Åh, nå har Jonas og jeg storkost oss med et ordentlig deilig måltid. Jeg lagde dampede blåskjell til oss med krabbe til! Egentlig så trodde jeg måltidet skulle bli en katastrofe. Dumme ica hadde ingen matvin og jeg ante ikke om man kunne dampe blåskjell uten matvin! -Men jeg fant fort ut at denne matvinen kunne erstattes med kremfløte. Dagen ble reddet og måltidet var alle tiders!
Jeg har forresten fått på finkjolen også nå. Jeg skal vise dere den om en liten time! I kveld skal jeg nemlig danse natten lang med jentene. Alt for lenge siden jeg har fått være med på disse jenteforsamlingene nå. Jeg reiser jo hele tiden! Masse som må tas igjen..
OPPSKRIFT – DAMPEDE BLÅSKJELL
Et nett blåskjell
2 ss smør
1,5dl kremfløte
1 rødløk grovhakket
4 ts hvitløk
1. Hell 2 ss smør i en gryte sammen med 1 rødløk som du har grovhakket. Se på bildet.
2. Hell kremfløten i.
3. Tilsett 3-4 ts med hvitløk i gryten. Jeg brukte denne hvitløken. Man kan også kutte opp fersk.
4. Kok opp!
5. Åpne blåskjellnettet og sorter ut de åpne blåskjellene. De skjellene som er helt lukket kan du hive oppi gryten. Skjellene som ikke lukker seg, kaster du. Disse kan du bli syk av å spise da de ikke lever.
6. Kok de spiselige blåskjellene med lokk sammen med smør, løk, fløte og hvitløken. Åpne lokket etter 3 minutt, vend på blåskjellene og kok så med lokk i 2 nye minutt.
FERDIG!
Kjeeempegodt!
– Marthe <3
Det smaker utrolig godt!
mm, så godt da!
Naaam♥♥♥
ånam, jeg rett og slett elsker det!
Det så godt ut!
Aldri smakt det før! Så jo veldig godt ut :))
Nam! Det så sinnsykt godt ut! <3
Kos deg i kveld da, Marthe 🙂
Naaaaaaaaam! Dampede blåskjell er noe av det beste jeg vet ..
– L
Wow, så flink du er! OG kjolen så utrolig fint ut! Kos deg i kveld!
Ser namnam ut.
Mm det såå godt ut <3
liker ikke blåskjell, men det så godt ut forde!
Er kjøkkenet ditt sånn, eller er det ikke ferdig oppusset?
Åhh, yummi! Det så kjempe godt ut! 😀 Er ikke spesielt glad i sjømat, men dette så veeeldig godt ut! 🙂
Hei!
Jeg forguder bloggen din, men noen ganger gjør du noe skrekkelig med håret ditt! Hva er det du har gjort her?
Ett til spørsmål:
Kan du forklare hvordan din “bo status” er? Dere har jo kjøpt leilighet nå, men hvor befinner du deg i dette innlegget?
Ellers så har du en utrolig flott blogg! Stå på!
åå namm <3
Ah! Sjømat… Elsker sjømat! Tror faktisk jeg kunne levd på det! Mange som faktisk ikke liker sjømat, men gurimalla! Og krabbe? NAM! og dette så godt ut.
Jeg vil gjerne ha deg som privat kokk! Hohohohoho! 🙂 ha en flott kveld videre marthe 🙂
Ser veldig godt ut! Og fikk ikke minst veldig lyst på krabbe nå 🙂
Så kjempedeilig ut!
Else: Det kalles krølling av hår! 🙂 Jeg er i den gamle leiligheten. Vi flytter ikke inn i ny leilighet før vi har møbler nok til å kunne bo der.
Takk alle sammen! Det var supergodt 😀
Kaja: Det er bilde av trær på veggen hvis det er det du tenker på med “ikke ferdig oppusset?” 😛
Åh, nam! Det så jo kjempe godt ut 😀
Liker ikke Blåskjell,men vil prøve Kamskjell.
Nam! Du er nydelig, som alltid! <3
Så kjempeyummy ut! Får prøve det snart! 😀 Ha en fin 17 Mai i morgen!
Hei hå!
Det ser kjempe godt ut!
Lager dette ofte selv, tips til neste gang; Du kan bruke vanlig hvitvin uten problem, det er det jeg bruker 🙂
Naam, så godt det så ut! Kos deg masse i kveld 🙂
har aldri smakt blåskjell, og tør ikke prøve det heller. krabbe derimot, beste jeg vet<3
Det ser jo ut som du også har brukt hvitløk som er kuttet opp? og ikke fra den du viser på bildet..
I så fall, hvor mye hvitløk skal man ha kuttet opp? 🙂
Celina: Nei jeg brukte den i boks. 🙂 Hvis du vil kutte selv så ta 3 båter. Det er veldig godt med litt hvitløk smak! 🙂
Et lite tips! Mange av blåskjellene som er åpne i nettet kan man faktisk spise. Legg alle sammen i vann litt før du renser de og da vil mange av de lukke seg igjen 🙂
Sunniva: Ja mange lukker seg hvis man bare dunker litt lett på dem 🙂
Hei. Skal man servere krabbe så kjøp for all del fersk hel krabbe. De derre plastpakka pre fylte er ingenting i forhold til the real thing. Mye av den beste smaken på krabbe sitter i innmaten i hodet og i fettet. Har fått servet de pre fylte og de inneholder ikke de beste sakene. Server gjerne med en skikkelig hjemmelaget guacamole og hakket rødløk og en tørr hvitvin. Kan også anbefale å servere en kjølt dill akevitt. Nyyyydelig..
Thomas