Det blå rommet

Tillie bor sammen med sin hardtarbeidende far, sin eldre bror, og sin deprimerte mor. Hennes største ønske i livet er å få moren glad igjen, men morens lyst til å bli frisk ser ikke ut til å eksistere. Familien flytter til Washington da faren begynner i ny jobb, men når Tillie ankommer det nye huset er moren sporløst forsvunnet. Faren vil ikke fortelle hvor moren har dratt og Tillie begynner og ane misstanke om at faren har gjort noe fryktelig galt. Har hennes egen far kidnappet den syke moren? Kanskje han har drept henne og gjemt henne på et sted Tillie aldri vil finne henne? Lille Tillie begynner letingen, og en dag bestemmer hun seg for å lete i husets forbudte kjeller. Her finner hun en dør med et merkelig, blått lys.

Selv om jeg ikke ble like oppslukt i denne historien som jeg har blitt av andre romaner, var dette en veldig god bok. Den gir en bedre forståelse av hvor sterkt drepresjon kan forandre enkelte mennesker. Følelsen av hva det måtte være som gjorde moren i familien så trist, var sterkere enn kjærligheten til hennes egne barn, og sterkere enn lysten til å være der da de trengte det mest. Boken forklarer hvordan depresjon virkelig kan virke uhelbredelig, og hvordan sykdommen over tid kan rive en familie i stykker.

Terningskast 4 fra meg!
Boken kan dere kjøpe HER (affiliateslenke)

19 kommentarer
  1. Ja, jeg syntes også at boken virket ganske så bra! Tror jeg også vil prøve å lese den 🙂

  2. Har også lest den. Synes den var litt vanskelig å forstå seg på til tider, men jeg likte den. Mest interessant var jentas tanker, om hvordan hun klandret seg selv og faren sin, og diktet opp de utroligste historier om hva som kunne ha skjedd.

  3. hej Marthe ! jag är en svensk läsare , som är jätte sugen på att läsa den här boken .. men hittar den inte nånstans på någon svensk bokhandel .. Tror du att den kan finnas på någon norsk bokhandel med svensk text ? 🙂 skulle bli jätteglad om du kunde tipsa mig då om den sidan och skulle bli superglad du tog med den här frågan i din blogg och besvara den , så att jag kan se om du svarar ! ha det bäst kram ! 🙂 <3

  4. Vil anbefale deg en bok som heter ROM. Den er litt spesiell, men den er utrolig bra, og er skrevet helt fantastisk bra!
   Den er skrevet av Emma Donoghue. Her er det som står på forlaget sin nettside bare så du kan lese det. Det er dette som står bakpå boken også 🙂
   Bare 19 år gammel blir en ung kvinne bortført. De neste syv årene lever hun i fangenskap med sønnen hun får. Rom er en vakker og urovekkende fortelling om en mor og et barn og kjærligheten som holder dem i live.
   Jack er på mange måter en typisk femåring. Han liker å lese bøker, se på tv og spille spill med Mamma. Men det er én stor forskjell på Jack og andre femåringer: Jack har levd hele livet sitt i Rom, sammen med Mamma og en skummel nattlig gjest som han kjenner som Gamle-Erik. For Jack er Rom den eneste verden han vet om, men for Mamma er Rom et fengsel hvor hun forsøker å skape et normalt liv for sønnen sin. Når deres øylignende verden plutselig utvider seg til utenfor de fire veggene, blir konsekvensene smertefulle og voldsomme.
   Til tross for den dypt urovekkende tematikken, er Emma Donoghues Rom fyllt med vakre øyeblikk av kjærlighet, håp og en hardnakket vilje til å leve, selv under de mest fortvilede omstendigheter. Det er blitt en overveldende og annerledes roman om overlevelse, isolasjon og fangenskap, skrevet i et enkelt, poetisk og kraftfullt språk. Du som stiger inn i Rom, vil garantert forlate det forbløffet, som om du − på lik linje med Jack − ser verden for aller første gang.
   Sorry for lang kommentar, men vil at den boken skal bli mer kjent, for den er helt utrolig bra, selvom den virker litt langtrukken i begynnelsen, så er den så utrolig verdt det syns jeg. Jeg er så glad for at jeg leste den og kunne faktisk ikke legge den fra meg på tross av det spesielle!

  5. Klarte ikke å legge fra meg denne boken jeg. Så utrolig gripende og rørende i mine øyner, men også så hjerteskjærende trist! En fin bok som jeg vil anbefale andre.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg