Da var dagens deilige middag over.. Jeg lagde reinsdyr carpaccio med basilikum pesto, pepperrotkrem og kurvert brød til forrett, og helstekt elgfilet med rødløkskompott, soppsaus og mandelpotetpurè til hovedrett. Det kunne ikke blitt mer vellykket, så oppskriftene får dere her.. Dere må virkelig prøve ut dette!
DU TRENGER – FORRETT REINSDYR CARPACCIO
120gram reinsdyr filet (frossen)
1. Skjær opp den halvfrossne, rå reinsdyrfilèten i tynne skiver og legg på tallerkenen.
Basilikumpesto
3 gram basilikum
1 fedd hvitløk
3 ss pinjekjerner
5 ss olivenolje
2. Lag så basilikum pestoen. Hell alle ingrediensene til denne i en mikser og fyr i 2-3 min.
Pepperrotkrem
2 dl cremefraiche
1 ts raspet pepperrot
3 gram sukker
3 gram salt
En kvart ts pepper
3. Lag pepperrotkremen. Hell alle ingrediensene til den i en bolle og pisk i 3 minutt.
4. Smak til med sukker/pepper og salt!
5. Bak brødet! Oppskriften på kurvert brød har jeg lagt ut tidligere HER.
RESULTAT FORRETT..
Legg den ferdige pepperrotkremen i midten og basilikum pestoen rundt som på bildet.
Jeg vet det ser ekkelt ut, men det er heelt nydelig! Smaker overhode ikke som RÅTT kjøtt.
DU TRENGER – HOVEDRETT HELSTEKT ELG
150 gram elgfilèt
6 gram salt
2 gram pepper
2 gram timian
1. Brun kjøttet raskt i en glovarm stekepanne med smør og gjerne rapsolje.
2. Stek på 100 grader midt i ovnen i 40 minutt. La så kjøttet hvile så lenge som mulig.
Skogssoppsaus
2 ss smør
7 halvstore skogssopp
2 dl matfløte
Salt/pepper
3. Kutt opp skogssopp og stek med smør, salt/pepper. Hell i matfløten og kok i 3-5 min.
Rødløkskompott
200gram rødløk
4 ss eddik balsamico
50gram sukker
2 ss smør
4. Kutt opp rødløk og la det småkoke i en gryte med sukkeret, smøret og eddik balsamico.
.
Jeg brukte denne balsamicoen!
Slik skal det ligge og småkoke under lokk i 20 minutt før det er klart.
Slik blir det! Ser bittert og kvalmt ut.. Smaker FANTASTISK. Jeg hater vanligvis løk!
MANDELPOTETPURÈ
1. Skrell 6 mandelpoteter og kok i 25-30 min. (Kommer ann på størrelsen)
2. Mos de ferdige potetene med en potetmos, eller et annet redskap du har i huset.
3. Bland inn 1 ss smør og 0,5-1 dl matfløte mens stappen er varm.
4. Smak til med salt og pepper. FERDIG!
RESULTAT HOVEDRETT..
Åå guuud!
DESSERT..
Jeg lagde også en dessert jeg fant oppskriften på i et blad, men den syntes jeg ikke var noe god, så oppskriften på den tror jeg ikke jeg vil legge ut. Men ingen fare! Jeg koste meg med kaken mamma lagde i stede jeg. Jum jum jum!
Dere MÅ prøve dere på forretten/hovedretten her en gang!
Det er såå enkelt og gooodt!
– Marthe <3
åh namm!!!! ble sulten av å se bildene
Herregud, Marthe! Du er så utrolig god på kjøkkenet!
herlighet, du er så utrolig flink ! skulle likt og spist med deg engang, virkelig !
så flink du er marthe!
Så helt fantastisk ut!
-Stine
Ligger i senga for og sove, men skjekker gjennom bloggene jeg leser og nå ble jeg så utrolig sulten! Ler godt viss jeg drømmer om mat eller reinsdyr kjøtt, det så helt himmelsk ut! Var det virkelig godt og spise kjøttet rått? Trodde det bare var godt og spise fisk eller sushi rått jeg… Selv elsker jeg reinsdyr og hjort, men har aldri spist det slik, så det er på prøvelisten
Oi, så flink du er!
Åshild!: Jaa du er helt nødt til å smake det! Åh, jeg trodde jeg skulle brekke meg første gang jeg så det, men da jeg smakte var jeg helt i himmelen. Virkelig overraskende! <3
Skal si jeg ble litt sulten nå, selvom jeg nettopp har spist biff med nam-nam tilbehør til middag;)Kaka du lagde, får vi oppskriften på den og? Ser så god ut:D
Så godt!
Nå ble jeg sulten
heh, yummi!
nå ble jeg sulten :)yummi
Du er utrolig flink, ser helt fantastisk godt ut! Koselig at du er så grei mot moren din
Litt morsomt, jeg har også bursdag idag så vi har samme dag! hehe 
Åh, wow! Det ser heeelt nydelig ut!
nam!
Du er så utrolig flink å lage mat du!
Du må veldig gjerne sende litt av den elgen til meg;)
Åh, så mye godt!
ser helt nydelig ut! men et kjempegodt tips er å ha litt parmesanost i pestoen, den blir 10 ganger bedre!:)
Herlighet, så utrolig godt det så ut! Må sende link til dette innlegget til mamma, tror jeg.. Du er så flink!
Klem fra Lizbethosnes.com – Behind the scenes.. Her skriver jeg flere innlegg daglig om min glade hverdag med mote, skjønnhet, shopping, vennskap, tanker, meninger, bloggtips, bokomtaler – og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Min blogg er min terapi, min hobby og min lidenskap.
anonym: Ja det sto egentlig det i oppskriften, men jeg turte ikke prøve
Haha, da gjør jeg det neste gang! 

Ida margrethe: Gratulerer med gårsdagen!
Åhh, så mye godt
Shait, så flink du er!
– L
Så utrolig flink du er på kjøkkenet! Blir helt imponert jeg
det så jo dødsgodt ut, selvom det var rått kjøtt! du er dødsflink på kjøkkenet, akkurat som å se gordon ramsey jo
Imponerende!
Ser helt fantastisk ut!
Om kjøttet i forretten var rått? :O Er ikke det farlig?
Så godt ut!^^
Nam, det så utrolig godt ut!
Ine: Ja det trodde jeg også da jeg fikk det servert på et matkurs, men det er ikke det
Hehe!
Tusen takk alle sammen
Kan ikke du komme å lage middag til meg en dag?
Wow Marthe, SYKT flink du er
det så kjempegodt ut, ble skikkelig sulten jeg nå! haha