12 podder jeg har på øret

Okei, ettersom podcastlytting har tatt over hele fritiden min det siste halve året, tenkte jeg det var på tide å ofre en egen spalte til dette fenomenet. Altså Netflixkontoen min har omtrent stått urørt de siste fire månedene! Alt jeg vil når jeg kommer hjem fra skole eller jobb er å hive selen på hunden og komme meg ut i frisk luft med en eller annen historie på øret! Jeg hadde en hel time etter en lang skoledag med skriving i dag, og jeg elsker det! Spesielt nå som vi går mot vår og lysere tider. Vi hadde 8,5 grad i dag, og et ørlite hint av sol.. SÅ, så deilig! Mange av disse poddene har dere nok mest sannsynlig hørt om før, men kanskje dukker det også opp et par nye titler? I hope so! Dere finner ihvertfall alle poddene på spotify!

1. Two Of A Kind. Kanskje ingen overraskelse at dette er en storfavoritt? Jeg lever og ånder jo i følge Daniel for Janni Deler og det livet hun og mannen lever… En herlig podcast som handler om de svenske søstrene Janni og Michaela som begge er bloggere med to fullstendig ulike liv. Janni er relativt nygift og er positiviteten selv (altså virkelig). Dessuten lever hun et liv jeg bare kan drømme om. Er hun ikke på en eller annen vanvittig reise ute i verden så er hun i et av de syke husene sine i Marbella eller Monaco..  Michaela (storesøsteren) derimot bor i Sverige med sin kjære mann og to barn, er utdannet sykepleier og lever et litt mer A4 liv med tidsklemma hver dag, PMS episoder, og klengete kids med spysyka.. Haha, jeg elsker kombinasjonen!

2. Truecrimepodden. Jeg vet ikke hvor mange episoder som ligger ute, men jeg har hørt dem alle, og hører dem gjerne igjen også! Dette er SÅ min kopp te.. Elsker skrekk, og spesielt når historiene er fulle av detaljerte beskrivelser! Alle drapssakene i Truecrimepodden er dessuten basert på virkelige hendelser og det gjør bare det hele ca hundre ganger så spennende. Føler meg rimelig psyko når jeg får servert detaljerte bilder i hodet av halshugging eller knuste hodeskaller og… digger det.

3. Akuttpodden. En podcast jeg ble tipset om like etter jul, og som jeg har hørt en hel del på når jeg trenger litt påfyll og repetisjon av sykepleiefaget! I akuttpodden snakkes det om alle mulige spennende tema innenfor akuttmedisin! Her kan du lære om blodforgiftning, blodtransfusjon, eller hjerteinfarkt for å nevne noe..

4. Andersen & Jakobsen. Herregud som de har rocket podverdenen siden de startet opp i høst! Jeg har vært besatt siden første episode og gleder meg oppriktig til hver eneste tirsdag når en ny episode slippes. Dette er de morsomste, galeste, skjønneste, og flinkeste kvinnelige podderne i landet, og alle må høre på dem <3 Stort sett ler jeg meg ihjel disse minuttene, men jeg har også grått meg GUL av spesielt én episode. MÅ høres.


5. Skrekkpodden. En pod av samme forfatter som “Truecrimepodden”, men i denne podden skal det dreie seg om skrekkhistorier der også overnaturlige fenomener er tatt med. I Truecrimepodden er det jo kun snakk om sanne historier. Selv foretrekker jeg sistnevnte, men litt spøkelser kan også bli moro!

6. Rebecca Stella & Vanessa – Nu börjar livet! Denne oppdaget jeg først en gang i forrige uke. Ante ikke hvem Rebecca Stella eller Vanessa var, men ettersom jeg er litt besatt av både svensk og graviditet/fødsel i disse dager kjente jeg at den gled rett inn på favorittlisten etter to små episoder. Hva er det med svenske influencere? Jeg blir i så godt humør av dem!

7. Kenza & Dani – När livet händer. Skulle tro jeg var verpesyk eller noe, for her kommer en pod av to gravide svenske bloggere! Denne er også relativt ny, men Kenza som blogger har jeg fulgt i mange år, og herregud som jeg heier på den dama og mannen. Alt de har drømt om er å få en stor stor familie, men i fjor fikk Kenza vite at hun som 27 åring gikk inn i en tidlig overgangsalder og mest sannsynlig ikke kunne få egne barn. Likevel etter mange tøffe måneder med medisiner og prøverørsforsøk viste graviditetstesten ENDELIG positiv. Bestevenninnen Dani har termin i dag?!  Tror jeg? -Og sammen har de altså denne podden som jeg smiler og griner av om hverandre. Eelsker den!

8. Du puster for fort. Enda en sykepleiefaglig podcast! Kan jo ikke bare høre på skrekk, graviditet, humor og jentesnakk. Hjernecellene må ha litt faglig fornuft også.. Denne podcasten handler altså om akuttmedisin og tar for seg spennende tema som drukningsprosessen, allergisk sjokk, og hjerneslag foreksempel. Veldig moro for en sykepleiestudent ihvertfall!


9. Ärligt talat av Emilia Rengifo & Alexandra Pajovic. Denne har jeg ikke rukket å høre så fryktelig mye av enda, men jeg har hørt noen episoder og liker den foreløpig! En skikkelig jentepod med snikksnakk mellom to gode venner om alt fra fyll, kjærlighet, utroskap, sex.. Ja dere ser vel gangen!

10. Pia og psyken. Her får du 127 episoder om Pia med en bipolar lidelse som prater om livet med diagnosen. Hun inviterer også andre til å ukentlig gjeste podden der de sammen snakker om andre temaer som overspising, følelser, “generasjon prestasjon”, psykisk vold, voldtekt.. og så mye mer. En fin og lærerik pod som jeg er sikker på har vært nyttig for mange. 

11. Dypdykket. Den eneste podcasten jeg hører på, som er produsert av menn! Norske til og med. Haha, det håper jeg Diderik tar som et lite kompliment, for ja denne poden er laget av min bestevenn sin kjæreste Diderik, og hans kompis Didrik. Jepp, de har ca samme navn. Som podden selv beskriver innholdet sitt: En podcast med utgangspunkt i at programlederne ikke kan noen ting, men likevel prøver å diskutere det. To superskjønne (og morsomme) mannfolk som diskuterer alt fra sosiale medier, norsk film, allergier, oppfinnelser, hekser og trolldom.. Jeg har selv fått invite til å gjeste en episode av denne podden, men har pent takket nei grunnet min lille trang til å holde meg unna alt hvor stemmen min kan høres. Kanskje i et annet liv? 🙂

12. Alice & Bianca – Har du saft A får du säga B. Nok en svensk podcast proppet med latter og humor. Denne har jeg heller ikke fått hørt så mange episoder av enda da jeg oppdaget den nå nylig, men så langt synes jeg ihvertfall det virker å være en morsom pod om de kjente jentenes liv, opplevelser og meninger om tja, alle mulige hverdagstema.

11 kommentarer
  1. Hei! Jeg har bare hørt så mange snapp om disse loddene. Hvordan får jeg hørt disse på for eksempel trening eller lignende?

   1. Du søker bare opp podden du vil høre på på spotify så kommer de opp. Det er ikke noe som koster penger, og du hører på dem som du hører på musikk med ørepropper i foreksempel på trening 🙂

  2. Hei fantastiske Marthe! Legger aldri igjen kommentar, men vit at jeg liker og beundrer deg enormt! Du virker så klok, sikker og fornuftig. Kan du skrive et innlegg om lærdom du har tatt av kjærligheten? tenker på siden du og Daniel fant sammen igjen. gjør du/dere noe annerledes denne gang? hva ville du sagt til deg selv som 20-åring? Klem!

   1. Heisann Anette! For en hyggelig tilbakemelding 😀 Jeg skal tenke og fundere litt på denne og se hva jeg kan komme opp med, men jeg tørr ikke helt å love noe i disse hektiske bachelordager <3 Stor klem igjen!

  3. Hei Marthe! Siden du liker True Crime podden, prøv også å høre på True Crime All The Time. Alt de forteller der baseres også på virkelige hendelser 😊

  4. Skjønner ikke at du klarer å høre på truecrime når du er ute å går, jeg blir så redd når jeg hører det imenst jeg er på tur i skogen! Ser for meg den ene etter den andre hoppe fram fra et tre😂😂

  5. Åh, for et bra innlegg! Jeg har hørt veldig lite på podcaster, men nå har jeg jo en finfin liste foran meg!
   Spesielt ble jeg interessert i Pia og psyken. Jeg er bipolar selv og! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg