Angrepet av apeflokk!

Åh, så mye morro vi har gjort siden sist! Fy søren. Nå har jeg ikke fått delt noen av safariopplevelsene våre fra de to siste dagene så jeg har MASSE å fortelle. Jeg kan jo starte med å si at jeg i går ble angrepet av en apeflokk. Haha, har dere hørt? Man må vel oppleve det også en gang i livet. Jonas og jeg oppdaget en flokk aper rett ved hotell resepsjonen og jeg løp selvfølgelig bort, satte meg på huk og knipset bilder av en av de søte små. I det jeg snudde meg for å gå begynte den å tøffe seg, yppe og løpe etter meg. Jeg skrek som bare det, ble livredd og før jeg visste ordet av det var hele flokken etter meg. Jeg kastet kamera på Jonas, rev av meg jakken og prøvde å slå etter dem, men de ble bare tøffere og tøffere. Jonas var desverre så forskrekket at det siste han tenkte på var å ta bilde. Jeg klarte til slutt å slippe unna med å løpe for livet, men apene grabbet meg om bena og omringet meg virkelig fra alle kanter. Heldigvis for meg så bet ingen av dem. Da måtte jeg ha dratt på legevakten for å ta en sprøyte eller to. Jaja, det ville vel også blitt en god historie!

Frekk som jeg er, fikk jeg i dag lurt et annet kjærestepar som vi er blitt gode venner med her nede, til å gjøre akkurat samme feil med apene. Kjæresteparet hadde jo ingen tro på at disse lille søte apene kunne være så voldsomme, men det tok ikke lange tiden før også de ble vettskremte og løp for livet. Denne gang holdt jeg meg godt unna og lo meg ihjel. 

Hvem skulle trodd at disse små var så skumle? -Men en flokk på 15-20 aper er ikke noe man vil tulle med!

Ellers var vi i går på besøk på et reservat med 100 hvite nesehorn! Nesehornene er ikke bokstavelig talt hvite, men det finnes to varianter av dem og det er hvite neshorn og sorte hvorav den sorte arten er den mest aggressive. Vi fikk ikke akkurat klappe dem eller gå ut av den åpne bilen slik jeg hadde trodd, fordi dyrene ikke var tamme i det hele tatt.

Det var 100 ville, digre beist som ingen antagelig vil kjenne eller klappe på. Egentlig så skulle halve gruppen vært på en apegård i dag og hilst på mange aper i alle størrelser, men for to uker siden ble en av de ansatte ved gården dratt inn under inngjerdingen av apene selv og nærmest drept, så dette ble selvsagt avlyst. Den stakkars ansatte ligger nå i koma og mangler både deler av benet sitt og flere fingre. Aper er virkelig noen skumle vesner!

 


Naturen her er så nydelig! Sør Afrika må virkelig være mitt favorittland. ELSKER det her!

Etter å ha hilst på alle dyrene gjennom en kjøresafari på halvannen time, dro vi for å få servert et vilt måltid. Vi fikk blant annet smake på en slags lasagne med gnu! Noe av det beste jeg har smakt. Fy søren så deilig det var. Skulle hatt oppskriften på den retten for å si det mildt. Her koste vi oss med god mat, stort bål, hyggelige mennesker og litt alkohol. Slik blir det forhåpentligvis i kveld også!

 
 

I dag har vi ridd på elefanter! Bilder fra dagen kommer snart!

39 kommentarer

Siste innlegg