Du trenger – Ca 16 sjokoladekjeks:
200 g mørk kokesjokolade i biter
50 gram smør
2 egg
125 gram brunt sukker
2 ts vaniljesukker
80 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
Smeltet hvit eller mørk sjokolade til pynt
Fremgangsmåte:
1. Smelt kokesjokoladen med smøret i et vannbad.
2. Bland sammen egg, sukker og vaniljesukker. Visp gjerne dette med en kjøkkenmaskin.
3. Tilsett sjokoladeblandingen og rør godt sammen.
4. Til slutt heller du i hvetemel og bakepulver. Rør godt.
5. Legg 8-9 sjokoladedotter på et stekebrett med god avstand mellom hver.
6. Stek midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutt.
Så kommer vi til pyntedelen! Kjeksene behøver selvfølgelig ingen pynt. De er gode akkurat som de er, men jeg liker å gjøre litt mer ut av alt! Derfor smeltet jeg ca 50g både hvit og mørk sjokolade i hver sin skål, dyppet en gaffel ned i sjokoladen og malte kjeksene med tynne, tilfeldige sjokoladestriper.
Håper det smaker!
Du er bare så utrolig nydelig, Marthe! Her skal det bakes sjokoladekjeks i dag:D ! Håper du får en stråålende lørdag: D
Så kjempegode ut! ♥
Linn Therese Sødal: Å så hyggelig 😀 Tusen takk og i like måte Linn Therese. Masse lykke til med bakingen! 🙂
aahh, det der så heelt utrolig ut !! mmm, du får ha en suuuper Lørdag 😀
Natalie Glesnes: Tuusen takk og i like måte Natalie! <3
Disse ser jo sååå gode ut, men jeg prøver å holde meg unna søtsaker, så dette kan jeg dessverre ikke prøve ut. Jeg kan derimot bake det til andre en gang, men da må jeg klare å ikke bli fristet selv!
Men den gangen jeg begynner å spise søtaker igjen skal dette være noe av det første jeg vil prøve ut 😀
dette så sinnsykt fristende ut 🙂
du får ha en kjempefin lørdag videre,
wow, det så utrolig godt ut! Har lagret siden til senere 😀
namm!
namnamnam 😀 God påske!=)
Det så veldig godt ut:)
Så helt nydelige ut!!!!!! MMMMMMMMMMMM
Det så godt ut!
Du har en utrolig fin blogg, fast leser:)
årh, frister! nå som det er påske og greier kan jeg faktisk unne meg det, må ha litt påskekos. og disse her så jo bare helt fantastiske ut, så de må jeg faktisk prøve ut 🙂 deilig at du deler så mange gode oppskrifter!
woow, this looks brilliant!! i will try it 😛 thanks for this new idea:))
greetings from Hungary 🙂
Guuuud, merker jeg legger på meg 10 kilo bare av å se på de der
Så kjempegodt ut <33 må prøve det selv <33
Nam det ser kjempe godt:)
Åh, de så supergode ut! Skulle ønske jeg fikk det til, men det tror jeg ikke jeg greier. Ha uansett en fin påske!
Åååh, de så utrolig gode ut!! Må nok lage de en gang i løpet av påsken!! Digger bloggen din, Marthe! 🙂
ENDELIG !!!!:D wooh, gjett om jeg skal prøve meg på desse!!!
mmm, så fristende!!
De så kjempegode ut! Nam 🙂
De så sykt gode ut!
Hvordan blir kjeksene så runde og late, hvis du bare legger de i en klump? trykker du de ned?
De så veeldig gode ut! 🙂
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
HUSK EARTH HOUR!
De så gode ut 🙂 Har smakt noen lignende, men da la jeg peanøttsmør-frosting mellom to stykker. Innmari godt, prøv det ut! Tror bare du blander peanøttsmør, melis, smør og kremfløte. Google det!
Ååhh, så fristende det så ut! Ble plutselig litt godtesyk! 🙂
♥ Lizbethosnes.com
Dette så utrolig godt ut! 🙂
hvor er den hvite sjokoladen fra? 🙂
Du har jammen blitt flink til å bake 😀
disse kjeksene så utrolig gode ut! 😀
er de myke eller harde?
Nam !!
Du er så flink, får helt vann i munn av disse bildene 🙂
Årh, nam. Får vann i munnen når jeg ser dette! Disse måå prøves i løpet av ferien 😀
Det så kjempe godt ut, skal bake det nå:D
De så supergode ut! Kan dessverre ikke spise hvetemel, så jeg vet ikke om de blir like gode med en annen meltype… :/
Prøvde meg på disse her, menne …..det så ut som et fly kræsj. Så hva magisk du gjør vet jeg ikke, men skulle gjerne ha lært det. 😀
MJ: Nei, huff! Haha <3 Brukte du kjøkkenmaskin da du mikset ingrediensene sammen? Av og til kan det ha en del å si bare det?
Blir de så fine i formen av seg selv når man bare legger de i en klump på brettet i ovnen, eller skal jeg forme de flate og runde selv? Kan aldri se for meg at jeg skal klare dette, men nå må jeg virkelig lære meg noe på kjøkkenet.. så bloggen din blir brukt mye!
Et annet spørsmål i samme slengen: når du skriver “brunt sukker”, f.eks. i oppskriften med oreo cupcakes (og andre desserter..) mener du da brunt farin? Jeg finner ikke ut hva som er “brunt sukker”…. det fins ingen steder der jeg har lett. Kunne du lagt ut bilde av pakningen en gang du baker noe med dette brune sukkeret? Da er det lettere å vite hva man skal se etter på butikken. Syns farin lukter så rart, føler det er bedre med vanlig sukker da….
Maria: Heisann Maria! Ja kjeksene smelter sammen og blir fine på formen selv om du legger dem som en stygg klump på brettet 🙂 Brunt sukker er det samme som brukt farin ja! 🙂 Brunt farin finner du på de fleste dagligvarebutikker. Det er nok lettere å finne nå som du vet at det er dette du skal se etter og ikke brukt sukker. Det trodde jeg også første gang jeg skulle ha det. Hehe 😀 Farin lukter rart, men det blir veldig godt i småkaker! 🙂
Okei! Ja, da skal det bli lettere neste gang jeg skal på butikken! Takk for svar! 😀