Tagliatelle, biffstrimler og pestokrem

Da var det tid for nok en deilig middagsoppskrift. Denne gang var det pasta med biffstrimler og pestokrem som sto på menyen! Er du glad i pasta, men lei av den samme spaghetti bolognese retten, så er denne middagen et godt alternativ. Orker du ikke å lage hjemmelaget pesto så kan du også bruke den grønne pestoen som man får kjøpt på boks i vanlige dagligvarebutikker, men jeg vil absolutt anbefale dere å lage den fra bunnen av ettersom smaken ikke kan måle seg med den hjemmelagde. Dere feiler ikke! Hallo i luken. Man kaster fire ingredienser i en skål og moser det. LAG DEN SELV!

Du trenger:
En boks pinjekjerner
En fersk basilikumplante
Et knust fedd hvitløk
2-4 ss olivenolje
Salt/pepper
Tagliatelle
Biffstrimler
En halv boks Creme Fraiche
Minimais
Brokkoli

 
 

Slik gjør du – Grønn pesto:
1.
Riv basilikumbladene av hele planten.
2. Stek pinjekjernene i en stekepanne uten verken olje eller smør. De skal bare ristes tørre, til de har fått en gyllenbrun farge. Sørg for at du ikke svir dem. Svidde pinjekjerner smaker ikke noe særlig.
3. Knus 1 fedd hvitløk og bland dette sammen med basilikumbladene og de ristede pinjekjernene.
4. Hell over 2-3 ss olivenolje og mos alt sammen med en maskin. Du kan bestemme konsistensen på pestoen selv. Ønsker du en fast konsistens så holder det med 2-3 ss olivenolje, men ønsker du en mer rennende pesto så kan du tilføye en ekstra spiseskje eller presse litt sitronsaft over det hele.

Slik gjør du – Tagliatelle, biffstrimler og wok:
1. Start med å kutte opp kjøttet i strimler. Med mindre du har kjøpt inn ferdige biffstrimler.
2. Fyll en gryte med vann og varm det opp. Hiv tagliatellen oppi med litt salt når vannet koker.
3. Stek kjøttstrimlene på høy varme i en stekepanne til det såvidt er gjennomstekt.
4. Sett så kjøttet til sides og la varmen trekke inn i kjøttet for å gjøre det gjennomstekt, og mørt.
5. Kutt opp det du ønsker å ha av grønnsaker. Jeg valgte kun brokkoli og minimais til denne retten.
6. Stek også grønnsakene i stekepanne med litt matolje på høy varme. (2-4 minutt) Til de er sprø.
7. Når tagliatellen er gjennomkokt, siler du av vannet. Du kan nå blande grønnsaker og biffstrimler
8. Til slutt blander du den ferdige pastaen med en halv boks creme fraiche og den hjemmelagde pestoen.
9. Rør godt og smak til med litt salt og pepper. Server med tagliatellen i bunn og woken over. Mm!

 
 

Tilsett litt mer creme fraiche hvis du synes pestosmaken blir for sterk!  

Noen som ble fristet denne torsdagen også?
Nå drar jeg av gårde på jobb. Kos dere masse så lenge!

29 kommentarer

Siste innlegg