Oppskrift – Mintsjokolade

Du trenger:
1. 2 bokser melis
2. 2 eggehviter
3. 1 eske mokkabønner
4. 2 dråper peppermynte olje (kjøpes på apotek)

 
 

1. Start med å helle en hel pakke melis i en bolle. Åpne pakke nummer 2, men ikke hell mer melis i enda.
2. Skill 2 egg og hell kun i det hvite fra begge eggene. Ingenting gult skal med i røren! Bland godt.
3. Hell i 2 dråper peppermyte. Ikke ta mer enn 2 dråper! Da blir smaken fort for sterk.
4. Så gjenstår bare røring og pynting! Er deigen nå såpass hard at du kan rulle en liten bit i hånden uten at alt klistrer seg til huden, så er mintdeigen din klar! Er den for klissete så heller du i melis fra pakke nummer 2 litt etter litt til deigen blir akkurat passe. Prøv deg frem. Nøyaktig hvor mye melis du behøver vil alltid variere, men ikke ta mer enn 2 dråper peppermynte uansett hvor mye ekstra melis du tilsetter. Jeg tilsatte ca 2 dl ekstra melis før deigen ble perfekt i konsistensen.

 

5. Så er det jo bare å ta i bruk kreativiteten! En eller annen mørk sjokolade må nå til for å gjøre mintsmaken helt unik. Jeg valgte å pynte noen av mintkonfektene med en mokkabønne på toppen, og resten valgte jeg å dyppe i smeltet mørk sjokolade. Selv om alternativ to smakte vanvittig godt, så vil jeg anbefale å gå for mokkabønnene. Mye mindre griseri og resutatet ser mer delikat ut.  

Dere er sikkert mye flinkere enn meg til å få konfektene pene!
De smakte ihvertfall HELT fantastisk. Åh, eeeelsk..

Dette må dere bare prøve! Smaker nydelig.
Den søte lille krukken kjøpte jeg forresten for 40 kroner på Panduro!

25 kommentarer

Siste innlegg