Da var det tid for nok en deilig middagsoppskrift. Denne gang var det pasta med biffstrimler og pestokrem som sto på menyen! Er du glad i pasta, men lei av den samme spaghetti bolognese retten, så er denne middagen et godt alternativ. Orker du ikke å lage hjemmelaget pesto så kan du også bruke den grønne pestoen som man får kjøpt på boks i vanlige dagligvarebutikker, men jeg vil absolutt anbefale dere å lage den fra bunnen av ettersom smaken ikke kan måle seg med den hjemmelagde. Dere feiler ikke! Hallo i luken. Man kaster fire ingredienser i en skål og moser det. LAG DEN SELV!
Du trenger:
En boks pinjekjerner
En fersk basilikumplante
Et knust fedd hvitløk
2-4 ss olivenolje
Salt/pepper
Tagliatelle
Biffstrimler
En halv boks Creme Fraiche
Minimais
Brokkoli
Slik gjør du – Grønn pesto:
1. Riv basilikumbladene av hele planten.
2. Stek pinjekjernene i en stekepanne uten verken olje eller smør. De skal bare ristes tørre, til de har fått en gyllenbrun farge. Sørg for at du ikke svir dem. Svidde pinjekjerner smaker ikke noe særlig.
3. Knus 1 fedd hvitløk og bland dette sammen med basilikumbladene og de ristede pinjekjernene.
4. Hell over 2-3 ss olivenolje og mos alt sammen med en maskin. Du kan bestemme konsistensen på pestoen selv. Ønsker du en fast konsistens så holder det med 2-3 ss olivenolje, men ønsker du en mer rennende pesto så kan du tilføye en ekstra spiseskje eller presse litt sitronsaft over det hele.
Slik gjør du – Tagliatelle, biffstrimler og wok:
1. Start med å kutte opp kjøttet i strimler. Med mindre du har kjøpt inn ferdige biffstrimler.
2. Fyll en gryte med vann og varm det opp. Hiv tagliatellen oppi med litt salt når vannet koker.
3. Stek kjøttstrimlene på høy varme i en stekepanne til det såvidt er gjennomstekt.
4. Sett så kjøttet til sides og la varmen trekke inn i kjøttet for å gjøre det gjennomstekt, og mørt.
5. Kutt opp det du ønsker å ha av grønnsaker. Jeg valgte kun brokkoli og minimais til denne retten.
6. Stek også grønnsakene i stekepanne med litt matolje på høy varme. (2-4 minutt) Til de er sprø.
7. Når tagliatellen er gjennomkokt, siler du av vannet. Du kan nå blande grønnsaker og biffstrimler
8. Til slutt blander du den ferdige pastaen med en halv boks creme fraiche og den hjemmelagde pestoen.
9. Rør godt og smak til med litt salt og pepper. Server med tagliatellen i bunn og woken over. Mm!
Tilsett litt mer creme fraiche hvis du synes pestosmaken blir for sterk!
Noen som ble fristet denne torsdagen også?
Nå drar jeg av gårde på jobb. Kos dere masse så lenge!
nam så godt ut!
Nam! Dette må testes ut =) Ha en fin dag på Jobb!
Ser kjempe godt ut! 🙂
skal prøve det er! 🙂
Ja, veldig!
det så utrolig godt ut Marthe!
Jeg feiler, haha. Neida, jeg feiler kanskje ikke – men jeg syntes ikke hjemmelaget pesto smaker like godt som den i butikken, så her i huset kjøper vi pestoen (billigere og bedre etter min smak). Men retten fristet veldig, og skal nok prøves her i huset 🙂
Åh, det så sykt godt ut!
åh, ja ! jeg ble veeeeldig fristet : O ble veldig sulten også faktisk !
du er så flink å komme med middagstips !!
Nam! Så nettopp gjennom oppskriftene du har lagt ut! Mange fristelser!
Så utrolig godt ut:)
Det så skikkelig godt ut! Kanskje det er en ide for meg som ikke er såå glad i pesto å blande ut med litt creme fraiche. Tusen takk for tips, det skal jeg prøve 🙂
NAM! <3
Så utrolig godt ut!
Så virkelig skikkelig godt ut, så måtte jo teste det ut!
Og det smakte minst like godt ut som det så ut, namnamnam!! Er stappmett, hehe. Dette skal lages flere ganger!
Tusen takk for oppskrift, Marthe! Digger deg og bloggen din! :))
jeg er seriøst dødssulten fra før og det gjorde det ikke noe bedre av å se på dette. ååh, som jeg fikk lyst på det 😀 så dødsgodt ut rett og slett. som jeg alltid sier med dine ting, enten det er diy prosjekt eller matoppskrifter, dette må prøves ut 🙂
Høres supergodt ut!
Nå er det vel ikke lenge til du begynner å studere? Skal du være med på fadderuka? 🙂
Håper denne retten er like god vegetarisk!
Har forresten aldri møtt en person som er så pen og blid i virkeligheten som på internett, men det var jammen meg du 🙂 !! Var veldig, veldig gøy å endelig få sett deg irl og prata med deg! (Hilsen bukseklager – men nå, kjempefornøyd buksekjøper x3)
Så deilig det såg ut:D
Nice, kjøttet så ut som småe unger du steker på pannen, haha 😀
Silje Hesthagen: Åh det er den helt sikkert! 😀 Nei så hyggelig å høre Silje. Du var så hyggelig selv! 🙂 Håper den nye buksen satt bedre på og at den ikke blir like stor som den forrige. Hyggeligste bukseklageren jeg har møtt! 😀
Frida: Nei det stemmer! Jeg skal nok det. Jeg må i hvert fall prøve å være med på det aller meste! 🙂
helene: Hehehe 😀 Hurra, jeg klarte å friste Helene i dag også 😀 *Oppdrag fullført* <3
Emilie: Åå så hyggelig å høre 😀 Lagde du pestoen fra bunnen av eller brukte du bare på boks? 🙂
Jeg lagde den fra bunnen sånn som du foreslo, og det ble helt nydelig! 😀
Emilie: Åh så gøy! 😀 Herlig å høre <3
Åh, dette ser så utrolig godt ut! 🙂
Prøvde ut dette i dag! Utrolig godt 🙂
Dette ble kjempegodt! Takk for at du har en så fantastisk inspirerende blogg, som virkelig skiller seg ut i mylderet av beige bukser og sushi
<3
hjemmelaget pesto er så godt! følger oppskriften din marthe og er helt frelst! jeg har aldri likt pesto, men jeg ELSKER denne hjemmelagde. skal forresten lage woken din til middag i dag:)