Oppskrift – Jonas sin minipizza

 

Pizzaene ble ikke akkurat veldig mini, men de mettet og var VELDIG gode. Denne oppskriften holder til seks minipizza, noe jeg vil tippe gjør tre voksne mennesker stappmette. Jeg lagde fire litt større “minipizza” og ødela dermed hele konseptet. Hehe, det er så typisk meg. Livredd for at folk skal sulte. Jonas og jeg endte opp med å spise en hver og ble så mette at vi bare måtte gå å legge oss etterpå. Haha, vi var riktig nok litt trøtte fra før av, men etter å ha fylt magesekken med en overdose pizza, var middagslur eneste redning. Aldri sovet så godt i mitt liv! Kunne sikkert sovet til i morgen.

 
 

Du trenger: 10-12 dl hvetemel, 5 dl lunket vann, En pakke tørrgjær, En ts salt, En pakke kjøttdeig, Barbecue saus, En boks mais, Revet ost, Pizzakrydder.

Slik gjør du:
1. Bland sammen det lunkede vannet, pakken tørrgjær, salt og ca 10 dl hvetemel.
2. Rør godt og du har deigen til pizzabunnen! Tilsett mer mel om det trengs.
3. Sett plast over og la bollen med deig stå et lunt sted i ca 30 minutt. Den skal heves til dobbel størrelse.
4. I mellomtiden setter du på ovnen på 225 grader og steker kjøttdeigen i en stekepanne.
5. Når deigen er blitt dobbelt så stor, drysser du over litt mel og heller den ut over kjøkkenbenken.
6. Finn frem et stekebrett og smør det med et tynt lag matolje. Dette for at pizzabunnen skal bli crispy på utsiden og myk inni. Har dere ikke prøvd dette før så må dere se å gjøre det. Pizzaen blir så GOD!
7. Del pizzadeigen i små “boller”, legg to og to på stekebrett og trykk dem så flate som du vil ha dem.
8. Smør hver pizzabunn med et godt lag barbecuesaus før du fyller med kjøttdeig, mais, ost og krydder.
9. Stek pizzaene midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutt. Følg godt med da steketiden alltid varierer.

 
 

 

Så det godt ut eller? Dette må vel alle kunne like?

20 kommentarer

Siste innlegg