Kremfylt kylling med rød pesto

God morgen! Herlighet for noen gode ord som ble lagt igjen under gårsdagens antrekk. Tusen tusen takk! Dere er bare fantastiske. Denne morgenen har jeg lyst til å dele gårsdagens middag med dere. Håper dere er klare for å ta imot en nydelig oppskrift? Kyllingfilèt fylt med krydderkremost og toppet med hjemmelaget rød pesto. Høres godt ut ikke sant? Dere må ikke finne på å kjøpe ferdig verken pesto eller potetstappe til denne retten. Alt blir så fantastisk mye bedre hjemmelaget!  

Du trenger – 2 porsjoner: 1. Kyllingfilèter – Vi hadde tre 2. 1 krydderkremost 3.1 pakke pinjekjerner 4.1 boks soltørkede tomater 5.1 dl revet parmesanost 6.1 fedd knust hvitløk 7. Saften av en halv sitron 8. 5 ss margarin 9. 1 dl matfløte

  

Slik gjør du – Rød pesto:
1. Bland sammen 1 boks soltørkede tomater, 1 dl revet parmesan, og 1 boks pinjekjerner.
2. Hell så i saften av en halv sitron og press 1 fedd hvitløk. Mos alt dette sammen.
3. Er det ikke nok olje i boksen med tomatene, kan du tilsette ekstra olivenolje. Jeg behøvde det ikke. 
4. Smak til med salt og pepper og tilsett olivenolje hvis du ønsker konsistensen bløtere.

Slik gjør du – Kremfylt kyllingfilèt:
1. Skjær kniven gjennom filèten på midten, men ikke la kniven gå helt gjennom.
2. Du har nå et rom i midten av kyllingen som du fyller med krydderkremost.
3. Stikk små tannpirkere (uten smak) gjennom filetene for at kremosten ikke skal renne ut.
4. Krydre godt med salt og pepper og legg filetene i en ildfast form.
5. Stek midt i ovnen på 200 g i 15 – 20 minutt.

 
 

Slik gjør du – Potetpurè:
1. Skrell 4-5 middels store poteter og del dem i to for at det skal gå raskere å koke dem.
2. Kok potetene til de er blitt så myke at du kan mose dem med en gaffel.
3. Når potetene er myke, heller du av vannet, moser dem, tilsetter 4-5 ss margarin og 1-2 dl matfløte.
4. La smøret smelte inn i mosen og rør godt. Smak til slutt til med MASSE pepper! Mmm.

 
 

Så er det bare å legge opp til DEILIG middag! 

 

Jeg rev litt frisk timian over pestoen før servering. Mmm!

35 kommentarer
    1. Det ser så godt ut at jeg tror vi må ha dette til middag i dag jeg 🙂 gleder meg! Men en ting jeg lurer på er hvor du får tak i alle disse gode oppskriftene?
      Ha en super dag Marthe 🙂

    2. Jeg har fulgt bloggen din opp igjennom mange år nå, men er veldig dårlig til å kommentere noe jeg vet du setter stor pris på at leserne dine gjør 🙂 men jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Du har den beste og den eneste bloggen jeg kan lese uten å irritere meg over dumme, overfladiske jenter. Du skriver så ufattelig bra, og er superflink til å inspirere folk. Du har hjulpet meg gjennom mange kjedelige og daffe dager der jeg bare vil dra på meg joggebuksa å ligge i senga, men i stedet for kommer du med utrolige outfits og inspirerer meg til å dra på meg litt finere klær og komme meg ut. Håper bloggingen din kommer til å være like bra i flere år framover 🙂 Hilsen ei fornøyd leser fra Østlandet

    3. Har du slettet det innlegget med oppskrift på karrikylling? Tenkte jeg skulle lage det i dag, men nå finner jeg det ikke 🙁

    4. Hei. Du er fantastisk!
      Jeg er 13 år og lurer på om retten er grei nok til at jeg klarer å lage den alene?
      Hvor lang tid brukte du ca?
      Håper på svar,da hadde jeg blitt super glad.
      Takk på forhånd!
      Enste bloggerne som faktisk inspirer meg og ikke bare legger ut bilder av seg sev i bar mage for å vise hvor tynne de er.

    5. Guri malla så flink du er! Denne oppskrifta MÅ prøves ut neste uke 😀 Det ser skikkelig jammis ut, hihi 😀 Kjøpte forresten den negllakkfjerneren du har skrevet om før, den du bare stikker fingern nedi, og fytti katta den fungerte bra! Ny favoritt 😀

    6. Frida Bringslimark: Tusen takk Frida! 😀 Liker du kylling så elsker du denne retten. Åh, himmel og hav så godt det var. <3 Mye bedre enn dagens kjedelige spaghettimiddag. Hehe!

    7. Vilde: Heisann Vilde! Dette klarer du fint å lage 🙂 Det tar egentlig ikke lang tid å lage, men ettersom potetene skal koke til de er helt myke så trenger du nok 35-40 minutt. Kyllingen skal jo også steke i 15-20 minutt, men bortsett fra steke og koketiden så bruker du maks 10 minutt på å lage pesto og på å smøre kyllingen med krydderost 🙂 Bare følg oppskriften steg for steg og sjekk at du har fått med alle ingredienser så får du dette kjempeflott til! 😀 Masse lykke til. <3

    8. Rubi Montero Alvas: De kjøpes på boks på vanlige matbutikker. Jeg kjøpte min boks på Ica. De står stort sett med hermetiske grønnsaker/wok/maisbokser og lignende 🙂

    9. M: Ja jeg har dessverre slettet innlegget ved et uhell! Det var ikke meningen, men jeg kan forklare kort hvordan det lages. Det er heldigvis ikke så avansert. Du trenger en halv boks lettrømme og en pose majones. Dette blander du sammen før du tilsetter 1-2 ss karri. Smak til så du ikke tar verken for lite eller for mye karri 🙂 Nå er det bare å hive i kyllingbitene som du har stekt og kuttet i terninger. Smaker nydelig! 🙂

    10. Anonym: Åh, for en fantastisk tilbakemelding. Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen denne. Jeg blir så glad av å lese slike kommentarer. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å holde bloggnivået oppe 😀 Forhåpentligvis blir det enda bedre nå som jeg får kommet meg ned til varme og eksotiske strøk. 😀 Takk igjen for gode ord. Stor klem!

    11. Pernille: Tusen takk og i like måte Pernille! 🙂 Inspirasjonen til oppskriftene mine får jeg ved å sitte forann google. Hehe. Jeg googler diverse middagsretter og prøver å finne noe fristende som jeg kan gjøre til mitt eget. 🙂 http://www.trinesmatblogg.no har også vært til stor inspirasjon for flere av rettene jeg har laget her på bloggen. 🙂

    12. årh, nam! skjønner ikke hvordan du alltid finner så gode og inspirerende retter til hverdagsmat? syntes det fort blir vanskelig og går som regel i det samme. dette så jo bare lekkert ut!

    13. hvorfor er ikke du mammaen eller søstra mi?? ååh, du er jo så flink til å lage mat og da kunne du lagd mat til meg hver dag hihi<3 du er akkurat som en kokk og alt du lager ser det ut som det er en kokk som har lagd - all creads to you 🙂 så heeelt fantastisk godt ut, nam!

    14. Det så utrolig godt ut! Kanskje jeg kan begynne å spise mer kylling nå, tusen takk for oppskrift, skal prøves ut om ikke mange dagene 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg