Anmeldelse – Indias datter

  •   

Jeg prøver å lese så sent som mulig for at boken aldri skal ta slutt. Etter å ha lest en så god bok, sitter man igjen litt tom for ord. Indias datter var utrolig allsidig! Det var hele tiden forferdelser og hyggelige hendelser om hverandre både fra tidligere og nyere tid. Denne boken slukte meg!

I India har jentebarn ingen verdi på landsbygda. Flere unge kvinner får derfor jentebarna sine dratt fra seg så fort det er født. Etter å ha bært frem et barn i 9 måneder i håp om at kjønnet skal være det riktige, kommer skuffelsen brått på. Ofte er det ektemannen som drar barnet fra moren for så å drepe det enten ved å drukne det, la det fryse ihjel, kvele det, eller slå det til døde. 

Kavita føder en datter og ektemannen Jasu tar det med det samme. Noen år senere blir hun gravid igjen, med nok en datter. Denne gang trygler hun Jasu om å få beholde barnet èn natt før han tar det fra henne. Han går med på avtalen, men aner ikke at Kavita denne natten bringer sin nyfødte i sikkerhet.

Tenk dere.. Kroppen har nettopp opplevd de verst tenkelige smerter. Du har født et barn, og er så sliten at kroppen bare skriker etter hvile. -Men du vet at hvis du hviler, så vil barnet bli drept. Med store, blødende sår drar Kavita ut på den lange ferden for å levere sin datter til barnehjemmet.

Et utdrag fra første kapittel:
Hun så ham ikke kaste seg over henne før det var for sent. Men hun var ikke sterk nok til å hindre ham fra å rive barnet ut av armene hennes. Jordmoren holdt henne tilbake da hun kastet seg fremover med armene utstrakt og skrek enda høyere enn hun gjorde da hun kjente barnehodet rive henne opp på sin vei ut. Han stormet ut av hytta, omgitt av skrikene til datteren som trakk sine første åndedrag i denne verden. I dette grusomme øyeblikket visste Kavita at det også ville bli hennes siste.

I USA vokser Asha opp hos sine adoptiv foreldre. Hun stortrives med foreldrene sine, men lengter etter å besøke sitt fødeland. Hun vil vite hvem hennes egentlige foreldre er, og hvorfor de forlot henne. Etter mange år med ubesvarte spørsmål, drar Asha endelig tilbake til India i håp om å finne svar. 

Terningskast 6 fra meg.
Boken fås kjøpt HER. (affiliateslenke)

– Marthe <3 

REKLAME/TIPS: VISA deler ut 2 500 kr hver dag de neste 8 dagene! Fyll ut skjemaet her og bli med i trekningen av 2 500 kr, 1 mobiltelefon og pakketur for 2 til OL verdt 50 000 kr! Husk å huke av boksen for å bli med i trekningen av mobiltelefon!

Siste innlegg