Naken i hijab..

  •   

Nå er det jammen meg på tide å oppdatere bok kategorien her på bloggen! Jeg fikk kun lest to bøker mens jeg var i Egypt. De to andre jeg tok med var så kjedelige at jeg ikke engang orket å fullføre. Det skjer bare en sjelden gang. En av bøkene jeg leste het Naken i hijab og skulle vise seg å være en av de beste bøkene jeg noen sinne har lest.

Bokens historie finner sted i Egypt noe som gjorde alt dobbelt så spennende for meg. Hovedpersonen Live drar på ferie sammen med venninnen til Egypt og her greier hun å forelske seg i guiden deres Kaarem. Kaarem er en sjarmerende, pen egypter. Så sjarmerende at Live spontant bestemmer seg for å gifte seg med han. Etter å ha skrevet under på en ekteskapskontrakt hun ikke forstår bæret av, flytter hun inn i Kaarems muslimske hjem. Etter kort tid er Live fanget i hijab, hun må forholde seg til de villeste regler og aksepterer handlinger fra ektemannen som hun ellers aldri ville gjort.

Vi får høre om problemene som oppstår ved et kulturkræsj som dette. Samtidig som jeg hatet Kaarem for de tingene han sa, for kleskoden han tvang Live til å følge og for alle gangene han skjelte henne ut, forsto jeg meg utrolig nok på hvorfor skikken er som en er her. Noen ting synes jeg fremdeles er uforståelig, men jeg føler også at jeg har fått en større forståelse av den muslimske kulturen. Dette er definitivt en av mine beste leseopplevelser. Boken er full av både romantikk, drama, og lærdom!

En lettlest og superspennende bok. Terningskast 6!

– Marthe <3

Siste innlegg