Laks med majonès og potetpurè

Her kommer en deilig middagsrett som passer ypperlig for dere “fattige” studenter! Middagen ser ekslusiv ut, men den er rimelig og veldig veldig enkel. Følger dere fremgangsmåten min til punkt og prikke så er det rett og slett umulig å feile. Håper bare dere er glade i fisk! For la oss bare innse at biff er litt i det dyreste laget når man kun lever på et stipend. Disse ferske laksestykkene kjøpte jeg på Ica supermarked for 14 kroner per stykk. Bor du alene og allerede har majones, poteter og smør i hus så er det faktisk bare matfløte og asparges som må kjøpes. Det er en god og mettende middag til under 100 lappen!  

 
 

Du trenger – 2 personer: 1. 4 laksefileter 2. Salt/pepper 3. 1 pose ekte majones 4. 3 ss margarin 5. 1 dl matfløte 6. 5-6 nypoteter 7. Sitronpepper 8. Asparges

Slik gjør du:
1. Start med å skrelle potetene. Legg dem deretter i en gryte med vann og kok dem gjennomkokte. Hvor lang koketid varierer etter størrelsen på potetene. Er dere like utålmodige som meg så kan dere dele dem opp i mindre deler. Da vil det gå mye raskere.
2. Legg fire laksefilèter i en ildfast form. Hell litt olje over og legg et lite lag majones oppå fiskefilèten.
3. Krydre med litt sitronpepper og ha fisken midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutt.
4. Når potetene er gjennomkokte, siler du av vannet og moser potetene med en gaffel eller en skje.
5. Tilsett 3 ss margarin og 1 dl matfløte. Rør sammen og kryde med MYE pepper. Smak potetpurèen til!
6. Helt til slutt steker du aspargesen i en stekepanne i 2-3 minutt.

 
 

 

Så det godt ut? Håper retten faller i smak!
For dere studenter som ikke liker fisk skal jeg lage noe annet godt til!

27 kommentarer

Siste innlegg