalie: Så rart at du har hørt så mye dårlig om dem. Jeg har fått så mange kommentarer fra studenter som faktisk har reist i et helt år med EF og jeg har ikke fått èn negativ tilbakemelding. Merkelig!

  9. ~Lin: Oi! Herlighet. Snakk om uflaks! Hehe, huff. Selv tror jeg ikke at jeg hadde turt å flytte inn hos en vertsfamilie, men hadde jeg faktisk bestemt meg for det og blitt plassert midt i et familiekaos så ville jeg rømt huset med det samme, og flyttet til nærmeste hotell! Hehe. Hjelp! Det var i hvert fall riktig jente som havnet opp hos to vanskelige familier. Det forundret meg ikke at du ikke ville reise hjem av den grunn, og heldigvis traff du en familie som var bedre til slutt. 😀 Du ble vel kjempegod i Engelsk og fikk mange fine erfaringer fra Florida. Skulle meer enn gjerne tatt et år der selv! 🙂

  10. Hei.
   Jeg lurer på en liten ting som jeg GJERNE ønsker at du svarer på. Fikk du og jonas lov til å bo på samme rom. eller hvordan er reglene for det?
   Jeg og bestekompisen min vil gjerne dra, men vi vil ikke bo på ulike rom etc, og i og med at vi er forskjellige kjønn. Håper virkelig på svar!

  11. Ja det er jo selvfølgelig mange som er fornøyd, og EF er nok veldig bra for en 3 ukers språkreise eller lignende. Men har hørt om flere person på utvekslings i et år, der EF er veldig flinke helt fram til det har skjedd noe de ikke liker med familien, plassen. Noe som gjør at de må skifte vertsfamilie, eller skole. Da er EF veldig lite behjelpelige. Men det er jo veldig bra at du koste deg masse! 🙂

  12. du fortjener all ros for å ha sittet å skrevet alle disse svarene for oss lesere! wow, du er ei god ei 🙂 så mange nyttige og gode svar du hadde, som mange vil få bruk for. og så heldig dere var som var på barca kamp, åh! skulle ønske det var meg. har nesten oppfylt min drøm. var på old trafford forrige høst, men fikk aldri se dem spille.. 🙁

  13. Til alle dere som sier at EF ikke hjelper deg når du er på utveksling når det skjer noe – jeg hadde problemer med vertsfamilien min i Minnesota når jeg var på utveksling og EF var der med en eneste gang jeg sa ifra! De hjalp meg masse og de snakket med mamma og pappa heeeele tiden og jeg følte meg veldig trygg i deres hender! Har også flere venninder som reise med EF på utveksling og de har akkurat den samme opplevelsen! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg