Oppskrift – Sjokoladekjeks

Du trenger – Ca 16 sjokoladekjeks:
200 g mørk kokesjokolade i biter
50 gram smør
2 egg
125 gram brunt sukker
2 ts vaniljesukker
80 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
Smeltet hvit eller mørk sjokolade til pynt

 
 
 

Fremgangsmåte:
1.
Smelt kokesjokoladen med smøret i et vannbad.
2.
Bland sammen egg, sukker og vaniljesukker. Visp gjerne dette med en kjøkkenmaskin.
3.
Tilsett sjokoladeblandingen og rør godt sammen.
4.
Til slutt heller du i hvetemel og bakepulver. Rør godt.
5. Legg 8-9 sjokoladedotter på et stekebrett med god avstand mellom hver.
6. Stek midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutt.

Så kommer vi til pyntedelen! Kjeksene behøver selvfølgelig ingen pynt. De er gode akkurat som de er, men jeg liker å gjøre litt mer ut av alt! Derfor smeltet jeg ca 50g både hvit og mørk sjokolade i hver sin skål, dyppet en gaffel ned i sjokoladen og malte kjeksene med tynne, tilfeldige sjokoladestriper.

 
 

 

Håper det smaker!

42 kommentarer

Siste innlegg