Kyllingfilèt med godt tilbehør

Åh, for en deilig middag det ble! Cathrine og jeg lagde alt klart til Jonas kom hjem fra jobb og så koste vi oss med god middag alle tre. I dag var det kyllingfilèt med kålrabistappe, crispy båtpoteter og frisk sommersalat som sto på menyen. Håper jeg klarer å friste noen av dere til å prøve ut retten selv! Oppskriften er beregnet til 4 personer. Skal du bare ha middag for to så kan du alltids halvere den.

 
 

Du trenger – 4 personer:
4 kyllingfilèter
1 kålrabi
1 pose minigulrøtter
3 ss smør
0,5 – 1 dl matfløte
Salathode
Agurk
Brokkoli
Vannmelon
Tomat
1 boks fetaost
1 boks mais
7-8 små poteter

 

Slik gjør du – Sommersalat:
1. Kutt opp alt av ønskede grønnsaker. Mine to favorittingredienser er brokkoli og vannmelon.
2. Tilsett til slutt en boks fetaost. Glem ikke å helle over oljen for ekstra godsmakende salat.

 
 

Slik gjør du – Kålrabistapp, kylling og båtpotet:
1. Start med å skrelle kålrabien og del den i mindre biter.
2. Fyll en gryte med vann og kok kålrabien sammen med minigulrøttene til alt er mykt.
3. I mellomtiden skjærer du potetene opp i små båter.
4. Legg dem på et stekebrett og hell over litt olje sammen med sitronpepper.
5. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutt. Til potetene er gyllenbrune og crispy.
6. Kyllingfiletene stekes også midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutt. Til de er gjennomstekte.
7. Når kålrabien/gulrøttene er gjennomkokte, heller du av resten av vannet og moser alt sammen.
8. Tilsett 3 ss smør og 0,5 – 1dl matfløte. Rør godt før du smaker til med masse salt og pepper.

 

Mmm! Server med den gode og friske sommersalaten til.
Svar på klisse-spørsmålsrunden kommer i kveld!  

27 kommentarer

Siste innlegg