Dampede blåskjell!

Åh, nå har Jonas og jeg storkost oss med et ordentlig deilig måltid. Jeg lagde dampede blåskjell til oss med krabbe til! Egentlig så trodde jeg måltidet skulle bli en katastrofe. Dumme ica hadde ingen matvin og jeg ante ikke om man kunne dampe blåskjell uten matvin! -Men jeg fant fort ut at denne matvinen kunne erstattes med kremfløte. Dagen ble reddet og måltidet var alle tiders!

Jeg har forresten fått på finkjolen også nå. Jeg skal vise dere den om en liten time! I kveld skal jeg nemlig danse natten lang med jentene. Alt for lenge siden jeg har fått være med på disse jenteforsamlingene nå. Jeg reiser jo hele tiden! Masse som må tas igjen..

OPPSKRIFT – DAMPEDE BLÅSKJELL
Et nett blåskjell
2 ss smør
1,5dl kremfløte
1 rødløk grovhakket
4 ts hvitløk


1. Hell 2 ss smør i en gryte sammen med 1 rødløk som du har grovhakket. Se på bildet.


2. Hell kremfløten i.


3. Tilsett 3-4 ts med hvitløk i gryten. Jeg brukte denne hvitløken. Man kan også kutte opp fersk.


4. Kok opp!


5. Åpne blåskjellnettet og sorter ut de åpne blåskjellene. De skjellene som er helt lukket kan du hive oppi gryten. Skjellene som ikke lukker seg, kaster du. Disse kan du bli syk av å spise da de ikke lever.


6. Kok de spiselige blåskjellene med lokk sammen med smør, løk, fløte og hvitløken. Åpne lokket etter 3 minutt, vend på blåskjellene og kok så med lokk i 2 nye minutt.

FERDIG!

Kjeeempegodt!

– Marthe <3

REKLAME/TIPS: VISA deler ut 2 500 kr hver dag de neste 5 dagene! Fyll enkelt ut skjemaet her og bli med i trekningen av 2 500 kr, 1 mobiltelefon og pakketur for 2 til OL verdt 50 000 kr! Husk å huke av boksen for å bli med i trekningen av mobiltelefon!

32 kommentarer

Siste innlegg